Angstanfald, hvordan lindrer man det?

Jakarta – Angst er faktisk naturligt at opleve under visse forhold. Men for mennesker med angst eller angstlidelser er angst, angst og negative tanker ofte svære at slippe af med. Denne tilstand kan endda forstyrre deres daglige aktiviteter.

Der er forskellige former for angst eller angstlidelser. Lige fra generaliseret angst, panikanfald til fobier. Alle af dem har forskellige egenskaber og kræver terapi og medicin. Men der er faktisk flere ting, der kan gøres for at lindre angst eller angstlidelser.

Læs også: Angst bliver et mareridt, her er hvorfor

Tips til at lindre angst

Ud over terapi og medicin er der flere måder at lindre angst på, som du kan prøve, når angsten rammer. Her er tipsene:

1.Tag en dyb indånding

Prøv at tage dybe vejrtrækninger for at slappe af i din krop og reducere nerveaktivitet i hjernen, der forårsager angst. Tricket, tag en dyb indånding i 5 sekunder, hold derefter i 3 sekunder, og slip langsomt i løbet af 5 sekunder. Gør dette et par gange, indtil det falder til ro.

2. Fokuser dit sind på den aktivitet, du laver

Når angsten rammer, vil sindets fokus blive forstyrret. Lad ikke dette trække ud og til sidst overtage dit sind. Prøv at genfokusere på det, du laver. For eksempel, hvis du allerede planlægger at gøre rent i huset eller mødes med venner, så hold dig til den plan. Stilhed vil kun gøre angsten værre.

Læs også: Har du social angst? Prøv at håndtere dette

3. Få tid til dig selv

I dette tilfælde er hensigten at trække sig et øjeblik fra forskellige ting, der gør dig ængstelig, for at berolige dig selv. Sluk for eksempel mobiltelefonen, lav meditation, tag et varmt bad eller få en massage, så sindet slapper af og angsten aftager. Først efter du er faldet til ro, kan du fortsætte med dine normale aktiviteter.

4.Anvendelse af 3-3-3.-metoden

Der findes en metode, der kan prøves for at lindre angst, nemlig 3-3-3 metoden. For at gøre dette skal du se på dine omgivelser og nævne tre ting. Nævn derefter de tre stemmer, der blev hørt på det tidspunkt.

Navngiv derefter de tre kropsdele, flyt dem afslappet. Denne metode hjælper med at lindre angst og aflede negative tanker, der gør dig angst.

5. Spis og drik nok

Glem ikke at spise, når angsten melder sig. Fordi lavt blodsukkerniveau på grund af sen spisning kan gøre angsten værre.

Sørg også for at drikke nok vand, for dehydrering kan få hjertet til at slå hurtigere, og selvfølgelig forværre angsten.

Læs også: 5 tegn på angst, du skal kende

6. Undgå indtagelse af alkoholiske drikkevarer

Alkohol kan have en afslappende effekt på kort sigt. Men hvis den indtages for ofte eller overdrevent, kan denne drik faktisk gøre angstlidelser værre. Så du bør reducere og om muligt undgå forbruget af alkoholholdige drikkevarer.

Det er tips til at lindre angst, som du kan prøve. Effektiviteten af ​​disse metoder er dog ikke nødvendigvis den samme hos alle med angstlidelser. Det vigtigste, der skal gøres, er at identificere udløseren af ​​den oplevede angst og derefter bestemme den bedst egnede måde at lindre den på.

Hvis du synes, det er svært, bør du bede om hjælp fra en ekspert, fx en psykolog eller psykiater. For at gøre det nemmere kan du Hent Ansøgning at tale med en psykolog om de plager, du oplever, når som helst og hvor som helst.

Reference:
American Psychiatric Association. Tilgået 2020. Hvad er angstlidelser?
Psyk Central. Tilgået 2020. 9 måder at reducere angst lige her, lige nu.
National Institute of Mental Health. Tilgået 2020. Angstlidelser.
Angst og Depression Association of America. Tilgået 2020. At forstå fakta om angst og depression er det første skridt.
Healthline. Tilgået 2020. 12 måder at berolige din angst.