4 Årsager til farlig øjenirritation

Jakarta – Øjet er en del af kroppen, der er tilbøjelig til irritation, fordi det kun er beskyttet af øjenlågene. Mange ting omkring os kan irritere øjnene, især forurening, støv og snavs. Til det er det meget vigtigt at bevare øjensundheden. Start med at opretholde øjenhygiejne, spise fødevarer, der indeholder A-vitamin, og også beskytte øjnene mod genstande, der kan forårsage irritation.

Når øjet er irriteret, vil det føles ubehageligt, vandet, rødt og så videre. Selvom symptomerne på øjenirritation kan være de samme, kan årsagerne være forskellige. Symptomer, der ofte opstår, når øjet er irriteret, er stikkende, det kan være tørt eller vandigt, rødme af bindehinden (den hvide del af øjet), udflåd af øjet (mørke) oftere end normalt.

Så det, du skal vide, er, at øjenirritation ikke kun skyldes miljøet. For det, lad os kende de 4 årsager til øjenirritation, og hvordan man overvinder dem nedenfor:

1. Virus og bakterier

Øjenirritation forårsaget af vira og bakterier vil normalt gøre bindehinden rødlig. Desuden rinder øjnene mere end normalt, og øjenlågene ser hævede ud. Adenovirus er den type virus, der oftest forårsager øjenirritation. Denne virus har mange typer, men for at finde ud af det er det nødvendigt at teste i laboratoriet. Øjenirritation, fordi denne virus spredes gennem fysisk kontakt med personer med øjenirritation. For dem af jer, der kan lide at svømme, skal du desuden være forsigtig, fordi denne virus ofte findes i svømmebassiner. Hvis dit immunsystem er lavt, er risikoen for at få denne virus højere.

Mens irritation på grund af bakterier ofte er svær at skelne, fordi symptomerne ligner øjenirritation på grund af vira. Vær dog opmærksom på, at øjenirritation forårsaget af bakterier er forårsaget af Staphylococcus aureus bakterier. Generelt øjenirritation, fordi disse bakterier forårsager øjenudflåd til at komme ud mere end normalt.

2. Miljø

Øjenirritation forårsaget af dette miljø gør normalt øjnene kløende og også røde. Årsagerne er debut, blomsterpollen, forurening, køretøjsdampe og mange flere. Generelt kan øjenirritation på grund af dette miljø helbredes med almindelige øjendråber, der fås på apoteker eller lokale butikker. Men hvis irritationen er forårsaget af vira og bakterier, så har du brug for særlig behandling fra en læge.

3. Kemikalier

Der er en grund til, at folk, der arbejder i laboratorier eller kemiske fabrikker, skal bære beskyttelsesbriller, når de arbejder. Dette skyldes, at øjnene er modtagelige for irritation på grund af kemisk eksponering. Der er forskellige kemikalier, der kan irritere øjnene, nemlig kulilte, svovl, bly, arsen og mange andre, som let spredes gennem luften.

4. Træthed

Brug af en computer eller bærbar er bestemt blevet en nødvendighed i arbejdet i denne moderne æra. Hvis du arbejder foran en computerskærm hele dagen, kan dine øjne blive trætte og som følge heraf føles tørre og røde. Af denne grund er det meget vigtigt at hvile øjnene på sidelinjen af ​​arbejdet. Bliver irritationen værre, skader det ikke at kontakte en læge for en konsultation eller bruge øjendråber på markedet.

Nå, hvis du har øjenproblemer, skader det aldrig at kontakte en læge direkte for at få den rigtige løsning. Du kan bruge appen . Der er mange læger, man kan kontakte, inden man laver en grundig undersøgelse på sygehuset.

Kontakt en øjenlæge via Stemme/videoopkald og Snak ved hjælp af appen . Derudover kan du også shoppe de helseprodukter du skal bruge via og straks leveret til huset. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu!