Genkender du gulsot hos babyer, farlig eller normal?

Jakarta – Enhver mor håber, at hendes barn vil blive født normalt uden mangler eller forstyrrelser. Alligevel skal mødre forberede sig på alle de muligheder, der kan ske med deres nyfødte babyer. Et af de problemer, der kan opstå, er gulsot. Mange mødre går i panik, når de får nyheden om, at deres baby har gulsot. Faktisk, er dette problem farligt? For at være klar, læs anmeldelsen nedenfor!

Læs også: 4 fakta om gulsot hos nyfødte

Er det farligt for babyer med gulsot?

Gulsot der opstår hos nyfødte eller gulsot , er gulfarvning af hud og øjne hos spædbørn. Dette problem er ret almindeligt, normalt forårsaget af høje niveauer af bilirubin, et gult pigment, der produceres under normal nedbrydning af røde blodlegemer. Det skyldes, at den nyfødtes lever stadig er under udvikling, så den ikke har været i stand til at fjerne bilirubin fra kroppen.

Babygulsot er generelt ufarligt, hvis det kun varer 24 timer i den lilles første liv. Denne tilstand er tilbøjelig til at forekomme hos spædbørn født for tidligt, babyer, der oplever blokeringer i mave-tarmkanalen, og babyer, der oplever blødning. De mest synlige symptomer er gulfarvning af det hvide i øjnene, mørkegul urin, bleg afføring, gulfarvning af håndflader og fødder.

Mens unormal gulsot er forårsaget af visse sundhedsproblemer, der påvirker barnet, såsom hæmolytisk anæmi, ABO-inkompatibilitet og mangel på visse enzymer. Denne tilstand gør barnet gult i mere end 1 uge, så det har brug for øjeblikkelig behandling. Mødre skal også tage deres lille til lægen, hvis barnets gulsot begynder at sprede sig til andre dele af kroppen ledsaget af andre symptomer, såsom svært ved at spise, kræsen, ser svag ud, høj feber, åndenød og anfald.

Læs også: Hvordan diagnosticeres gulsot?

Baby Yellow er ufarlig, men kræver særlig opmærksomhed

Mødre skal vide, om babygulsot ikke udgør en fare, hvis den får særlig opmærksomhed med det samme. En af de metoder, som medicinske eksperter bruger til at overvinde dette, er fototerapi. Derudover kan moderen også forhindre stigningen i bilirubin hos den Lille ved at sørge for tilstrækkelig mælkeindtagelse med tilskud. Nå, her er nogle måder, mødre kan gøre for at få deres børn tilbage i form fra gulsot:

1. Sørg for, at dit barn regelmæssigt får eksklusiv amning 8-12 gange om dagen. Dette er for at sikre, at dit lille barn ikke er dehydreret og hjælper bilirubinen med at passere hurtigere gennem kroppen. Hvis denne metode er blevet brugt, og problemet stadig vedvarer, kan du prøve at give tilskud eller modermælkserstatning som et alternativ.

2. Supplering kan gives af: ekspres modermælk, især for børn, der har særlige forhold som fx ikke at kunne amme direkte. Derudover kan mødre også give screenet og pasteuriseret donormodermælk samt modermælkserstatning. Formelmælk gives normalt omkring 6-10 flasker inden for 24 timer. Inden da, spørg din børnelæge om råd angående den passende modermælkserstatning for at opfylde dit barns ernæring.

Supplering kan varmt anbefales. Gaven skal dog gives med omtanke, hvis mor og barn har særlige forhold, herunder:

  • Babyer har lavt blodsukker uden symptomer, dehydrering, vægttab, langsomme afføringer, meget høje niveauer af bilirubin (hyperbilirubin) og tilstande, der gør, at børn har brug for mikronæringsstoffer i deres mad.
  • Moderen har problemer med brysterne, så det har en dårlig påvirkning og påvirker mælkeproduktionen, og mærker smerter ved at give mælk til barnet.

Læs også: Er der fødevarer til at lindre gulsot?

Det er diskussionen om gulsot hos babyer, som viser sig ikke at udgøre en fare, hvis man får behandling med det samme. Selvfølgelig ønsker alle gravide ikke, at deres børn oplever nogen form for forstyrrelse. Ved at lære dette kan mødre tilføje indsigt, hvis dette problem viser sig ikke at være noget stort med korrekt håndtering.

Derudover kan mødre også spørge lægen fra hvis du opdager, at din lille stadig gulner et par dage efter fødslen. Hvis man oplever, at den forstyrrelse, der opstår, kan være farlig, bestiller moderen samtidig en tid hos en læge på det udvalgte sygehus for børn, så de får den rette behandling gennem ansøgningen. . Så derfor, Hent appen lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Understanding Newborn Gulsot.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Spædbørns gulsot.