Kan lungebetændelse helbredes bare ved at tage medicin?

, Jakarta – Lungebetændelse er en sygdom forårsaget af betændelse eller betændelse i luftsækkene i en eller begge lunger. Betændelse i lungerne opstår generelt på grund af en viral, bakteriel eller svampeinfektion. Hvis den ikke behandles med det samme, kan lungebetændelse blive værre og endda udløse komplikationer.

Infektion og betændelse får opsamlingen af ​​små luftsække for enden af ​​luftvejene i lungerne til at svulme op og fyldes med væske. Lungebetændelse er oftest forårsaget af bakteriel angreb, nemlig: Streptococcus pneumoniae. I milde tilfælde kan denne sygdom behandles med medicin fra en læge.

Læs også: Lungebetændelse, lungebetændelse, der går ubemærket hen

Hvordan man behandler lungebetændelse

Lungebetændelse kan opstå på grund af bakterielle, virale og svampeinfektioner. Derudover er der flere faktorer, som også kan øge risikoen for lungebetændelse, hvoraf den ene er influenza- eller forkølelsesvirus, som senere udvikler sig til lungebetændelse. Denne sygdom kan også være forårsaget af svampeangreb, når immunsystemet er lavt, og fra indånding af fremmedlegemer, såsom mad eller drikke.

Lungebetændelse bør ikke tages let på og skal have øjeblikkelig lægehjælp. Generelt er denne sygdom karakteriseret ved forekomsten af ​​symptomer som hoste, feber og åndedrætsbesvær. Lungebetændelse kan ske for alle, men er blevet registreret som den største dødsårsag hos børn på verdensplan.

Lungebetændelse kan helbredes ved at tage visse lægemidler. Fordi måden at helbrede denne sygdom på er at overvinde den infektion, der opstår. Lægen vil give medicin i form af antibiotika, som skal indtages, indtil den løber tør, hvis lungebetændelsesinfektionen er forårsaget af bakterier. Behandling af denne sygdom afhænger af årsagen og sværhedsgraden af ​​tilstanden.

Lungebetændelse behandles med smertestillende medicin, hostemedicin og antibiotika. For at genopretningen kan ske hurtigere, og de forbrugte lægemidler er mere effektive, anbefales det at udføre egenomsorg derhjemme. At klare lungebetændelse derhjemme sker ved at få masser af hvile, indtage masser af væske eller vand og begrænse fysisk aktivitet.

Læs også: Lungebetændelse er en farlig lungesygdom, genkend de 10 symptomer

I mere alvorlige tilfælde kan lægebehandling på et hospital være påkrævet. Personer, der har lungebetændelse med symptomer, der ikke forbedres, selv efter at have taget medicin og antibiotika, skal straks tages på hospitalet. Øjeblikkelig medicinsk behandling anbefales også til personer med lungebetændelse, som er ældre, altså over 65 år.

Personer med lungebetændelse, som har nedsat nyrefunktion, har lavt blodtryk, åndenød, unormal hjertefrekvens og kropstemperatur under det normale, bør også straks søge lægehjælp på hospitalet. Denne sygdom er tilbøjelig til at angribe børn. Personer med lungebetændelse under 2 måneder bør også køres på hospitalet. Især hvis det ledsages af symptomer som svaghed, åndenød, lavt iltniveau i blodet og dehydrering eller mangel på væske i kroppen.

Lungebetændelsesbehandling, der udføres på hospitalet, er ved at give antibiotika ved injektion, tilførsel af ilt og lungerehabilitering. Personer med lungebetændelse med meget alvorlige symptomer vil normalt blive anbragt på et intensivrum og vil blive udstyret med et åndedrætsapparat eller en ventilator.

Læs også: Stilfuld, men farlig dampning kan forårsage kemisk lungebetændelse

Få mere at vide om behandling af lungebetændelse ved at spørge en læge i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Hentet 2019. Hvad er lungebetændelse?
Mayo Clinic. Hentet i 2019. Lungebetændelse.
Healthline. Tilgået 2019. Alt om lungebetændelse og hvordan man behandler det effektivt.