Udover allergi er her 3 årsager til angioødem

Jakarta - Har du nogensinde oplevet hævede læber eller nældefeber? Denne tilstand opstår normalt på grund af virkningen af ​​en allergisk reaktion frigivet af kroppen. I langt de fleste tilfælde er disse reaktioner harmløse. Men selvom det er sjældent, gør angioødem det svært for en person at trække vejret, fordi der opstår hævelse i luftvejene. Ud over hævelse er en anden virkning af denne lidelse nældefeber.

De fleste tilfælde af angioødem opstår på grund af allergiske reaktioner. Reaktionerne varierer også, afhængigt af hvilken type allergi, der opleves. Oftest angioødem på grund af fødevareallergi, medicin, insektbid og latexallergi. Det viser sig dog, at der er andre årsager til angioødem, nemlig:

  • Brug af visse lægemidler

Brugen af ​​visse typer lægemidler kan forårsage angioødem, selvom du ikke har en historie med lægemiddelallergi. Hævelse kan forekomme, efter at lægemidlet er taget, men det kan også tage måneder eller endda år. Typerne af lægemidler omfatter ibuprofen, som tilhører klassen af ​​ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler og lægemidler til behandling af hypertension.

Læs også: 4 symptomer, du oplever, når du har angioødem

  • Efterkommere

Årsagen til angioødem kan skyldes arvelighed, i dette tilfælde er årsagen mangel på protein af typen C1-esterasehæmmer i blodet. Denne type protein spiller en vigtig rolle i at opretholde kroppens immunitet, så et manglende proteinindtag får faktisk kroppens immunitet til at vende sig mod kroppen og forårsage symptomer på angioødem.

Hævelse kan være forårsaget af en række ting, såsom stress, operation eller tandarbejde, tage p-piller, være gravid og have en skade eller infektion. Hvis nogen af ​​dine familiemedlemmer oplever det, vil der normalt være en lavere risiko. Så det er vigtigt at foretage en tidlig undersøgelse, så der kan sættes ind med det samme. Du kan bestille tid hos en læge direkte på det nærmeste hospital eller spørge en læge gennem Spørg en læge-funktionen i applikationen .

Læs også: 4 ting, der kan øge risikoen for angioødem

  • Idiopatisk

Desværre er der også tilfælde af angioødem, hvor årsagen ikke er kendt. Faktoren menes dog at skyldes forstyrrelser, der opstår i kroppens immunsystem. Forekomsten af ​​hævelse i tilfælde af angioødem, der opstår uden årsag, udløses af flere ting, såsom stress, at have for stramt tøj på, anstrengende motion, et usikkert klima, at være for varm eller for kold, indtagelse af alkohol, krydret mad , og overdreven koffein og har visse medicinske tilstande.

Når man ser på de udløsende faktorer, kan det siges, at angioødem forekommer hos personer, der er mere tilbøjelige til at stresse, har en familie eller personlig historie, har visse allergier eller har en sygehistorie relateret til eller udløser angioødem.

Hvis dette angioødem er til stede med relativt milde symptomer, kan behandlingen udføres alene hjemme. Du kan komprimere det hævede område med koldt vand eller isterninger. For at huden ikke bliver irriteret, skal du først undgå at have stramt tøj på. Hvis der er hævelse, så lad være med at klø, da det kan gøre symptomerne værre. I tilfælde af angioødem forårsaget af allergi, undgå de ting, der udløser det.

Læs også: Genkend angioødem, hævelse på grund af allergi

I mellemtiden, i tilfælde af angioødem på grund af stofbrug uden en historie med allergi, kan læger ordinere andre behandlinger. Normalt gives medicin for at reducere hævelse. Hvis hævelsen ikke forbedres inden for et par dage efter at have taget antihistaminer, kan din læge give dig kortikosteroidmedicin i form af injektioner.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Besøgt 2019. Alt hvad du behøver at vide om angioødem.
NHS. Tilgået i 2019. Angioødem.
stoffer. Tilgået i 2019. Angioødem.