Årsager og hvordan man behandler lungebetændelse

, Jakarta – Lungebetændelse er en af ​​de mest almindelige lungesygdomme i Indonesien. Denne sygdom angriber en eller begge lunger, hvilket får luftsækkene i lungerne til at blive betændt og hævede. Derudover kan de små luftlommer for enden af ​​patientens luftveje også fyldes med vand eller slim. Derfor omtales lungebetændelse ofte som våd lunge. Faktisk, hvad er de faktorer, der forårsager lungebetændelse, og hvordan man behandler det? Kom nu, se mere forklaring her.

Årsager til lungebetændelse

Lungebetændelse er en lungesygdom forårsaget af infektion med bakterier, svampe og vira. De mest almindelige typer af bakterier, der forårsager lungebetændelse er: Streptococcus pneumoniae . Men generelt er her de faktorer, der forårsager lungebetændelse:

  • Lungebetændelse på grund af svamp. Denne type lungebetændelse er mest almindelig hos mennesker, der har et svækket immunsystem eller har en kronisk sygdom.

  • Lungebetændelse på grund af virus. Lungebetændelse kan også være forårsaget af en virus, der udløser en forkølelse eller influenza. Normalt er de hyppigste, der lider af denne lungebetændelse, småbørn.

  • Aspirationspneumoni. Lungebetændelse skyldes, at den syge ved et uheld indånder et fremmedlegeme, såsom opkast, spyt eller mad og drikke.

Den type kim, der forårsager lungebetændelse, er også påvirket af det sted, hvor overførslen finder sted. For eksempel er de bakterier, der forårsager lungebetændelse i det generelle miljø, forskellige fra de typer bakterier, der forårsager lungebetændelse på hospitaler.

De bakterier, der forårsager lungebetændelse, kan spredes, når en person nyser eller hoster. De lungebetændelsesfremkaldende vira og bakterier indeholdt i spytdråberne, der frigives af patienter, når de hoster eller nyser, kan inficere andre mennesker, som ved et uheld inhalerer dem. Din risiko for at få denne sygdom er endnu højere, hvis du har følgende faktorer:

  • Spædbørn og børn under 2 år.

  • Ældre over 65 år.

  • Har et svækket immunsystem på grund af sygdom eller brug af visse lægemidler, såsom steroider.

  • Har en rygevane.

  • Har en kronisk sygdom, såsom astma, diabetes, hjertesvigt eller kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).

  • Er i kræftbehandling, såsom kemoterapi.

  • Har haft et slagtilfælde før.

  • Er til behandling på hospitalet. Årsagen, vira og bakterier, der forårsager lungebetændelse, findes ret meget på hospitaler.

Hvordan man behandler lungebetændelse

I tilfælde af lungebetændelse, der stadig er relativt mild, behøver de syge ikke at blive indlagt. Behandling kan udføres derhjemme ved at tage antibiotika ordineret af en læge og få masser af hvile og drikke. Derudover rådes patienter også til at gøre følgende, så symptomerne på lungebetændelse hurtigt kan aftage:

  • Tag smertestillende midler, såsom paracetamol eller ibuprofen, som kan hjælpe med at sænke feberen. Men for personer med lungebetændelse, som er allergiske over for aspirin eller lider af astma, mavesår og leversygdomme, frarådes indtagelse af smertestillende midler.

  • Tag ikke hostemedicin. Hoste er faktisk kroppens måde at uddrive slim fra lungerne. Undgå derfor at lindre hostesymptomer ved at tage hostemedicin. I stedet kan du drikke varmt vand blandet med honning og citron for at mindske din hoste.

  • Stop med at ryge. Hvis du har fået konstateret lungebetændelse, bør du straks stoppe med at ryge, fordi denne vane kan gøre lungebetændelse værre.

Mennesker, der har en sund fysisk tilstand, kan normalt komme sig hurtigt efter 2-3 ugers behandling. Men hvis symptomerne på lungebetændelse ikke forbedres efter 48 timer, bør du straks konsultere en læge. For måske er de antibiotika, du tager, mindre effektive, eller lungebetændelse er forårsaget af andre faktorer.

I tilfælde af svær lungebetændelse skal de syge indlægges til medicinsk behandling. På hospitalet vil patienten få antibiotika og kropsvæsker gennem en IV, samt ilt for at hjælpe med at trække vejret.

Vil du vide mere om lungebetændelse, så spørg blot eksperterne via appen . Metoden er meget praktisk, du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play lige nu.

Læs også:

  • Stan Lee dør af lungebetændelse, her er 7 ting, du behøver at vide
  • Genkend de 13 symptomer på lungebetændelse
  • 7 tegn på, at din baby har lungebetændelse