Dette får blodtrykket til at stige drastisk

Jakarta - Stigende blodtryk er en tilstand, der ikke bør tages let på. Denne tilstand kan forårsage højt blodtryk aka hypertension og kan udløse forskellige dødelige sygdomme, såsom hjertesygdomme og slagtilfælde. Under farlige forhold kan blodtryk, der stiger drastisk, få blodkar til at briste og kan føre til døden.

Blodtrykket er et mål for blodtrykket i arterierne, nemlig de blodkar, der fører blodforsyningen fra hjertet til resten af ​​kroppen. Blodprøver, der udføres, vil vise to tal, som er en illustration af karrenes tilstand. De to tal består af tallet øverst, som repræsenterer det systoliske tryk, og tallet nederst, som repræsenterer det diastoliske tryk.

Læs også: Sunde spisemønstre kan være stoffer med højt blodindhold

Blodtrykket stiger drastisk, måske er dette årsagen

Resultaterne af blodtryksundersøgelsen vil vise to tal, nemlig det systoliske og diastoliske tryk. Systolisk tryk beskriver trykket, når hjertet trækker sig sammen, mens det diastoliske tryk er trykket, når hjertet slapper af. Ændringer i blodtrykstal er en naturlig ting at ske, men du skal være forsigtig, hvis stigningen i blodtrykstallene stiger dramatisk. Blodtryk, der stiger dramatisk, er den værste fase hos mennesker med hypertension.

En stigning i blodtrykket, hvoraf den ene kan opstå på grund af visse medicinske tilstande eller hypertension. Hos mennesker, der har en historie med hypertension, har stigninger i blodtrykket en tendens til at være mere tilbøjelige til at forekomme. Derudover kan blodtrykket også være påvirket af døgnrytmer, aka adfærd eller kropsforhold, såsom når man græder, træner og stresser.

En pludselig stigning i blodtrykket kan også forekomme på grund af forskellige faktorer, herunder:

  1. Aldersfaktor

Stigende alder er en af ​​de udløsende faktorer for forhøjet blodtryk. Det vil sige, jo ældre en person er, jo større er sandsynligheden for at opleve hypertension. Dette sker, fordi blodkar har tendens til at hærde i alderdommen.

  1. Fedme

Overvægt eller fedme kan forårsage en stigning i blodtrykket. Det skyldes, at fedtet, der ophobes i kroppen, vil forstyrre blodcirkulationen. En undersøgelse om fedme og hypertension blev udført og involverede 100.000 børn i alderen 3-27 år.

Fra forskningen viste det sig, at børn og unge, der er overvægtige, har en højere risiko for at udvikle hypertension end dem, der har normalvægt. Derfor er det nødvendigt at sikre, at kropsvægten ikke er for høj for at undgå forhøjet blodtryk.

Læs også: Dette er 4 tips til at opretholde et normalt blodtryk for ældre

  1. Salt forbrug

Indtagelse af for meget salt har vist sig at udløse hypertension. Men niveauet af følsomhed over for salt varierer normalt fra person til person. Det kan være årsagen til, at en persons blodtryk stiger drastisk, fordi han er meget følsom over for salt. Hvis dette sker, er det vigtigt at begrænse forbruget af salt, der kommer ind i kroppen.

  1. Alkohol for meget

Vanen med at indtage alkohol viser sig ikke kun at udløse skader på lever og nyrer. Denne vane kan faktisk også rode med blodtrykket. At drikke for meget alkohol siges at fordoble en persons blodtryk.

Desværre er stigningen i forhøjet blodtryk ofte ikke realiseret, så det har en farlig indvirkning. Manglende bevidsthed og en usund livsstil kan få forhøjet blodtryk til pludselig at stige. Derfor er det meget vigtigt altid at overvåge blodtrykket hver dag. Hvis du er begyndt at mærke symptomer, såsom svaghed og hovedpine, skal du straks kontrollere blodtrykket.

Hvis blodtrykket næsten altid er over 120 mmHg i systolisk tryk og mere end 80 mmHg i diastolisk tryk, så er det tid til at forbedre din livsstil, så muligheden for hypertension kan forebygges. Hvis dit blodtryk begynder at stige, så prøv at begrænse dit salt, alkoholforbrug og håndtere stress godt.

Læs også: Højt blodtryk truer sundheden, her er beviserne

Hvis du har en historie med hypertension, skal du altid registrere og være opmærksom på den mad, du indtager på én dag. Du kan også diskutere ernæring fra mad med din læge igennem Video/taleopkald og Snak i app når som helst og hvor som helst. Det er også meget nemt at købe sundhedsprodukter, og ordrer vil blive leveret til dit hjem. Kom nu, Hent nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Højt blodtryk (hypertension).
SIV. Tilgået 2020. 6 fakta om højt blodtryk.
Harvard Health Publishing. Tilgået 2020. Spørg lægen: Hvordan blev mit blodtryk pludselig normalt?