Jordnødder skaber akne, myte eller fakta?

, Jakarta - "Spis ikke jordnødder, du vil få acne i dit ansigt, du ved." Hører du ofte denne sætning? Nødder bliver ofte udråbt som en udløser for acne. Ikke underligt, mange mennesker, især kvinder, er tøvende med at spise nødder. Men er det rigtigt, at spise nødder kan forårsage acne? Tjek fakta her.

Årsager til acne

Dybest set opstår ansigtsacne, når hårsækkene bliver tilstoppet med en blanding af døde hudceller, snavs og talg, som er et stof, der produceres af oliekirtler, der fungerer til at fugte huden. Acne kan også være påvirket af hormoner. Hos kvinder opstår for eksempel mest akne før menstruation og under graviditet, fordi det er i disse tider, at der sker hormonelle ændringer i en kvindes krop.

Face acne opleves også oftest af teenagere. Årsagen er, at ved puberteten stiger produktionen af ​​talg fra oliekirtlerne meget, den kan endda overstige den mængde, som huden har brug for. Ud over hormoner er der mange faktorer, der udløser acne. En af dem er den type mad, der indtages.

(Læs også: 5 måder at slippe af med acne )

Forholdet mellem nødder og acne

I 2005 og 2006 gennemførte eksperter fra Harvard School of Public Health i USA to undersøgelser for at se sammenhængen mellem mælk og akne. Resultaterne opnået fra begge undersøgelser er, at indtagelse af komælk kan udløse væksten af ​​acne i disse menneskers ansigter. Bortset fra mælk er nødder også kendt som acne-triggere.

Nødder indeholder meget fedt, men ikke nok til at få opbygningen og blokeringen af ​​fedt i hudens porer til at forårsage acne. Årsagen til acne er faktisk ikke jordnøddeforbrug, men på grund af en allergi over for jordnødder.

For at finde ud af, om du er allergisk over for jordnødder, kan du prøve at undgå at spise nødder i 1-2 måneder og derefter se ændringerne. Hvis hver gang du spiser jordnødder, bliver dit ansigt plettet, men efter to måneder, hvor du ikke har spist nødder, er dit ansigt rent og fri for akne, så er du måske allergisk over for jordnødder.

Nødder er gavnlige for hudens skønhed

Så vær ikke bange for at spise nødder, for ifølge forskning udført af American Academy of Dermatology er acne ikke forårsaget af at spise chokolade, is eller fødevarer såsom nødder. Nogle eksperter mener endda, at spise nødder faktisk bør reducere acne, fordi disse fødevarer er rige på omega-3 fedtsyrer, som har anti-inflammatoriske egenskaber.

Nogle typer nødder som mandler og cashewnødder indeholder også oxalsyre som er godt til at behandle hud og forebygge acne. Sojabønner er også rige på omega-3 fedtsyrer, som er gode for hudens skønhed. Omega-3 indholdet i sojabønner har vist sig at bekæmpe betændelse i kroppen, forebygge tør hud og få huden til at se yngre ud.

Hvis du vil spise nødder, bør du indtage ristede nødder. Undgå at spise stegte jordnødder, fordi de indeholder høje niveauer af mættet fedt. Det skyldes, at olien, der bruges til at stege nødder, indeholder mættet fedt.

Så at spise en masse stegt mad, inklusive stegte jordnødder, kan udløse acne i ansigtet. Derudover skal du også begrænse indtagelsen af ​​søde fødevarer og højt sukkerindhold, fordi indtagelse af for meget sukker vil øge insulinniveauet i blodet og udløse produktionen af ​​androgenhormoner, der forårsager akne.

(Læs også: 5 fakta om acne, som sjældent folk kender )

Så at spise nødder gør acne bare til en myte. Men hvis acne i dit ansigt er svær at forsvinde, eller du har andre skønhedsproblemer, skal du bare spørge lægen direkte gennem applikationen . Forbi Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!