Tæl kalorier korrekt for at være sund under Eid

, Jakarta – Om få dage vil muslimer verden over fejre Eid al-Fitr. Indonesiske folk er mere fortrolige med at kalde det dagen for Eid. Dette er et øjeblik til at fejre sejren efter en måneds faste. Normalt er Lebaran-øjeblikket også præget af overfloden af ​​lækre retter derhjemme. Startende fra kylling opor, rendang, ketupat, til forskellige lækre kager.

Husk dog, at for dig, der ønsker at holde en sund vægt, er du forpligtet til at opretholde fødeindtagelsen under Eid. Årsagen er, at alle disse fødevarer har høje kalorier og nemt kan øge antallet på vægten.

Læs også: 5 tips til sund Eid

Så hvor mange kalorier er nødvendige på en dag?

Før du begynder at tælle kalorier til Eid-specialretter, er det vigtigt at kende grænserne for det daglige kalorieforbrug. En kalorie er den mængde energi, der kræves for at hæve temperaturen på 1 gram vand med 1 grad Celsius. Tja, typen og mængden af ​​indtaget mad vil bestemme, hvor mange kalorier der kommer ind i kroppen.

De gennemsnitlige kalorier, som kvinder og mænd har brug for hver dag, er forskellige. Kvinder har generelt brug for 1.600 til 2.400 kalorier, mens mænd har brug for 2.000 til 3.000 kalorier om dagen. Derudover bliver kroppens stofskifteevne, efterhånden som kroppen bliver ældre, langsommere, så kaloriebehovet også falder.

Læs også: Air Fryer-trenden gør mad sundere, her er fakta

Antallet af kalorier for en typisk Eid-servering

For ikke at tage på i vægt er det vigtigt at kende kalorierne i Eid-retter. Her er de typer fødevarer med kalorie- og fedttal, som du skal være opmærksom på, så du ikke overspiser:

  • Ketupat (Kalorier: 144 kcal pr. 100 gram, Fedt: 0,28 gram pr. 100 gram).
  • Kylling Opor (Kalorier: 350 kcal pr. 100 gram, Fedt: 29,7 gram pr. 100 gram).
  • Stegt kylling (Kalorier: 275 kcal pr. 100 gram, Fedt: 12,2 gram pr. 100 gram).
  • Empal kød (Kalorier: 248 kcal pr. 100 gram, Fedt: 6,9 gram pr. 100 gram).
  • Sambal stegte kartofler (Kalorier: 127 kcal pr. 100 gram).
  • Kyllingesatay (Kalorier: 466 kcal pr. 100 gram, Fedt: 3,5 gram pr. 100 gram).
  • Rejekiks (Kalorier: 447 kcal pr. 100 gram, Fedt: 20,5 gram pr. 100 gram).
  • Oksekødgryderetter (Kalorier: 221 kcal pr. 100 gram, Fedt: 16,20 gram pr. 100 gram).
  • Beef jerky (Kalorier: 301 kcal pr. 100 gram, Fedt: 9 gram pr. 100 gram).
  • Rendang K (kalorier: 193 kcal pr. 100 gram, fedt: 7,9 gram pr. 100 gram).

Så vær smart med at vælge mad under Eid, så du ikke tager på i vægt. Hvis du føler dig syg før Eid, så brug appen at diskutere de helbredsproblemer, du oplever. Tage smartphone dig med det samme, og udnyt chatfunktionen med lægen kl .

Læs også: Sunde tips til dem, der kan lide at spise stegt

Tips Så det er ikke nemt at tage på i vægt under Eid

Ud over at opretholde fødeindtagelse er der flere andre måder, der kan anvendes for at forhindre overskydende vægtøgning under Eid. Metoderne omfatter:

  • Sport. Hvis du allerede har indtaget meget mad under Eid, kan du træne for at forbrænde de overskydende kalorier. Du skal bevæge dig meget, såsom at gå eller træne regelmæssigt hver eftermiddag. Derudover kan rengøring af huset også tælles som let træning, du ved!
  • Masser af vand. Fortsæt med at indtage otte glas vand hver dag eller i henhold til din krops behov. Vand vil hjælpe med at undertrykke sult.

Nå, det er nogle måder, man kan gøre for at holde vægten under Eid. Så du behøver ikke længere være bange for at tage på og kan stadig spise den mad, du kan lide, så længe du ikke overdriver det.

Reference:
Fed hemmelighed. Tilgået 2020. Kalorier Ernæring: Oksekød Rendang.
Lev stærkt. Tilgået 2020. Effekterne af for mange kalorier.
Min Fitness Pal. Tilgået 2020. Kalorier indonesisk Opor Ayam.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Sundhedsmæssige fordele ved kokosmælk.