Kan torticollis hos babyer helbredes?

, Jakarta – Hvordan kan det være, at dit lille barns hoved ser skråt til siden, ikke? Wow, måske har han torticollis, mor. Ligesom voksne kan opleve den forkerte sovestilling, kan babyer i livmoderen også sove i den forkerte stilling. Som et resultat, ved fødslen, har barnets hoved en tendens til at vippe sidelæns eller også kendt som torticollis. Du behøver dog ikke bekymre dig. Tag et kig på nogle af de måder, der kan gøres for at helbrede torticollis hos babyer her.

Ifølge forskellige undersøgelser er der omkring 1 ud af 250 babyer, der oplever torticollis. Babyer kan have haft denne sideskrånende hovedtilstand, da de stadig var i livmoderen. Torticollis, som er medfødt fra fødslen, er også kendt som medfødt muskeltorticollis. Denne tilstand opstår normalt, fordi barnet er i en unormal stilling, mens det er i livmoderen. Som følge heraf er der skade på den muskel, der forbinder brystbenet og kraniet.

Ud over den forkerte position kan ufuldkommen cervikal rygsøjledannelse også være en årsag til torticollis hos babyer. Ikke kun kan opstå fra fødslen, torticollis kan også opstå efter fødslen på grund af visse medicinske problemer, for eksempel lidelser i nakkemuskulaturen. Denne tilstand er også kendt som erhvervet torticollis.

Torticollis forårsager faktisk ikke smerter hos babyer. Derfor er symptomerne på torticollis hos babyer ofte svære at genkende. Men hvad er sikkert, en baby siges at have torticollis, når toppen af ​​hans hoved ser vippet til den ene side, mens hans hage er vippet til den anden side.

Derudover kan mødre også genkende symptomerne på torticollis, hvis barnet, når det ser noget, har en tendens til ikke at bevæge hovedet. Dette skyldes, at torticollis begrænser barnets hovedbevægelse, hvilket gør det svært for ham at vende sig til siden eller se op og ned. Når de ammer, foretrækker torticollis-børn også kun at die på den ene side af brystet. Moderen vil som regel også have det svært, hvis hun forsøger at amme hende i den modsatte retning.

Hvis barnet viser disse symptomer, skal du straks tjekke den lille til lægen for at sikre tilstanden af ​​torticollis og andre ledsagende abnormiteter. Udover at udføre en fysisk undersøgelse, kan lægen også foreslå et røntgenbillede af halsen, en CT-scanning af nakken eller en MR for at se efter problemer i de vævsstrukturer, der mistænkes for at være årsagen til torticollis.

Torticollis hos babyer kan helbredes, men undervurder det ikke

Selvom denne tilstand normalt bliver bedre uden behandling, er det en god idé ikke at ignorere torticollis hos babyer. Årsagen er, at hvis den ikke behandles med det samme, vil torticollis være sværere at helbrede, og barnet risikerer at vokse op med et sidelæns hoved. Så behandl straks tilstanden af ​​torticollis hos babyer for ikke at forårsage langsigtede komplikationer.

For at behandle medfødt torticollis fra fødslen kan mødre træne babyer til at strække deres nakkemuskler, fra barnet er under 3 måneder gammelt. Moderen kan for eksempel placere legetøjet på den side, hvor barnet skal dreje hovedet eller vende sig til den modsatte side, og så bede den lille om at kigge eller række ud efter legetøjet. Læger kan også lære nogle bevægelser til forældre til denne babys nakkemuskelstrækøvelser. De givne bevægelser er normalt nyttige til at forlænge babyens hårde eller korte nakkemuskler og styrke nakkemusklerne på den anden side.

Torticollis behandling på denne måde er ofte vellykket. Hos helt små babyer tager det normalt kun 4-6 måneders øvelse at genoprette hovedpositionen. Men hos babyer, der er lidt ældre, det vil sige over et år, tager det normalt længere tid, og processen er vanskeligere.

Men hvis nakkemuskelstrækøvelser ikke er i stand til at helbrede tilstanden af ​​torticollis hos babyer, kan mødre overveje at forbedre positionen af ​​babyens nakkemuskler gennem kirurgi. Denne procedure kan dog kun udføres, når dit lille barn når førskolealderen.

Det er nogle måder at helbrede torticollis på hos babyer. Hvis du vil vide mere om denne sygdom, skal du bare spørge eksperterne, der bruger applikationen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at diskutere babysundhedsproblemer når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Sådan forhindrer du babyer i at få torticollis
  • Nakkemuskler føles stive, Symptomer på Torticollis
  • 4 måder at bære en baby på, som forældre har brug for at kende