Gule negle, der er risiko for smerte Hvad?

, Jakarta – Normale negle er klare eller hvide. Men visse vaner, såsom rygning og brug af neglelak, kan få dine negle til at blive gule. At have gule negle kan helt sikkert reducere din selvtillid. Men ikke nok med det, gule negle kan også være et tegn på en sygdom. Så undervurder ikke ændringen i neglefarve, der bliver gul, her er nogle sygdomme, der kan ligge bag.

Lær gule negle at kende

Gule negle, også kendt som gule negle syndrom, er en sjælden tilstand, der kan forekomme i både fingernegle og tånegle. Ud over misfarvning af neglene opstår der normalt flere andre symptomer, når en person har denne tilstand, herunder luftvejsproblemer, problemer med lymfesystemet og hævelse i underekstremiteterne. Gule negle kan ske for alle. Både mænd og kvinder har lige stor risiko for at udvikle gule negle-syndrom. Denne tilstand opleves dog oftest af ældre mennesker, nemlig dem i alderen over 50 år.

Hvis du oplever gule negle ledsaget af andre symptomer, bør du ikke ignorere det. Årsagen er, at dette syndrom er forbundet med lymfødem (hævelse af hænderne), pleural effusion (ophobning af væske i lungerne) og kronisk bronkitis til sinusinfektioner.

Årsager til gule negle

Den nøjagtige årsag til gule negle syndrom er stadig ukendt på nuværende tidspunkt. Men fra flere tilfælde, der er blevet rapporteret, opstår gule negle på grund af arvelige eller genetiske faktorer. Triggere for gule negle kan også være forårsaget af problemer med lymfesystemet (lymfeflow) og lymfødem syndrom. Derudover kan gule negle-syndrom også udvikle sig af sig selv eller som følge af visse tilstande, såsom kræft, immundefekt og autoimmune sygdomme, såsom leddegigt.

Her er nogle andre medicinske tilstande, der kan forårsage gule negle:

1. Diabetes

Mennesker, der har diabetes, kan opleve gule negle. Det skyldes, at kroppen ikke er i stand til at producere hormonet insulin i tilstrækkelige mængder, så resultatet er, at sukkerindtaget ikke helt kan nedbrydes. Derfor er sukkerniveauet hos diabetikere altid højt. Dette har så også indflydelse på kollagenproduktionen. Faktisk er kollagen en type protein, der er nødvendig for at danne negle. Når kollagenproduktionen mangler, kan negle let knække, tørre og blive gule.

2. Psoriasis

Gule negle kan også være en indikation på symptomer på psoriasis, en kronisk hudlidelse, der ofte opstår og forsvinder.

3. Lungesygdom

Selvom den nøjagtige årsag er ukendt, opleves gule negle normalt af dem, der lider af lungesygdomme, såsom bronkiektasi og tuberkulose.

4. Leversygdom

Leversygdom kan få en person til at opleve gulsot ( gulsot ), hvilket får huden, øjenæblerne og neglene til at blive gule.

5. Skjoldbruskkirtellidelser

Gul neglesyndrom kan også opstå på grund af skjoldbruskkirtellidelser.

Symptomer på gule negle syndrom

Gult neglesyndrom er karakteriseret ved, at neglene gradvist bliver gule og fortykkes. Men udover det er der også nogle andre almindelige symptomer, nemlig:

  • Neglebåndet (en del af den beskyttende hud, der dækker neglen) kommer af.

  • Buede negle.

  • Neglene falder af, så den ramte mister neglen.

  • Neglevæksten er meget langsom eller vokser slet ikke.

Hos mennesker med lymfødem er symptomerne på gule negle ledsaget af hævelse af ansigt, hænder, fødder eller kønsorganer. Mens personer med pleural effusion normalt vil opleve symptomer i form af luftvejsproblemer, såsom kronisk hoste, åndenød og brystsmerter, før neglene bliver gule.

Sådan behandler eller behandler du gule negle

Der er ingen specifik behandling for gule negle syndrom. De af jer, der oplever gule negle ledsaget af andre symptomer, anbefales at søge læge for at finde ud af årsagen til gule negle og få lægebehandling hurtigst muligt. Normalt er neglemisfarvning, der opstår hos personer med gult neglesyndrom, permanent. Der er dog også nogle mennesker med gule negle, som formår at genskabe farven og formen på deres negle til deres oprindelige form. Nå, flere måder, som folk med gule negle kan gøre for at tage sig af deres negles sundhed og skønhed, er ved at bruge E-vitamin salve, tage E-vitamintilskud, zinktilskud og bruge anti-svampemidler.

Køb medicin og kosttilskud på lige. Gider ikke forlade huset, bliv bestille gennem applikationen og tillæg vil din ordre blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Dette er 7 nemme måder at blege gule negle på
  • Opdag disse 9 alvorlige sygdomme gennem neglesundhed
  • Pas på neglesvamp, der kan ødelægge dit udseende