MPASI-opskrifter til 12-18 måneder gamle babyer

Jakarta – Efter 6 måneders eksklusiv amning er barnets fordøjelsessystem klar til at genkende og fordøje fast føde udover modermælk. Det er fast føde, der er tale om blød grød med en enkel sammensætning, alias MPASI eller modermælkserstatning. I denne introduktionsperiode bør mødre være meget opmærksomme på, om din lille har visse fødevareallergier og observere hans appetit.

Normalt, i de tidlige dage med at spise fast føde, plejer dit lille barn ikke at have for vane at vælge mad. Dette er tidspunktet, hvor din lille udforsker de nye smage, lugte og teksturer af den mad, han spiser. Fra måned til måned vil moderen selvfølgelig tilføje variation til madsmagen, og den lille vil blive fortrolig med visse typer mad.

Læs også: MPASI-opskrifter til babyer i alderen 6-8 måneder

I alderen 12-18 måneder er barnet begyndt at kunne spise næsten det samme, som moderen og andre familiemedlemmer spiser til hverdag. Også i denne alder er din lille begyndt at kende smagen af ​​sin tunge, hvad han kan lide og ikke kan lide. Ikke underligt, at din lille er begyndt at være mere kræsen med hensyn til mad.

Hvis din lille har svært ved at spise, skal mødre begynde at øve sig responsiv fodring , aka mere følsom, når man fodrer den lille. Når du fodrer din lille, skal mødre huske disse ting:

  • Giv den lille mad direkte og vær opmærksom på storebror, når han spiser.
  • Når din lille begynder at virke manglende appetit, så byd ham hans yndlingsmad.
  • Hvis din lille er meget kræsen, så fortsæt med at eksperimentere med forskellige kombinationer af madtyper, smag, teksturer og aromaer. Mor kan heller ikke give op og blive ved med at lede efter måder at få sin lille til at spise.
  • Mens du fodrer din lille, kan du invitere ham til at chatte.
  • Spis roligt, tålmodigt og skynd dig ikke. Mødre skal også minimere andre ting, der distraherer hende, så hun kan fokusere på at spise.
  • Selvom den mad, som moderen laver, er meget nærende, så lad være med at tvinge din lille til at spise, hvis han nægter.

Læs også: Tips til at forberede den første MPASI til din lille

MPASI-opskrifter til 12-18 måneder gamle babyer

Den ideelle spisehyppighed for børn i alderen 12-18 måneder er 3-4 gange, og kan kombineres med snacks 1-2 gange mellem måltiderne. Selvom din lille er begyndt at kunne spise de typer mad, som mor spiser, er der flere typer mad, som din lille skal undgå, såsom letmælk eller yoghurt, sodavand, fødevarer, der er for surt og krydret, fødevarer eller drikkevarer, der indeholder højt sukker, endsige lavet af kunstige sødestoffer, eller fødevarer, der indeholder masser af MSG. Med andre ord bør emballerede drikkevarer og instant fødevarer undgås.

En af de ernæringsrige komplementære fødevarer til babyer i alderen 12-18 måneder er kyllingesuppe med broccoli gulerødder. De ingredienser du skal bruge er:

  • 1 stykke hakket eller finthakket kyllingebryst.
  • 320 milliliter hønsefond.
  • 2 broccolibuketter, udblød kort, dampede og skåret i små stykker.
  • gulerod, kogt, skåret i små stykker.

Hvordan man laver det er ikke svært, du ved. Bare kog kyllingen, indtil den koger. Tilsæt derefter broccoli og gulerødder til hønsefonden. Bring det i kog igen, fjern derefter og server.

Babyfodringsplan 12-18 måneder

Nå, hvis du stadig er i tvivl om den rigtige måltidsplan for din lille, kan du følge tidsplanen og menukombinationerne for denne dag.

  • Morgenmad, omkring 06:00-08:00: 4-6 spsk grød. Andre muligheder omfatter brød, morgenmadsprodukter og frugt.
  • Morgensnack, 10:00: Modermælk eller modermælkserstatning og en snack.
  • Frokost, 12:00-13:00: -1 lille skål nasi tim eller grødris, tilbehør, hakkede grøntsager og frugt.
  • Eftermiddagssnack kl. 15: Modermælk eller modermælkserstatning og en snack.
  • Frokost, 17.00-18.00): -1 lille skål nasi tim eller grødet ris. Andre muligheder omfatter søde kartofler, kartofler, pasta, tilbehør, hakkede grøntsager og frugt.

Læs også: Tips til at opretholde babys fordøjelsessundhed

Hvis dit lille barn har fordøjelsesproblemer eller er allergisk over for bestemte fødevarer, skal du straks kontakte lægen via appen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger om den bedste løsning til dit barns fordøjelse uden at skulle forlade huset. Mor kan også købe medicin og vitaminer igennem , du ved! Mors ordre vil blive sendt til destinationen inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!