Sperm kommer ind i livmoderen, er det farligt?

, Jakarta - Seksuelt samleje mellem mand og kone for at få afkom er en sjov og sund aktivitet. Men når konen er gravid, er samleje måske ikke så behageligt som før. Dette skyldes, at manden eller konen er i tvivl om forekomsten af ​​bivirkninger, der forstyrrer barnets helbred i livmoderen.

Faktisk er der ingen grund til at ændre seksuel aktivitet og partner under graviditeten, medmindre lægen tilråder andet. Seksuelt samleje eller orgasme under graviditeten skader heller ikke barnet. Mange par er dog bekymrede, hvis der sker ejakulation indeni, så sædceller kommer ind i livmoderen. Så er det farligt? Her er anmeldelsen!

Læs også: Skal vide, 4 almindelige årsager til abort

Sunde seksuelle forhold under graviditeten, er det sikkert?

Igen, samleje under graviditet er sikkert at gøre. Desuden oplever mange kvinder en stigning i sexlyst under graviditeten, især i andet trimester, efter at hormonstigningen er faldet. Intimt samleje i tredje trimester kan hjælpe med at åbne fødselskanalen.

Faktisk anses ejakulation i skeden ifølge eksperter for at være sikker. Lancering fra Cleveland Clinic, når manden ejakulerer i skeden, påvirker dette ikke barnet. Årsagen er, at fosteret er beskyttet af membraner og fostervand. Sædceller, der kommer ind i livmoderen, er heller ikke skadelige for fosteret, medmindre manden har en seksuelt overført infektion eller AIDS.

Men for kvinder, der er gravide eller har en svag graviditetstilstand, bør seksuelle forhold udføres med forsigtighed. Årsagen er, at spild af sæd i store mængder ind i skeden udløser sammentrækninger. Sperm indeholder prostaglandinstoffer, der udløser en sammentrækningsreaktion i livmoderen og mavekramper. Som følge heraf kan unge gravide få abort og endda for tidlige fødsler senere.

Men hvis moderens graviditet er sund og lægen tillader det, så er der ikke noget at bekymre sig om samleje under graviditeten. Er du stadig i tvivl, så spørg bare lægen i appen . Du behøver kun at chatte med en fødselslæge, og de vil give helbredsoplysninger i henhold til din opfattede tilstand.

Læs også: Placering af intime forhold under graviditet ifølge trimester

Tips til sex under graviditet

Under graviditeten kan det være nødvendigt at skifte stilling for både dig og din partners komfort. Dette kan fortsætte, efter at barnet er født. Vandbaserede smøremidler bruges også under samleje, hvis det er nødvendigt. Du skal sikre dig, at du under samleje ikke skal føle smerte.

Under orgasme trækker livmoderen sig sammen, hvilket forårsager ubehag. Normalt forekommer vaginal pletblødning (blod) også efter sex. Gå på hospitalet med det samme, hvis du oplever kraftig vaginal blødning, vedvarende smerter, eller hvis vandet går i stykker.

Sørg også for, at din partner taler med hinanden om dette. Fortæl din partner, hvordan du har det, især hvis du har blandede følelser omkring sex under graviditeten. Bed din partner også om at kommunikere, især hvis du bemærker en ændring i din partners reaktion. Kommunikation med din partner hjælper dig med bedre at forstå dine følelser og ønsker.

Læs også: 5 sundhedsproblemer, som gravide kvinder er sårbare over for at opleve

Hvis din læge har bedt dig om at begrænse seksuel aktivitet, eller hvis du ikke er interesseret i at have sex, så tag dig tid til at opbygge intimitet med din partner. At være intim behøver ikke at være seksuel, fordi kærlighed og hengivenhed kan udtrykkes på mange måder. Mind dig selv om, hvor glad denne graviditetsproces er. Nyd tiden sammen, kan gå en tur eller andre ting, du kan lide.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2019. Graviditet: Sex under graviditeten.
faderlig. Hentet 2019. Sex under graviditet: alle dine spørgsmål, besvaret.