Ikke på grund af krydret mad, dette er årsagen til blindtarmsbetændelse

, Jakarta - Du bør ikke ignorere den smerte, der vises i nederste højre mave. Denne tilstand kan være et tegn på, at du har blindtarmsbetændelse, især hvis den er ledsaget af andre symptomer, såsom kvalme og opkastning efter mavesmerter, feber og besvær med at udstøde gas fra maven.

Læs også: Disse 5 trivielle vaner forårsager blindtarmsbetændelse

Hvis den ikke behandles korrekt, kan blindtarmsbetændelse faktisk forårsage alvorlige komplikationer. Så er det rigtigt, at det at spise krydret mad kontinuerligt kan få en person til at opleve blindtarmsbetændelse? Kom nu, se anmeldelserne i denne artikel!

Genkend blindtarmsbetændelse

Før du kender årsagen, er det en god idé først at vide, hvad der menes med blindtarmsbetændelse. Blindtarmsbetændelse er en betændelse i blindtarmen, som er en fingerformet pose, der stikker ud fra din tyktarm, som er placeret i nederste højre side af maven.

Derfor vil blindtarmsbetændelse give smerter i nederste højre mave. Men hos de fleste mennesker kan smerterne også starte omkring navlen og derefter skifte. Efterhånden som betændelsen bliver værre, bliver blindtarmsbetændelse normalt værre.

Selvom blindtarmsbetændelse kan ske for alle, har mennesker mellem 10 og 30 år en højere risiko for at udvikle sygdommen.

Årsager til blindtarmsbetændelse

Så er det rigtigt, at blindtarmsbetændelse er forårsaget af at spise for meget krydret mad? Faktisk er dette kun en myte. Krydret mad er ikke årsagen til, at en person oplever blindtarmsbetændelse. Så årsagen til blindtarmsbetændelse er en blokering i slimhinden i appendiks eller appendiks, der forårsager infektion. I denne tilstand formerer bakterier sig hurtigt og får blindtarmen til at blive betændt, hævet og fyldt med pus. Hvis det ikke behandles med det samme, kan blindtarmen briste.

Der er flere faktorer, der menes at få en person til at opleve blindtarmsbetændelse, nemlig:

  1. Skader i maven.
  2. Obstruktion ved døren til blindtarmshulen.
  3. Fortykkelse eller hævelse af blindtarmsvæggen på grund af en infektion i fordøjelseskanalen eller i andre dele af kroppen.
  4. Afføring eller parasitisk vækst, der tilstopper hulrummene i blindtarmen.
  5. Visse medicinske tilstande, såsom en tumor i maven eller inflammatorisk tarmsygdom .
  6. Har en ormeinfektion (orm).

Årsagen til blindtarmsbetændelse er dog stadig ukendt.

Læs også: Vær forsigtig, dette er et tegn på blindtarmsbetændelse hos børn

Blindtarmsbetændelse Symptomer man skal passe på

Blindtarmsbetændelse er en sygdom, der skal behandles med det samme, fordi den kan føre til mere alvorlige komplikationer. Komplikationer kan omfatte et sprængt blindtarm. Denne tilstand kan sprede infektionen til hele abdominalområdet og menes at være livstruende for personer med blindtarmsbetændelse.

Til det er det meget vigtigt at kende nogle af de symptomer, der er tegn på blindtarmsbetændelse. Det vigtigste symptom på blindtarmsbetændelse er smerter i nederste højre mave. Denne tilstand mærkes pludseligt og kan mærkes op til navlen.

Smerten bliver værre, når du hoster, går eller laver andre kraftige bevægelser. Desuden vil de syge føle kvalme og opkastning, når smerterne varer ved.

Bemærk venligst, at stedet for fremkomsten af ​​smerte kan variere. Det afhænger af din alder og placeringen af ​​din blindtarm. Når du er gravid, kan smerterne opstå i den øvre del af maven, fordi blindtarmen er et højere sted under graviditeten.

Nedsat appetit, feber, besvær med at udstøde gas fra kroppen, forstoppelse, diarré og flatulens er andre tegn på blindtarmsbetændelse. Hvis du eller din familie oplever nogle af symptomerne forbundet med blindtarmsbetændelse, bør du straks tjekke med det nærmeste hospital for at bekræfte din helbredstilstand.

Ingen grund til at genere, nu kan du bestille tid hos hospitalet via . På den måde kan undersøgelse og behandling gennemføres mere smidigt. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også: Kend laparoskopisk kirurgi for at fjerne appendiks

Behandling for blindtarmsbetændelse involverer normalt kirurgisk fjernelse af blindtarmen, også kendt som en blindtarmsoperation. Inden operationen udføres, vil patienten normalt få antibiotika først for at forebygge infektion, især i blindtarmen, der ikke er sprængt, men har dannet en byld. I mellemtiden, ved mild blindtarmsbetændelse, er antibiotika alene tilstrækkelige til at behandle betændelsen.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Blindtarmsbetændelse.
Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om blindtarmsbetændelse.