Her er 5 fakta om mellemøreinfektioner

"Mellemørebetændelse alias mellemørebetændelse kan ramme alle. Risikoen siges dog at være højere hos børn og spædbørn. Fordi størrelsen af ​​øregangen hos børn har tendens til at være smal. Dette øger risikoen for bakteriel infektion og fører til sygdom ."

, Jakarta – Mellemørebetændelse aka mellemørebetændelse er en sygdom forårsaget af infektion i mellemøret. Infektion opstår i hulrummet bag trommehinden som har 3 små knogler. Disse tre huller har til funktion at fange vibrationer og overføre dem til det indre øre.

Der er mange faktorer, der kan forårsage denne tilstand. Mellemøreinfektioner er dog ofte forårsaget af forkølelse, influenza eller allergi. Bortset fra det er der en række andre fakta, der skal kendes om denne sygdom. For at være klar, overvej nogle fakta om mellemørebetændelse eller mellemørebetændelse i den følgende artikel!

Læs også: Det er det, der får dine ører til at gøre ondt, når du er forkølet, og hvordan du håndterer det

Fakta om mellemøreinfektion, du behøver at vide

Der er flere fakta relateret til mellemøreinfektioner, som du skal vide, herunder:

1. Forårsaget af virus eller bakterier

Mellemørebetændelse er forårsaget af bakterier eller vira, der kan trænge ind på forskellige måder. Nogle er gennem øret eller også gennem luftvejene og spredes derefter til øret. Denne infektion forårsager derefter ophobning af slim eller slim i mellemøret og forstyrrer funktionen af ​​at overføre lyd til det indre øre.

Der er flere faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle mellemørebetændelse, nemlig:

  • Arbejd på et sted med meget forurening og røg.
  • Folk, der har en familiehistorie med øreinfektioner.
  • Mennesker med dårligt immunforsvar eller kroniske luftvejssygdomme, som f.eks cystisk fibrose og astma.

2. Sårbar til at forekomme hos børn og spædbørn

Faktisk kan mellemørebetændelse eller mellemørebetændelse ske for enhver. Børn under 10 år eller spædbørn i alderen 6-15 måneder har dog en højere risiko for at udvikle denne tilstand end voksne. Dette var tilsyneladende relateret til den smallere størrelse af det eustakiske rør hos børn. Denne kanal tjener til at kanalisere luft ind i mellemøret. På grund af dens smalle størrelse er risikoen for blokering og opbygning af slim og ørevæske højere og kan udløse bakterielle infektioner.

Læs også: 5 ting, der kan forårsage bristede trommehinder

3. Har symptomer på feber til høretab

Nogle af de almindelige symptomer oplevet af mennesker med mellemørebetændelse omfatter:

  • Feber;
  • Øresmerter;
  • Let at blive vred;
  • Søvnforstyrrelser;
  • Gult, klart eller blodigt udflåd inde fra øret;
  • Tab af balance;
  • Kvalme og opkast;
  • Diarré;
  • Nedsat appetit;
  • Tilstoppet næse;
  • Hørelidelser.

4. Bliver generelt bedre i løbet af få dage

Generelt kan mellemøreinfektioner gå over af sig selv, uden at det kræver særlig medicinsk behandling. At holde dine ører rene og undgå forurenede steder er nogle af de ting, du kan gøre, når du har mellemørebetændelse. Men hvis symptomerne på mellemørebetændelse ikke forsvinder i mere end 3 dage, er en lægeundersøgelse nødvendig.

For mellemørebetændelse forårsaget af en bakteriel infektion, vil lægen normalt ordinere antibiotika til behandling af infektionen. Derefter, for feber og smertesymptomer, der opstår, vil lægen normalt give smertestillende midler såsom ibuprofen.

5. Har risiko for flere komplikationer

Hvis det ikke behandles, kan mellemørebetændelse føre til alvorlige komplikationer. Nogle af de komplikationer, der kan forårsages, omfatter:

  • Labyrintitis er spredning af infektion til det indre øre.
  • Mastoiditis, som er spredning af infektion til knoglen bag øret.
  • Meningitis, som er spredning af infektion til de membraner, der beskytter hjernen og rygmarven, kaldet meninges.

Læs også: 5 typer høretab, du skal kende

Det er en lille forklaring om mellemørebetændelse eller mellemørebetændelse. Få mere at vide om denne sygdom ved at spørge lægen i appen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald eller Snak . Fortæl de oplevede klager og få behandlingsanbefalinger fra eksperter. Kom nu, Hent nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2021. Mellemøreinfektioner.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Øreinfektion (mellemøre).
Healthline. Tilgået 2021. Mellemøreinfektion (Otitis Media).