Dette er de tidlige symptomer på denguefeber, du skal være opmærksom på

"Denguefeber er en sygdom, der opstår på grund af bid af en myg, der bærer denguevirussen. Der er forskellige symptomer, der kan opstå hos mennesker, der er inficeret med denne virus. Den dårlige nyhed er, at denguefeber, der ikke behandles ordentligt, kan føre til alvorlig komplikationer"

, Jakarta – Denguefeber er en sygdom, der ikke bør tages let på. Derfor er det vigtigt altid at holde miljøet rent, når regntiden kommer. Årsagen er, at risikoen for denguefeber stiger i regntiden, især hvis miljøhygiejnen ikke opretholdes ordentligt.

Denguefeber er en sygdom forårsaget af dengue-virusinfektion. Denne virus kan trænge ind i kroppen gennem myggestik Aedes aegypti . Hvis den ikke behandles korrekt, kan denne sygdom forårsage forskellige komplikationer. For det, genkend de tidlige symptomer på denguefeber, så du er mere opmærksom på denne sygdom!

Læs også: 3 faser af denguefeber, du skal kende

Pas på symptomer på denguefeber

Myg er et af de dyr, der er kendt for at være et mellemled for denguefeber. Hovedårsagen til denne sygdom er denguevirus. Når en myg bider en person med denguefeber, kan den overføre dengue-virussen til andre raske mennesker. Når en myg bider, kan denguevirus komme ind i blodbanen. Det er det, der får en person til at opleve symptomer på denguefeber.

For personer med denguefeber kan symptomer klassificeres som milde til svære. Det skader dog aldrig at kende nogle af de almindelige symptomer forbundet med denguefeber. Personer med denguefeber vil generelt have feber. Normalt er feber ledsaget af andre symptomer, såsom led- og muskelsmerter, kvalme, opkastning, ubehag bag øjnene og udslæt.

Dengue-virussen har en inkubationsperiode i menneskekroppen. Normalt vil symptomer opleves efter 4-7 dage, en person er inficeret med dengue-virus. Denne tilstand kan forbedres inden for få dage med korrekt behandling. Pas dog på symptomer, når de ikke viser nogen forbedring.

Læs også : Bemærk, disse er 6 vigtige fakta om denguefeber

Besøg straks hospitalet, når symptomer på denguefeber får dig til at opleve tilstande, såsom:

  1. Smerter i maven.
  2. Åndedrættet bliver hurtigere.
  3. Opkast mere end 3 gange på 24 timer.
  4. Blødning i næse og tandkød.
  5. Der er blod i opkastet og afføringen.
  6. Oplever alvorlig træthed og besvær med at hvile.

Det er information om symptomerne på denguefeber, som du skal være opmærksom på.

Øjeblikkelig behandling

Indtil nu er der ingen specifik behandling for denguefeber. For at overvinde feberen forårsaget af denguefeber vil lægen normalt ordinere feberdæmpende medicin.

Sørg desuden for at opfylde dit daglige vandbehov. Symptomer på feber og opkastning kan udløse dehydreringstilstande. Undgå dehydrering for at forbedre helbredet og komme sig.

Symptomer på denguefeber er ret alvorlige, selvfølgelig skal de behandles af det medicinske team på hospitalet. Der er flere handlinger, der skal tages for at overvinde symptomerne på denguefeber. Startende fra væske- og elektrolytterstatning, regelmæssig blodtryksovervågning til blodtransfusioner for at erstatte blodtabstilstande.

Denguefeber, der ikke behandles ordentligt, kan forårsage forskellige komplikationer. Forskellige komplikationer er i fare for personer med denguefeber, såsom et fald i blodtrykket, dehydrering, dengue shock syndrom , indtil døden.

Læs også: Er det rigtigt, at isotoniske drikke kan kurere denguefeber?

Af denne grund er det meget vigtigt at tage forholdsregler tidligt, så du ikke bliver bidt af myg, der forårsager denguefeber. Rengøring af miljøet, justering af lyset, montering af myggeafvisende ledninger og brug af myggeafvisende cremer, når du laver udendørsaktiviteter, er nogle af de muligheder, der kan gøres for at forhindre denguefeber.

Hvis du oplever symptomer, der ligner denne sygdom, kan du bekræfte det ved at udføre en Drive-Thru Dengue RDT (Rapid Test DBD) undersøgelse i Cibis Park og Kemayoran, Jakarta. Bestilling til testen kan gøres nemt gennem applikationen . Testresultaterne er garanteret nøjagtige og vil komme ud i løbet af kort tid, hvilket er mindre end en time. For jer, der er uden for Jabodetabek, så find andre typer af DHF-tests i ansøgningen !

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. Dengue.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Denguefeber.
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2021. Dengue og svær dengue.