Hyppig hovedpine under graviditeten? Dette er årsagen

Jakarta – Ifølge sundhedsdata udgivet af Wolters Kluwer, oplever 60 procent af gravide kvinder under 40 år ofte hovedpine. En af de udløsende faktorer er præeklampsi, især ved 20 ugers graviditet.

Hormonelle ændringer og en stigning i mængden af ​​blod og væsker i kroppen kan udløse hovedpine. Nogle gange kan hovedpine dog være et tegn på, at der er et sundhedsproblem mellem moderen og fosteret. Se mere information om hovedpine under graviditet nedenfor!

Migræne hos gravide

Sundhedsdata offentliggjort af Royal College of Obstetricians and Gynecologists nævnt, at typen af ​​hovedpine under graviditeten normalt er migræne. Denne type hovedpine kan behandles med simple behandlinger.

Hvis moderen er gravid og ofte oplever migræne, så spørg blot kl . Læger, der er eksperter inden for deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til gravide kvinder. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge kommende mødre kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak.

Læs også: Når du er gravid, her er ændringerne, der sker med Miss V

Men under andre forhold kan hovedpine under graviditeten være livstruende. For at identificere hovedpine oplevet under graviditet, er det en god idé at spørge en sundhedspersonale om disse oplysninger. Til information, her er nogle årsager til hovedpine under graviditet:

  1. Præeklampsi

Hovedpine oplevet af gravide kvinder kan være et tegn på præeklampsi. Denne tilstand kan forstyrre fosterudviklingen. Symptomerne omfatter forhøjet blodtryk, hovedpine, sløret syn og smerter omkring maven.

Præeklampsi kan forekomme i andet eller tredje trimester. En undersøgelse afslørede, at gravide kvinder, der oplever forhøjet blodtryk med hovedpine, har en 17 gange højere risiko for præeklampsi og andre graviditetskomplikationer.

  1. Lavt sukkerniveau

Hovedpine hos gravide kan være et tegn på lavt blodsukker. Normalt opstår denne tilstand hos kommende mødre, hvis fødeindtag og ernæring ikke er tilstrækkeligt. For at undgå dette skal du sørge for, at moderen spiser sund mad og har de nødvendige næringsstoffer under graviditeten.

  1. Dehydrering

Dehydrering er en tilstand, hvor kroppen oplever mangel på væske. Det betyder, at væsker, der kommer ind i kroppen, ikke kan erstatte væsker, der er gået tabt på grund af aktiviteter. Dehydrering kan forekomme, når en person ikke drikker nok vand på en dag.

Læs også: Kan abort ske uden blødning?

Et tegn på dehydrering er en uudholdelig hovedpine. Så det er vigtigt at sørge for at få nok vand, især gravide kvinder, hver dag. Voksne anbefales at drikke 2 liter eller hvad der svarer til 8 glas vand hver dag. Gravide kvinders behov vil normalt være forskellige.

  1. Mangel på hvile

Jo højere graviditetsalderen er, normalt vil tiden til at sove og hvile for moderen falde. En af virkningerne af mangel på søvn er følelsen af ​​smerte, der opstår omkring hovedet.

Hos gravide kvinder vil klager over besvær med at sove roligt normalt nærme sig tidspunktet for fødslen. Mødre bør dog stadig hvile i det mindste for at bevare sundheden. Målet er, at kroppen bliver bedre rustet til at møde fødslen i fremtiden.

  1. Mindre bevægelse

For meget at sidde, sove, ligge ned kan forårsage væskeophobning i visse dele af kroppen. Selvom gravide rådes til at få nok hvile, er for meget hvile heller ikke godt. Sørg for at planlægge dig selv til at dyrke motion om morgenen eller aftenen.

Motion kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen. Glat blodcirkulation kan hjælpe med at sende frisk ilt til hjernen og derved forhindre hovedpine.

Reference:
UpToDate.com. Tilgået 2020. Hovedpine hos gravide og efter fødslen.
Royal College of Obstetricians and Gynecologists. Tilgået 2020. Hovedpine i graviditeten.
ResearchGate. Tilgået 2020. Hovedpine i graviditeten.