Myte eller fakta, hvidløg kan behandle øreinfektioner

, Jakarta - Ikke kun brugt som krydderi i madlavning, har hvidløg også været kendt i århundreder som en traditionel medicin til at bekæmpe infektioner. En af de infektioner, der kan behandles med hvidløg, er en ørebetændelse eller ørepine. Selvom der ikke har været nogen dybdegående opfølgende undersøgelser af hvidløgs effektivitet til behandling af øreinfektioner, har hvidløg vist sig at have flere andre sundhedsmæssige fordele.

Hvidløg har antivirale, antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Hvidløg har også anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaber. Når de spises, kan hvidløg hjælpe med at styrke immunsystemet og hjælpe med at bekæmpe infektion. Så højst sandsynligt kan den øreinfektion, du oplever, overvindes med hvidløg.

Læs også: Lær at kende årsagen til, at nogen får en ørebetændelse

Hvidløg til at overvinde øreinfektioner

Citeret fra Healthline , en undersøgelse, der involverede 103 børn, der led af øresmerter på grund af mellemørebetændelse, formåede at lindre symptomerne takket være hvidløg. Naturopatiske øredråber indeholdende hvidløg (Allium sativum) og andre urteingredienser har vist sig at være lige så effektive som andre lægemidler til behandling af ørepine.

Derudover kan det at spise hvidløg også hjælpe med at booste immunforsvaret, hvilket igen hjælper med at bekæmpe eller forhindre infektion. Hvidløg kan bruges som et naturligt middel mod øreproblemer, herunder ørepine, øreinfektioner og tinnitus.

Behandling med hvidløgsolie frarådes dog. Årsagen er, at hvidløgsolie kan forårsage bivirkninger på grund af uforenelighed, såsom en prikkende fornemmelse, brændende eller ubehag og rødme i det område, hvor hvidløgsolie påføres.

Det er bedst at diskutere det med lægen kl at få sikker behandling for øreinfektioner. Tage smartphone dig og udnyt chatfunktionen på at diskutere med din læge om den sikreste og mest passende behandling for øreinfektioner.

Læs også: Bare rolig, her er, hvordan du overvinder hævede ører

Sikre måder at behandle øreinfektioner på

De fleste milde øreinfektioner forsvinder uden indgriben. Der er dog flere metoder, der er effektive til at lindre symptomerne på en mild øreinfektion, herunder:

  • Påfør en varm klud på det inficerede øre.
  • Tag håndkøbsmedicin (OTC) smertestillende såsom ibuprofen (Advil) eller acetaminophen (Tylenol).
  • Brug OTC eller receptpligtige øredråber til smertelindring.

Hvis symptomerne forværres eller ikke forbedres, så skal du straks bestille tid hos en læge til undersøgelse på det nærmeste hospital. De kan ordinere antibiotika, hvis øreinfektionen ikke bliver bedre.

I mellemtiden kan børn under 2 år også få antibiotika, hvis dosis vil blive justeret. Det er vigtigt at tage antibiotika eller bruge dem, indtil de er færdige.

Ikke nok med det, så kan operation også være en mulighed, hvis øreinfektionen ikke kan helbredes med almindelig medicinsk behandling, eller hvis øreinfektionen bliver ved med at dukke op. Generelt placeres et rør i øret for at lade væske løbe ud.

Læs også: 6 fordele ved skalotteløg for hårets sundhed

Hvordan forebygger man øreinfektioner?

Der er flere måder at reducere risikoen for øreinfektioner på, nemlig:

  • Vask hænder ofte med vand og sæbe.
  • Undgå overfyldte områder.
  • Del ikke ørerensningssæt med andre mennesker.
  • Hold kroppens immunitet vågen, såsom ved at spise nærende mad og motionere.

Det er en gennemgang af den sikre og korrekte behandling af øreinfektioner. Hvis du stadig har spørgsmål til dette, så tøv ikke med at drøfte det med din læge på . Kom nu, Hent Ansøgning at nyde bekvemmeligheden ved kun at tale med en læge igennem smartphone .

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Øreinfektion.
Healthline. Hentet 2020. Hvad kan hvidløg i mit øre gøre?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Øreinfektion.
Wellness Mama. Tilgået 2020. Hvidløg Olivenolie til øreinfektion.