Svampeinfektion i munden, dette er en risikofaktor for oral candidiasis

Jakarta - Candidiasis er en sygdom forårsaget af en svampeinfektion Candida sp . Denne svamp kan angribe huden, kønsorganerne, blodbanen samt munden og svælget. Især ved Candida-gærinfektioner i munden, kaldet ( mundtrøske ). For at du er mere opmærksom, skal du kende de komplette fakta om oral candidiasis her.

Læs også: 10 negative virkninger af fedme, du bør kende

Symptomer på oral candidiasis (mundtrøske)

Oral candidiasis forårsager sjældent symptomer i de tidlige stadier, indtil svampen formerer sig i munden. Symptomerne varierer også for hver person, det følgende er en forklaring på symptomerne på oral candidiasis hos børn og voksne:

  • Symptomer på oral candidiasis hos børn: Let nøjeregnende på grund af ubehag i munden. Svampeinfektioner gør også din lille doven til at spise eller har svært ved at amme. Hvis svampen inficerer brystvorten, er der normalt kløe i brystvortens område, huden omkring brystvorten skaller af, og brystvorten føles smerte som at blive stukket med en skarp genstand, mens du ammer.

  • Symptomer på oral candidiasis hos voksne: Hvide knopper på tungen, de indre kinder eller på tandkødet, der er inficeret med svamp. Når den bliver ridset af mad eller en tandbørste, kan klumpen bløde. Smerten, der viser sig, gør det svært for den ramte at synke og tale. I nogle tilfælde forårsager svampeinfektioner sår på læbehjørnerne.

Læs også: Kan angribe munden, disse er fakta om oral candidiasis

Årsager til oral candidiasis (mundtrøske)

Munden er et "ideelt" sted for bakterier og svampe at yngle. Så længe de er små, vil en bakteriel eller svampeinfektion ikke forårsage en infektion. Tilstanden bliver farlig, hvis bakterier eller svampe formerer sig i munden og forårsager symptomer. Ved oral candidiasis er infektion forårsaget af svampene Candida albicans, Candida glabrata og Candida tropicalis. Svampeinfektioner er tilbøjelige til at forekomme hos personer med svagt immunsystem, tager steroider og mangler vitamin B12 og jern.

Hos voksne stiger Candida-svampinfektion hos personer, der ryger hyppigt, ikke opretholder mund- og tandhygiejne, bruger tandproteser (ikke installeret korrekt), mundtørhed, gennemgår kemoterapi eller strålebehandling og i øjeblikket tager antibiotika eller kortikosteroider. Oral candidiasis hos spædbørn kan overføres til moderen under amning. Svampen bevæger sig fra munden til brystvorten, så overførslen fortsætter med at gentage sig, hvis du ikke får behandling med det samme.

Oral candidiasis behandling (mundtrøske)

Diagnosen stilles gennem en fysisk undersøgelse for at se efter hvide sår på mund, tunge og kinder. Mikroskopisk undersøgelse af sårvævet er nødvendig for at bekræfte diagnosen. Andre understøttende test omfatter halskultur, endoskopi og røntgen. Oral candidiasis behandles med indtagelse af svampedræbende lægemidler. Bivirkninger ved at tage stoffet omfatter kvalme, opkastning, luft i maven, mavesmerter og diarré.

Hvis brugen af ​​antibiotika eller kortikosteroider er mistænkt for at være årsagen til oral candidiasis, kan lægen ændre dosis af lægemidlet. Derudover rådes patienter til at opretholde mund- og tandhygiejne (f.eks. børste tænder to gange dagligt), regelmæssigt tjekke deres tænder (mindst hver sjette måned), begrænse det daglige sukkerforbrug (helst ikke mere end 50 gram om dagen eller svarende til 4-5 spiseskefulde). ), og holde op med at ryge.

Læs også: Pas på, disse 15 ting øger risikoen for hudcandidiasis

Det er risikofaktorerne for oral candidiasis, som du har brug for at kende. Hvis du har klager over dine tænder og mund, så tøv ikke med at tale med din læge . Du skal blot åbne appen og gå til funktioner Tal med en læge at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!