Mennesker med kronisk nyresvigt kan også overleve længere

, Jakarta - Kronisk nyresvigt (CKD) eller kronisk nyresygdom , opstår, når nyrerne mister evnen til at udføre deres arbejde, nemlig at filtrere blod. Sunde nyrer er ansvarlige for at filtrere blod ved at adskille skadelige stoffer og overskydende væsker fra kroppen, der udskilles gennem urinen.

Denne sygdom kan have en dødelig indvirkning på kroppen. Men hvad med den forventede levetid for en person med denne lidelse? Kan det vare længe eller er det i stand til at forårsage pludselig død? For at finde ud af fakta, læs følgende anmeldelse!

Mennesker med kronisk nyresvigt er i stand til at leve et langt liv

Læs også: Har du brug for at vide, disse er 5 komplikationer ved kronisk nyresvigt

Nyresvigt er en kronisk sygdom, som er den sidste eller værste fase af problemet, der angriber det toksinfiltrerende organ. Det er grunden til, at kronisk nyresvigt ikke vil være i stand til at mindske stadiet. Muligheden for at nå et fremskredent stadium forekommer dog også kun hos et lille antal personer.

Det skader aldrig at kende de symptomer, der er tidlige tegn på kroniske nyresvigttilstande, såsom lettere træthed, ikke ophidset, nedsat appetit, søvnforstyrrelser, tør hud, øget hyppighed af vandladning om natten og muskelsmerter. Diagnose af symptomerne på denne sygdom er meget vigtig for at stoppe de værre virkninger og andre risici, der kan opstå.

Rapporteret fra National Kidney Foundation , kan opdagelse af sygdommen tidligt forhindre tilstanden i at blive værre. Det skader aldrig at lave en undersøgelse på det nærmeste sygehus, når du oplever symptomer, der er tegn på nyrelidelser. Nu kan du bestille tid hos en læge direkte online via app . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Der tages flere måder, så personer med kronisk nyresvigt kan overleve i lang tid, nemlig med følgende 3 behandlingsstadier:

1. Ændring af livsstil

Der er ikke noget galt i at leve en sund livsstil, så det nyresvigt, du oplever, ikke bliver værre. At holde op med at ryge, spise sund mad, følge en sund kost, begrænse saltindtaget, der kommer ind i kroppen, dyrke fysisk træning ved at motionere regelmæssigt og have en ideel kropsvægt er livsstile, der skal implementeres af mennesker med kronisk nyresvigt.

Læs også: 5 tidlige tegn på nyresvigt, som du skal kende

2. Brug af lægemidler i henhold til lægejournaler

Brugen af ​​lægemidler bør ske under opsyn af en læge eller lægeholds journaler. De forbrugte lægemidler er tilpasset de sundhedsproblemer, en person oplever, hvilket forårsager kroniske nyresvigt. Sørg derfor for at tage medicin regelmæssigt, så de problemer, der opstår, kan blive bedre.

3. Dialyse

Dialyse er en af ​​de behandlingsformer, der kan udføres af mennesker med kronisk nyresvigt for at forbedre deres livskvalitet. Rapporteret fra Stanford Health Care Der er to forskellige former for dialyseterapi, nemlig:

  • Hæmodialyse

Denne type dialysemetode er ret populær og er bredt udvalgt. Blodfiltreringsproceduren udføres ved hjælp af en speciel maskine, der fungerer som en nyre. I hæmodialyseprocessen indsætter medicinsk personale en nål i en vene for at forbinde blodgennemstrømningen fra kroppen til en blodvaskemaskine. Derefter filtreres det snavsede blod på maskinen, og det filtrerede rene blod vil blive strømmet tilbage i kroppen.

Hæmodialyseproceduren tager normalt omkring fire timer pr. session. Personer med kronisk nyresvigt, som vælger denne type dialysemetode, skal regelmæssigt gennemgå 3 sessioner om ugen. I de fleste tilfælde giver hæmodialyse bivirkninger i form af kløe i huden og muskelkramper.

Læs også: Dette er, hvad der menes med kronisk nyresvigt

  • Peritonealdialyse (PD)

Peritoneal dialyse (PD) er en dialysemetode, der udnytter bughinden eller membranen i bughulen som filter. Denne membran blev valgt, fordi den har tusindvis af små blodkar, der fungerer som en nyre. I peritonealdialyseproceduren laves et lille snit nær navlen til passage af et kateter eller et specielt rør.

Kateteret efterlades permanent i bughulen. Dens funktion er at komme ind i dialysatvæske, som er en væske, der indeholder højt sukkerindhold, så affaldsstoffer tiltrækkes, og overskydende væske fra blodkarrene kan bevæge sig ind i bughulen. Efter færdiggørelsen vil den dialysatvæske, der allerede indeholder reststoffer, blive ført ind i en speciel pose, som senere bliver bortskaffet og derefter erstattet med ny væske.

Det er en diskussion af flere måder, som mennesker med nyresvigt kan gøre for at overleve i lang tid. Ud over de allerede nævnte metoder, er det også en god idé at fortsætte med at have regelmæssige helbredstjek. Dette er for at læger er i stand til at sikre kroppens generelle sundhed, fordi nyrefunktion, der ikke er optimal, kan forårsage andre påvirkninger.

Reference:
Stanford Healthcare. Tilgået i 2021. Dialyse.
NHS UK. Tilgået i 2021. At leve med kronisk nyresygdom.
National Kidney Foundation. Tilgået 2021. Prognose for nyresygdom og forventet levetid.