5 måder at overvinde røde pletter på babys hud

, Jakarta - Røde pletter på babyer er tilbøjelige til at opstå, fordi babyer har følsom hud. Der er forskellige typer røde pletter på babyer, så hvordan man håndterer dem må være afhængig af typen. Røde pletter hos babyer kan være forårsaget af ting, der ikke er så bekymrende, såsom stikkende varme. På den anden side kan årsagerne være bekymrende, såsom meningitis.

For at overvinde røde pletter på babyer skal forældrene meget godt forstå typen. På den måde kan behandlingen blive mere præcis og helingsprocessen optimal. Sådan håndterer du røde pletter på babyer i henhold til dens type:

Læs også: Disse er symptomerne og behandlingen af ​​bleudslæt hos babyer

1. Stikkende varme

Stikkende varme opstår normalt, når vejret er varmt, eller når barnet har tøj på, der forårsager sved. Når du føler dig varm og svedig, vises røde pletter på din baby, kaldet stikkende varme. For at håndtere stikkende varme, prøv at bære tøj lavet af køligt og tyndt, så barnet ikke overophedes og sveder.

I varmt klima eller vejr er det okay kun at lade barnet sove i en ble og et lag tøj. Tænd om nødvendigt klimaanlægget for at tillade luftcirkulation. Mødre og fædre kan også bade babyer med speciel sæbe til stikkende varme.

2. Baby Acne

Baby acne er også kendt som neonatal acne og er almindelig i den første måned af en babys liv. Baby acne ligner små røde pletter eller knopper. Babyakne går normalt over af sig selv, hvis den regelmæssigt rengøres forsigtigt.

Hvis tilstanden varer mere end tre til fire måneder og er bekymrende, bør du straks søge læge på hospitalet ved at bestille tid på appen .

3. Roseola

Roseola er røde pletter, der er 2-3 millimeter brede. For at overvinde denne tilstand kræver faktisk ikke særlig behandling. Bare giv masser af væske, hvil og behandl din lilles feber.

Læs også : Her er en enkel måde at forhindre bleudslæt hos babyer

4. Bleudslæt

Bleudslæt opstår som følge af irritation fra våde bleer og friktion. Røde pletter på babyer på grund af bleudslæt kan hele af sig selv ved at skifte ble ofte og bruge babycremer, der indeholder zinkoxid. Dette indhold fungerer som en barriere for at forhindre friktion og irritation i bleområdet.

Røde pletter på grund af bleudslæt kan forebygges ved at sørge for, at barnets underhud er helt tør, før du tager en ble på. Vælg derudover en ble, der passer til babyens hud, og skift den hyppigt hver 4. time eller hver gang den er våd.

5. Meningitis

Meningitis kan opstå, når membranerne omkring hjernen og rygmarven bliver betændte. Denne tilstand er alvorlig og skal behandles hurtigt. Meningitis forårsaget af en virus går normalt over af sig selv i løbet af 7-10 dage.

Det er bare, at meningitis forårsaget af bakterier bør få øjeblikkelig lægehjælp. Antibiotika kan gives for at behandle det. Mere alvorlige tilfælde kan kræve hospitalsindlæggelse.

Læs også: Almindelige typer udslæt hos babyer og behandling af dem

Hvornår skal man gå til lægen?

Generelt er røde pletter hos babyer harmløse og vil forsvinde af sig selv. Nogle røde pletter på en baby kan dog indikere en infektion eller en mere alvorlig helbredstilstand. Du bør straks søge læge, hvis de røde pletter på barnet bliver værre, eller hvis barnet har:

  • Væskefyldte blærer;
  • Feber;
  • Mistet appetiten;
  • Røde striber vises, der strækker sig fra den røde plet;
  • Røde pletter på babyer falmer ikke, når de trykkes;
  • træg;
  • Hoste.

Røde pletter hos babyer er en almindelig tilstand, og der er mange mulige årsager. De fleste røde pletter på babyer bliver bedre uden behandling. Du bør dog straks søge læge, hvis de røde pletter på barnet ikke forsvinder, eller er ledsaget af andre symptomer.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Sådan opdager og tager du dig af din babys udslæt
WebMD. Fået adgang i 2021. Din nyfødtes hud og udslæt
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad kan forårsage udslæt i ansigtet hos en baby?