Dette er den normale grænse for urinsyreniveauer for mænd

Jakarta – Når du hører ordet gigt, tænker mange mennesker på det som en sygdom. Faktisk er urinsyre en naturlig forbindelse produceret af kroppen. Gigt vil blive kaldt en farlig sygdom, når niveauet overstiger normale grænser, fordi denne urinsyre vil udløse sygdomme som nyre- og gigtgigt.

Urinsyre dannes ved nedbrydning af purinstoffer, der findes i den mad og drikke, vi indtager. Dette stof findes i rødt kød, fisk og skaldyr, lever, sardiner, nødder og øl. Derudover kan puriner også produceres, når der er skader på celler i kroppen.

Efter at have gennemgået fordøjelsesprocessen, vil blodet føre puriner til nyrerne for at blive filtreret, mens resten vil blive udskilt gennem urin. Nå, når kroppen producerer urinsyre i overskud, og nyrerne ikke længere er i stand til at slippe af med det, kan det forårsage, at der dannes faste krystaller i leddene, hvilket forårsager betændelse i ledområdet.

Normale urinsyreniveauer for mænd

For at finde ud af normale urinsyreniveauer hos mænd skal du først tage en blodprøve. Tja, normale urinsyreniveauer for mænd er omkring 2 milligram/decileter til 7,5 milligram/decileter for dem i alderen over 18 år, mens for mænd over 40 år er det normale niveau 2 milligram/decileter til 8,5 milligram/decileter. Ikke nok med det, mænd i alderen 10 til 18 år har også normale niveauer på 3,6 milligram/deciliter til 5,5 milligram/deciliter.

Læs også: Pas på farerne ved gigt, hvis den ikke behandles

Årsager til høj urinsyre

Nå, hvis en mands normale urinsyreniveau overstiger den normale grænse, kan dette ikke tages let på, fordi det vil forårsage farlige helbredstilstande. Der er to typer ting, der får dette til at ske, nemlig forhold, hvor produktionen øges eller udskillelsen forstyrres.

Nyrerne er i stand til at udskille to tredjedele af denne overskydende urinsyre, mens den resterende tredjedel passerer gennem afføringen. Ikke kun det, hvis du indtager alkohol, bruger diuretika, blyforgiftning, diabetes, nyresygdom, kræfttoksæmi ved graviditet eller overdreven indtagelse af puriner kan forårsage en stigning i urinsyreniveauet. Derudover får lægemidler som aspirin, koffein, theophyllin også urinsyre til at stige.

Symptomer på høj gigt

Sygdomme med overskydende urinsyreniveauer opleves normalt af ældre. Nå, de symptomer, der vil opstå ved høj urinsyre, blandt andre:

  • Det er svært at gå.
  • Ledsmerter, der kommer og går, mærkes normalt mest i storetåen.
  • Smertefulde led ser røde ud og svære at bevæge.
  • Hvis det ikke kontrolleres, kan smerten vare i mere end 1 uge.

Tips til at undgå gigt

For ikke at forstyrre dine daglige aktiviteter, især for mænd, der stadig er i deres produktive alder, er her nogle måder, du kan gøre for at opretholde normale urinsyreniveauer, herunder:

  • Stop med at ryge.
  • Begræns forbruget af rødt kød, fisk og skaldyr, lever og sardiner.
  • Undgå dåsedrikke, der indeholder kunstige sødestoffer.
  • Undgå alkoholiske drikke som øl og andre, men du kan prøve lidt vin hvilket ikke vil øge risikoen for gigt.
  • Drik nok vand for at undgå dehydrering.
  • Regelmæssig motion for at opnå en ideel kropsvægt kan reducere risikoen for gigt.

Læs også: 4 madmuligheder for mennesker med gigt

Nå, hvis symptomerne på overskydende normale urinsyreniveauer hos mænd er blevet mærket, er det en god idé, at du straks konsulterer en læge . Du kan henvende dig direkte til en betroet læge på ved at udnytte funktionerne Video/taleopkald eller Snak . Hvad venter du på? Kom snart Hent i App Store og Google Play!