Hvilken alder skal babyer have BCG-vaccination?

, Jakarta – BCG-immunisering er en af ​​de obligatoriske vaccinationer til spædbørn. Denne immunisering er vigtig, fordi den er nyttig til at beskytte din lille mod tuberkulose (TB), en sygdom, der angriber lungerne. Kom nu, find ud af, hvornår det er det rigtige tidspunkt at give BCG-immunisering til babyer nedenfor.

BCG står for Bacillus Calmette-Guerin . Denne vaccine er mest effektiv, når den gives til babyer fra fødslen til to måneders alderen. Så forældre anbefales at give BCG-immunisering til deres babyer, så snart de er født, indtil senest før barnet er 3 måneder gammel.

Men hvis nybagte forældre ønsker at give BCG-immunisering, efter at barnet er mere end 3 måneder gammelt, skal dit barn først gennemgå en tuberkulintest. Tuberkulintesten (Mantoux-testen) udføres ved at indsprøjte et TB-kimprotein (antigen) i hudlaget på overarmen. Hvis barnet har været udsat for TB-bakterier, vil hans hud reagere på antigenet. Den reaktion, der opstår på huden, er normalt en rød knop på injektionsstedet.

BCG-immunisering skal kun gives én gang i livet, ved injektion af en læge eller læge. I vaccinen er der en lille mængde svækkede TB-bakterier, som vil stimulere immunsystemet til senere at bekæmpe TB-bakterier.

Læs også: Typer af vaccinationer, børn bør få fra fødslen

Betydningen af ​​BCG-vaccination for babyer

Tuberkulose (TB) er en alvorlig infektion, der angriber lungerne og nogle gange også kan angribe andre dele af kroppen, såsom knogler, led, hjernens slimhinde (hjernehinde) og nyrer. Tuberkulose overføres også let gennem sprøjt af spyt, når en person nyser eller hoster. Det er derfor, BCG-immunisering er vigtig for at beskytte dig selv mod disse lungesygdomme. BCG-immunisering er meget effektiv til at forebygge tuberkulose, herunder den farligste type, meningitis hos spædbørn.

BCG-vaccinen indeholder svækkede bakterier. Bakterierne brugt i BCG-vaccinen er: Mycobacterium bovint ligner de bakterier, der forårsager tuberkulose hos mennesker. At give disse bakterier vil ikke medføre, at modtageren af ​​vaccinen bliver syg af tuberkulose, men vil i stedet få immunsystemet til at producere celler, der kan beskytte kroppen mod tuberkulosebakterier.

Læs også: 5 negative virkninger, hvis babyer ikke bliver vaccineret

BCG-vaccinationsbivirkninger, du behøver at kende

BCG-immunisering gives normalt til babyer ved at injicere det i barnets overarm. Forældre behøver ikke at gå i panik, hvis det ser ud som en blister på injektionsstedet. Sårene kan nogle gange også være smertefulde og forslåede i et par dage.

Efter 2-6 uger kan injektionspunktet forstørres til næsten 1 centimeter og hærde, efterhånden som væsken på overfladen tørrer op. Men så vil injektionsmærkerne skrumpe.

Læs også: Her er tips til at overvinde kræsne babyer efter BCG-immunisering

Ting at være opmærksom på før BCG-vaccination

Dosis af BCG-immunisering, der vil blive givet til spædbørn under 1 år, er kun 0,05 milliliter. Normalt vil BCG-immuniseringen blive injiceret i overarmen. Nå, den arm, hvor injektionen blev givet, bør ikke gives andre immuniseringer i mindst tre måneder.

Selvom det inkluderer obligatorisk immunisering, bør BCG-immunisering udskydes, hvis barnet har følgende tilstande:

  • Har en hudinfektion.

  • Har høj feber.

  • Er hiv-positiv og har ikke modtaget behandling.

  • Er i behandling for kræft eller andre tilstande, der svækker immunforsvaret.

  • Kendt for at have en anafylaktisk reaktion på BCG-immunisering.

  • Har haft tuberkulose eller bor sammen med en med tuberkulose.

Så det bedste tidspunkt at give din baby BCG-immunisering er, så snart han er født, indtil han er 3 måneder gammel. Hvis du har andre spørgsmål vedrørende BCG-immunisering eller anden babysundhed, skal du blot bruge appen . Mødre kan spørge alt om sundhed til lægen igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
NHS. Tilgået 2019. BCG tuberculosis (TB) vaccine oversigt.