Misforstå mig ikke, dette er forskellen mellem tonsillitis og ondt i halsen

Jakarta - Selvom begge forekommer i nakkeområdet, er tonsillitis og ondt i halsen forskellige sygdomme. Begge disse sygdomme kan være forårsaget af vira og bakterier. Normalt når det er forårsaget af en virus, vil det komme sig af sig selv inden for 10-14 dage. Men hvis årsagen er bakterier, skal det behandles med det samme.

Så hvad er forskellen mellem tonsillitis og ondt i halsen? Kom nu, se mere om forskellen mellem tonsillitis og halsbetændelse, her!

Læs også: Hvordan man skelner mandler og ondt i halsen

Betændelse i spiserøret

Man kan sige, at ondt i halsen er en sundhedsklage, som mange mennesker oplever. Ondt i halsen er en betændelse eller infektion omkring halsen. For eksempel ved betændelse i røret, der forbinder næse eller mund med spiserøret (spiserøret) eller kanalen, hvor stemmebåndene er placeret (strubehovedet). Udover bakterier og svampe er årsagen til halsbetændelse i de fleste tilfælde en virus.

Uanset alder og køn kan denne sundhedsklage ramme alle. Kort sagt, børn, voksne eller ældre er i fare for at opleve dette problem. Børn i alderen 5-15 år har dog mest tendens til at få ondt i halsen.

Nå, denne ondt i halsen udelukker ikke muligheden for at forårsage sår i halsen. Undervurder ikke denne tilstand, du ved. Det skyldes, at såret kan give blødninger i halsen.

For det skal du ikke undervurdere denne tilstand og genkende nogle af symptomerne på halsbetændelse baseret på årsagen. Ondt i halsen forårsaget af en virus kan normalt få patienter til at opleve hoste, hovedpine, øjenirritation, træthed og hævede lymfeknuder.

I mellemtiden kan ondt i halsen forårsaget af bakterier forårsage smerter ved synkning, hævede lymfeknuder, hvide pletter på bagsiden af ​​halsen, hovedpine, træthed, kvalme og opkastning.

Læs også: Her er 6 fakta om mandler, du skal vide

Ikke magen til betændelse i mandlerne

Endnu en halsbetændelse, endnu en halsbetændelse. Mandlerne i sig selv fungerer som støtte for kroppens immunsystem. Det virker ved at beskytte kroppen mod infektioner, der kommer ind i kroppen gennem munden. Nå, når mandlerne eller mandlerne har problemer (inficeret), så vil de blive betændt, hvilket får mandlerne til at hæve.

Når mandlerne eller mandlerne bliver betændte, omfatter symptomerne normalt smerter i halsen, smerter ved synke, dårlig ånde, smerter i nakken eller nakken bliver stiv, til en rød farve.

Tonsillitis er betændelse i mandlerne eller mandlerne. I den medicinske verden er denne tilstand kendt som tonsillitis eller tonsillitis tonsillopharyngitis som mest rammer børn.

Når børn bliver ældre, vil deres immunforsvar også blive stærkere. Langsomt begyndte mandlernes opgave som modgift mod denne infektion at blive erstattet. Nå, når dens rolle ikke længere er nødvendig, så vil disse to kirtler gradvist skrumpe.

Årsagen til tonsillitis i sig selv er generelt forårsaget af en virus. Men i nogle tilfælde kan tonsillitis også være forårsaget af et bakterieangreb. Den syge vil opleve hovedpine, feber, ondt i halsen ved synke, hoste og ørepine. Normalt vil disse symptomer forsvinde inden for tre til fire dage.

Læs også: Sådan lindre en halsbetændelse, der ofte vender tilbage

Faktisk er tonsillitis ikke en alvorlig medicinsk sag. Den syge rådes dog stadig til at søge læge, hvis symptomerne, der varer mere end fire dage, ikke gradvist forbedres eller endda forværres. Årsagen er, at tonsillitis, der bliver værre, kan gøre det svært for den syge at spise for at trække vejret.

Har du en helbredsklage eller vil du vide, hvordan man behandler ondt i halsen eller mandler? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er Pharyngitis?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Tonsillitis.