Tungefarve kan vise helbredsforhold

"Farven på den menneskelige tunge er normalt lyserød med hvide pletter. Men under visse forhold kan der forekomme misfarvning, og det skal man ikke tage let på. Hvis det opstår pludseligt og er alvorligt, kan misfarvning af tungen forekomme på grund af et helbredsproblem . er du seriøs."

, Jakarta – Farven på den menneskelige tunge kan faktisk indikere tilstanden af ​​kroppens helbred. Normalt er tungen lyserød i farven, og der er pletter, der kaldes tungepapiller. Men under visse forhold kan farven på tungen ændre sig til at være unaturlig og iøjnefaldende. Vær forsigtig, denne tilstand kan være et tidligt tegn på helbredsproblemer, lige fra mild til dødelig.

Hvis du er opmærksom, beder læger ofte om at stikke tungen ud under en lægeundersøgelse. Denne del af kroppen kan faktisk være en del, der undergår ændringer, når der er et helbredsproblem. Tungen er en del af kroppen, der er i mundhulen og kan undergå forandringer, når kroppen angribes af sygdom.

Læs også: 5 Tungens funktioner, du skal kende

Ændringer i tungefarve at passe på

Ændringer i tungens farve skal faktisk passes på, fordi det kan være et tegn på helbredsproblemer i kroppen. Vi anbefaler, at du straks foretager en undersøgelse hos lægen, hvis misfarvningen opstår unaturligt og er påfaldende.

Hvis du er i tvivl, kan du bruge appen at spørge en ekspert om misfarvning af tungen. Læge ind kan nemt kontaktes via Video/taleopkald eller Snak . Fortæl dine helbredsproblemer og få de bedste anbefalinger fra en betroet læge. Kom nu, Hent Ansøgning her !

Her er, hvad misfarvning af tungen betyder og andre ting, du skal være opmærksom på:

  • hvid farve

En farve, der ret ofte ses på tungen, er hvid. Tilsyneladende kan dette være et tegn på, at kroppen er dehydreret og skal drikke vand med det samme. En del af den menneskelige krop består af vand, så et tilstrækkeligt drikkevandsindtag er en af ​​nøglerne til at bevare sundheden. For at undgå dehydrering skal du gøre det til en vane at drikke masser af vand for at erstatte kropsvæsker tabt under aktiviteter.

En hvid tunge kan også være et tegn på en gærinfektion omkring munden. Hvid farve kan også være et tegn på, at plak vokser på tungen.

Læs også: Årsager til vigtigheden af ​​at rense tungen for sundheden

  • Rød

I nogle tilfælde kan den menneskelige tunge få en rødlig farve og se iøjnefaldende ud. Den røde farve kan forekomme efter indtagelse af visse fødevarer, drikkevarer eller frugter og visse medikamenter. Men hvis ændringen sker pludseligt, skal du være på vagt.

En ændring i tungens farve til rød kan være et tegn på visse infektionssygdomme. Der skal dog foretages en undersøgelse, og der er selvfølgelig andre symptomer, hvis denne tilstand opstår.

En rød farve på tungen kan også være tegn på betændelse. Derudover kan flere andre tilstande også få tungen til at blive rødlig, såsom vitaminmangel, Kawasakis sygdom og skarlagensfeber. Disse sygdomme har symptomer på at ændre farven på tungen til rød.

  • Blå

Hvis tungen pludselig bliver blå som et blåt mærke, kan det være et tegn på, at der er opstået et nyreproblem. Fordi denne farve ofte betragtes som et tegn på et alvorligt problem, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Ændringer i tungen til en blålig farve kan opstå på grund af manglende ilttilførsel, så det ikke er tilstrækkeligt for kroppen. Derudover er tilstedeværelsen af ​​blodsygdomme til hjertediffusion også en tilstand, der kan få tungen til at blive blå.

  • Gul

Problemer, der opstår omkring maven og menneskets lever, kan også udløse misfarvning af tungen. Hvis denne del er problemet, vil en persons tunge normalt blive gul. Gul tunge farve bør være på vagt over for, fordi denne tilstand er ofte forbundet med sort behåret tunge eller behåret tungesygdom.

Læs også: Ting at vide om tungekræft

Men ikke kun ændre farven på tungen opstår på grund af et alvorligt problem. Gul tunge opstår normalt, når der er en harmløs ophobning af døde hudceller på overfladen af ​​tungen.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Hvad din tunge kan fortælle dig om dit helbred.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvilken farve skal din tunge være, og hvad indikerer forskellige farver?
WebMD. Hentet 2021. Hvad din tunge siger om dit helbred.