8 sunde fødevarer, der kan hjælpe med at forebygge kræft

Jakarta - Selvfølgelig hører man ofte talemåden "du er hvad du spiser" , nej? Ordsproget er sandt, fordi enhver mad, du spiser, kan påvirke dit generelle helbred. Hvis det, der spises, er sundt og ernæringsmæssigt afbalanceret, vil risikoen for forskellige sygdomme naturligvis mindskes. Omvendt. Så er der sunde fødevarer, der kan forebygge kræft?

Svaret er, der er. Men i stedet for at blive kaldt "forebygge", er der nogle sunde fødevarer, der, hvis de indtages regelmæssigt og afbalanceret med andre sunde livsstile, kan reducere risikoen for kræft. Hvilke fødevarer er inkluderet? Lyt med i diskussionen efter dette, ja!

Læs også: Agung Hercules får glioblastomkræft, her er forklaringen

Disse sunde fødevarer kan forebygge kræft?

Der findes mange slags sund mad. Men for at få de gode fordele ved disse sunde fødevarer, skal du indtage dem regelmæssigt. Selvfølgelig også afbalanceret med anvendelse af andre sunde livsstile.

Nå, her er nogle sunde fødevarer, der menes at hjælpe med at forhindre kræft:

1. Frugter med højt indhold af antioxidanter

ifølge American Institute for Cancer Research Naturlige antioxidanter indeholdt i frugter kan være sunde fødevarer, der kan reducere risikoen for kræft. De pågældende frugter er bær ( blåbær , jordbær , hindbær , og brombær ), appelsiner, citroner, æbler, kirsebær , og vin.

2. Korsblomstrede Grøntsager

Korsblomstrede grøntsager såsom broccoli, kål og blomkål, har længe været anset for at være sunde grøntsager mod kræft. Årsagen, fordi denne type grøntsager indeholder sulforaphane, som er et stof, der kan skrumpe størrelsen af ​​tumorer. Derudover kan mørkegrønne bladgrøntsager som grønkål, spinat og salat også sænke risikoen for tyktarmskræft.

Læs også: De 6 mest populære former for kræft i Indonesien

3.Krydderier

Heldig at bo i Indonesien, som er rig på krydderier. Udover at gøre smagen af ​​mad mere lækker, har krydderier også mange sundhedsmæssige fordele, du ved. En af dem er at sænke risikoen for kræft. Ligesom gurkemeje for eksempel, kan indholdet af curcumin i det reducere risikoen for tyktarmskræft.

4. Olivenolie

Olivenolie kan hjælpe med at forebygge kræft på grund af det gode indhold i den, såsom antioxidanter, flavonoider, polyfenoler og squalane. Indholdet af squalen i olivenolie menes også at have en god effekt på huden, ved at reducere melanom, som er et kræftfremkaldende stof i hudens pigmentceller.

5. Hørfrø (hørfrø)

Hørfrø el hørfrø Det er også inkluderet i kategorien kræftforebyggende fødevarer. En anden fordel, der kan opnås fra denne fødevare, er at forhindre spredning af kræftceller.

6. Hvidløg

Et af kernekrydderierne i det indonesiske køkken indeholder allicin, som kan være med til at forebygge kræft. Denne fordel er normalt forbundet med prostatacancer og kræft i fordøjelseskanalen.

Læs også: Vigtigt, her er, hvordan man opdager kræft hos børn fra en tidlig alder

7. Mejeriprodukter

Mejeriprodukter kan også sænke risikoen for tyktarmskræft. Især i forarbejdet fermenteret mælk, fordi den indeholder fedtsyrer, der er gode for kroppen, vitaminer og mineraler linolsyre .

8. Te og kaffe

Det indonesiske folks daglige drik kan også hjælpe med at forebygge kræft, du ved. Fordi, indholdet af antioxidanter og fytokemikalier i det, menes at kunne modvirke de dårlige virkninger af frie radikaler. Der er dog stadig behov for yderligere forskning i dette spørgsmål.

Det er nogle fødevarer, der kan hjælpe med at forebygge kræft. Husk, at der faktisk ikke er nogen bestemt mad, der virkelig kan forhindre denne sygdom. At spise én type mad meget garanterer ikke, at du bliver fri for kræft. Derfor er det nødvendigt at afbalancere ernæringen i hver madmenu, der indtages dagligt, hvis man ønsker, at risikoen for kræft skal falde.

Ud over at spise sund mad skal du også leve en sund livsstil, såsom regelmæssig motion, tilstrækkelig hvile og undgå stress. Hvis du føler, at der er den mindste sundhedsklage, så undervurder det ikke, okay? Hurtigt Hent Ansøgning at tale med en læge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
American Institute for Cancer Research. Tilgået 2020. Fødevarer der bekæmper kræft.
Healthline. Tilgået 2020. Kræft og kost.
Hjælpevejledning. Tilgået 2020. Cancer Prevention Diæt.