Kend de 4 kendetegn ved lavt blodtryk

, Jakarta - Hvis du pludselig føler dig svimmel, svimmel, så besvimer, kan det være, at du har lavt blodtryk. Lavt blodtryk, eller bedre kendt som hypotension, er en tilstand, der opstår, når hjertet ikke er i stand til at levere tilstrækkeligt med blod i hele kroppen. Når blodet strømmer gennem arterierne, lægger det pres på arteriernes vægge.

Læs også: Kend 6 årsager til lavt blodtryk og hvordan man overvinder det

Nå, trykket er skabt ud fra et mål for styrken af ​​blodgennemstrømningen. Hvis blodtrykket i arterierne er under det normale, er tilstanden kendt som lavt blodtryk. Hvis blodtrykket i arterierne er over det normale, kaldes det derimod for højt blodtryk. Lavt blodtryk indikerer, at vigtige organer i kroppen, såsom hjertet og hjernen, ikke får tilstrækkelig blodforsyning.

Karakteristika for lavt blodtryk

Blodtrykket er et mål for hjertets kraft til at pumpe blod og cirkulere det i hele kroppen gennem arterier, kapillærer og tilbage til hjertet via vener. Det kaldes hypotension, fordi blodtrykket i dine arterier er mindre end 90/60 mmHg. Når dette sker, vil ilt og vigtige næringsstoffer, der strømmer gennem blodet, ikke nå organerne i kroppen.

Som følge heraf kan en række organer i kroppen, såsom hjernen, hjertet, nyrerne og andre vigtige organer, ikke fungere ordentligt. I alvorlige tilfælde kan personer med hypotension opleve permanent organskade.

Hvis det ikke opdages hurtigst muligt og behandles korrekt, vil lavt blodtryk være svært at vende tilbage til det normale. For at forhindre farlige komplikationer skal du straks søge læge på det nærmeste hospital, hvis du finder følgende karakteristika ved lavt blodtryk, ja!

  • Svimmelhed eller hovedpine

Denne egenskab ved lavt blodtryk kan opstå, fordi blodet ikke er i stand til at transportere nok ilt til hjernen. Som følge heraf vil personer med hypotension føle sig svimle, endda pludselig besvime.

Læs også: 6 ting, der forårsager lavt blodtryk

  • Sløret syn

Det næste kendetegn ved lavt blodtryk er synet, der pludselig bliver sløret i nogle få øjeblikke, nogle gange gentagne gange. Dette kan ske på grund af at sidde for længe og derefter stå op. Hvis den efterlades alene, kan denne tilstand forstyrre balancen hos den syge. Sløret syn kan også opstå ved at stå for længe.

  • Ansigtet ser blegt ud

Mennesker med hypotension vil se blege, kolde, svage eller ustabile puls ud på grund af den manglende blodtilførsel til hjernen. Kroppen vil også føle sig kold, fordi blodtilførslen er langsom og ikke når ud til kroppens perifere væv. Kold følelse på grund af utilstrækkelig blodtilførsel i kroppen vil normalt stråle fra fødder, hænder, ører eller læber, der ser blå ud. Symptomer er normalt ledsaget af overdreven svedtendens.

Læs også: 3 tricks til at øge lavt blodtryk

  • Maven føler kvalme

Kvalme rammer normalt pludseligt og opstår gentagne gange. Kroppen vil føle sig træt og svag og mangel på energi. I alvorlige tilfælde kan den syge måske ikke engang støtte begge ben. Dette kan opstå, fordi der ikke er nok energi, der transporteres af blodet til hjernen, organer i kroppen og huden.

Disse karakteristika ved lavt blodtryk kan opstå når som helst, især når du har en usund livsstil. Den pågældende usunde livsstil omfatter mangel på søvn, mangel på hvile eller overdreven (unormalt) menstruationsblod. Pas derfor altid på dit helbred, ja!

Reference:

NHS. Tilgået i 2020. Lavt blodtryk (hypotension).

Bedre sundhed. Tilgået i 2020. Lavt blodtryk (hypotension).

MedicinNet. Tilgået i 2020. Lavt blodtryk (hypotension).