Det er disse typer af anæstesi, du har brug for at kende

Jakarta - Før du starter operationen eller operationsprocessen, står du over for flere medicinske procedurer, hvoraf den ene er at bære operationstøj. I mellemtiden vil du for at mindske de smerter, der opstår under operationen, blive bedøvet af afdelingslægen. Ikke kun anæstesi, det viser sig, at der er flere typer anæstesi, som er almindeligt anvendt i den medicinske verden.

Anæstesi, eller betyder tab af sansning eller følelse i kroppen, virker ved at blokere eller stoppe de nervesignaler, der er i centrum af den smerte, du føler, når du udfører visse medicinske procedurer. Administrationen varierer, lige fra injektioner, sprays, salver til gas.

Typer af almindeligt anvendte anæstesi og deres funktioner

Baseret på funktionen og hvordan den virker, er der 3 (tre) typer bedøvelsesmidler, som er almindeligt anvendt i den medicinske verden. Hvad som helst?

  • Lokalbedøvelse

Lokalbedøvelse gives, når lægen blot ønsker at bedøve fornemmelsen eller fornemmelsen i et bestemt område af kroppen, der ønsker at blive behandlet. For eksempel gennemgår du en mundkirurgi på grund af en påvirket tand, hvorefter der gives bedøvelse til det område af tanden, der skal opereres. Det holder dig opmærksom under de forskellige processer, men du mærker ikke smerten.

Læs også: Kend den kirurgiske procedure under operationen

Ikke kun tandkirurgiske procedurer, lokalbedøvelsesmidler bruges i biopsiprocedurer, fjernelse af modermærker fra visse kropsdele til mindre øjenoperationer. Det kan gives ved injektion, spray eller udtværing på huden eller den kropsdel, der skal behandles.

  • Regional anæstesi

Den næste type anæstesi er regional anæstesi. Dens funktion er at bedøve nogle dele af kroppen. Som med lokalbedøvelse forbliver du ved bevidsthed under den kirurgiske proces, men du kan ikke mærke dele af din krop. Giving sker i visse dele, såsom omkring nerverne eller omkring rygmarven. Senere vil du føle følelsesløshed i dine arme, mave, ben og hofter.

Læs også: 6 komplikationer, der kan forårsage visdomstandskirurgi

Regional anæstesi er yderligere opdelt i flere typer, nemlig spinale, epidurale og perifere nerver. Af de tre er epidural anæstesi dog den mest almindeligt anvendte type, normalt til fødsel.

  • Generel anæstesi

Den sidste er generel anæstesi eller kendt som generel anæstesi. Denne type anæstesi efterlader dig fuldstændig bevidstløs, mens du gennemgår et kirurgisk indgreb. Denne generelle anæstesi bruges ofte, når man gennemgår større kirurgiske indgreb, såsom organtransplantation af hjerteoperationer eller hjernekirurgi.

Der er to måder at give generel anæstesi, den kan inhaleres eller ved injektion via intravenøs. Generelt er disse bedøvelsesmidler sikre, men de skal stadig administreres med forsigtighed, især til børn, ældre og mennesker med dårlige medicinske tilstande. Årsagen er, at forkert administration kan føre til fatale komplikationer.

Læs også: Mandler hos børn, har brug for kirurgi?

Er der bivirkninger?

Selvom det er ret sikkert, har anæstesi selvfølgelig flere forskellige bivirkninger, afhængigt af typen. For lokalbedøvelsesmidler er bivirkninger, der opstår, svimmelhed, kvalme, smerter ved injektionsområdet, følelsesløshed og sløret syn. Mens regional anæstesi udløser effekter som kramper, blødninger, vandladningsbesvær, til infektion i rygsøjlen.

Derefter, for generel anæstesi, er de mulige virkninger mundtørhed, kvalme og opkastning, døsighed, smerter og ondt i halsen. Ikke tilfældigt afhænger administrationen af ​​anæstesi af behovene og forholdene hos den person, der ønsker at gennemgå det kirurgiske indgreb. Så du kan spørge eller diskutere med din læge først, så du ikke foretager den forkerte handling. Aftal tid hos læge direkte på nærmeste sygehus her. Du kan også spørge via appen Hent straks applikationen på din mobiltelefon.