Acne tilbagevendende på samme sted, hvad forårsager det?

, Jakarta - Kan du forudsige, hvor din næste bums vises lige så præcist som datoen for din næste menstruation? Hvis svaret er ja, forstår du som regel allerede meget godt dit ansigts tilstand, og hvor acne-områder kan opstå. Men hvis svaret er, fordi bumserne i dit ansigt kun vises i det samme område, kan dette være et andet tegn.

Heldigvis er der trin, du kan tage for at afslutte den onde cirkel af stædige og frustrerende bumser, der ofte opstår i de samme områder. Du skal dog også meget godt forstå, hvad der får akne til at dukke op gentagne gange i det samme område, så du kan finde ud af den mest passende aknebehandling.

Læs også: Her er, hvordan du slipper af med acne med naturlige metoder

Årsager til, at bumser dukker op på samme sted

Der er flere årsager samt de rigtige behandlingstrin for acnetilstande, der ofte optræder i samme område. Her er forklaringen:

Måske ikke acne, men cyster

En bums, der svulmer op og aldrig viser sig på overfladen af ​​ansigtet, kan være en cyste, da det ligger i cystens natur at optræde nøjagtigt det samme sted. Cyster kan udvikle sig, når porer, der er formet som lange rør, forgrener sig og får olien til at tage en omvej fra sin vej til hudens overflade. Når dette sker, vil olien danne en "ballon" under huden og udvide sig og tømmes afhængig af, hvor meget olie du producerer.

Hvis du har store klynger af cyster, som kan efterlade ar, kan din læge ordinere p-piller, spironolacton, antibiotika eller endda Accutane. Ved lejlighedsvise cyster anbefales topisk behandling. Prøv et produkt, der indeholder glykolsyre eller salicylsyre eller benzoylperoxid.

Ikke at klemme Whiteheads ordentligt

Hvis du nogensinde trykker whitehead indtil den brister, er det muligt, at hele blokeringen ikke er blevet fjernet. Det betyder, at bumsen kan blive betændt igen. De irriterende stoffer eller bakterier, der er til stede der, kan også forårsage, at der dannes en anden bums lige ved siden af ​​den forrige bums. Det kan virke som den samme bums, men det er det virkelig ikke.

Derfor er det mest korrekte ikke at trykke whitehead . Årsagen, dette kan faktisk forårsage arvæv. Medmindre denne handling udføres af en ekspert. Men hvis du ikke kan holde det ud, så brug et behandlingsprodukt, der indeholder salicylsyre for at fjerne overskydende olie og forhindre tilstoppede porer igen.

Læs også:Placeringen af ​​acne i ansigtet indikerer en sundhedstilstand

Dårlige vaner

Har du en vane med at røre ved dit ansigt, når du er stresset eller aldrig desinficere din telefon? Bliv ikke overrasket, hvis en bums kan blive ved med at dukke op det samme sted. Denne type akne kaldes acne mekanik , acne forårsaget af varme, friktion og tryk på huden. Udover at holde dine hænder væk fra dit ansigt, så prøv at rense din telefon hver uge.

Acne under menstruation

Akne, der kun opstår i menstruationsperioden, er også meget sandsynlig. Disse bumser kan opstå på grund af aktiveringen af ​​androgener fra talgkirtlerne. Det forekommer i samme område, da dette er det område i vores ansigt, hvor androgener aktiverer talgkirtlerne. Det betyder, at områder som de nedre kinder, hage, kæbelinje og hals sammenlignes med aknebrandlinjen.

Du kan klare disse drastiske hormonelle ændringer ved at bruge spironolacton, androgenblokkere eller andre.

Læs også: Her er 6 typer af acne, du har brug for at kende

Det er grunden til, at acne kan dukke op det samme sted, samt trin til at overvinde det. Har du stadig andre spørgsmål, kan du også spørge en hudlæge på , du ved. Lægen vil give dig råd om, hvad du kan gøre for at lindre genstridig acne smartphone . Praktisk er det ikke? Kom nu, Hent nu!

Reference:
Kosmopolitisk. Fået adgang til 2020. Tilbagevendende akne: Hvorfor du bliver ved med at få Zits på samme sted.
Kvindesundhedsmagasin. Tilgået 2020. 4 grunde til, at du bliver ved med at få en bums på præcis samme sted.