10 sygdomme behandlet af børnelæger

, Jakarta – Alle forældre ønsker at se deres barn opleve sund og perfekt vækst og udvikling. Nogle gange kan der dog opstå visse forhold og forstyrre barnets vækst og udvikling. Børn og unge har brug for anden medicinsk behandling end voksne, så specielle læger er nødvendige for at behandle den sygdom eller tilstand, de oplever.

Børnelæger er læger, der modtager særlig uddannelse til at håndtere den fysiske, adfærdsmæssige og mentale pleje af børn fra fødslen til 18 års alderen. Denne læge er i stand til at diagnosticere og behandle forskellige former for børnesygdomme, lige fra mindre helbredsproblemer til alvorlige sygdomme.

Læs også: Mor, her er 6 måder at vælge den børnelæge, der passer til dine behov

Lær børnelæger at kende

Bemærk venligst, at der er en lille forskel mellem en børnelæge og en børnelæge. Børnelæger hjælper med at opretholde børns sundhed ved at kontrollere deres vækst og udvikling regelmæssigt. Disse læger hjælper med at forebygge sygdom ved at give vaccinationer og generelle sundhedsråd. Når børn er syge, behandler børnelæger en lang række almindelige sygdomme og skader.

For at blive børnelæge skal en læge have dimitteret fra medicinstudiet og gennemført et treårigt opholdsprogram i pædiatri. Børnelæger er primære læger, hvilket betyder, at de er de første sundhedsprofessionelle, der ses til generel lægebehandling og sundhedsbesøg. I mellemtiden har børnelæger specialiseret sig i at håndtere mere specifikke sygdomme hos børn.

Følgende er nogle af de almindelige medicinske behandlinger givet af børnelæger:

  • Lav en fysisk undersøgelse.
  • Give vaccinationer.
  • Behandling af skader, herunder brud og dislokationer.
  • Evaluer et barns fysiske, følelsesmæssige og sociale udvikling.
  • Udskrivning af medicin, der er sikker for børn.
  • Giv generelle sundhedsråd.
  • Diagnosticere og behandle forskellige medicinske tilstande.
  • Henvis familien til andre pædiatriske specialister, hvis det er nødvendigt.

I mellemtiden har børnelæger modtaget yderligere uddannelse og træning i specifikke diagnostiske behandlinger og procedurer. For eksempel har pædiatriske kardiologer avanceret viden og erfaring i behandling af hjertesygdomme hos børn. De kan også have modtaget træning i at udføre forskellige typer hjertetests og procedurer.

Læs også: Beskyt børns sundhed med disse 7 tips

Sygdomme, som børnelæger kan behandle

Der er mange forskellige typer børnelæger, som hver især har specialiseret sig i at behandle visse medicinske tilstande hos børn. Her er de forskellige typer børnelæger og de sygdomme, de kan behandle:

  1. Speciallæge i pædiatrisk allergi og immunologi, behandler fødevare- og miljøallergier hos børn samt problemer med immunsystemet
  2. Pædiatrisk onkolog med speciale i diagnosticering og behandling af forskellige former for pædiatrisk cancer.
  3. Pædiatriske kardiologer diagnosticerer og behandler en række hjertesygdomme hos børn.
  4. Pædiatriske lungelæger diagnosticerer, behandler og behandler børn med luftvejsproblemer og lungesygdomme.
  5. Pædiatriske reumatologer behandler børn og unge med muskuloskeletale lidelser, såsom leddegigt og kroniske smerter.
  6. Pædiatriske nefrologer specialiserer sig i behandling af tilstande, der påvirker urinsystemet, herunder urinvejsinfektioner og nyresygdom.
  7. Pædiatriske neurologer behandler og behandler neurologiske lidelser hos børn.
  8. Neonatal-perinatale børnelæger yder pleje til babyer før, under og efter fødslen.
  9. Pædiatrisk gastroenterolog tager sig af unges fordøjelsessystem.
  10. Pædiatriske endokrinologer er specialiserede i det endokrine system og de hormoner, det producerer. Disse specialister kan behandle en række tilstande hos børn, herunder diabetes.

Læs også: Skal vide, det handler om børnenurologi

Det er forskellige pædiatriske sygdomme, som kan behandles af en børnelæge. Mødre kan også fortælle børnelægen om de sundhedsproblemer, deres små oplever, gennem ansøgningen . Kom nu, Hent applikationen skal nu også hjælpe med at opretholde moderens og familiens sundhed.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvad skal du vide om børnelæger.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er en børnelæge?