Dette er den rigtige måde at overvinde en nedsat appetit på grund af COVID-19

"COVID-19 forårsager en række symptomer, hvoraf et er et fald i appetit. Det er bedre at gøre den rigtige måde at overvinde faldet i appetit på grund af COVID-19, ved at spise mad i små, men hyppige portioner, vælge en menu med yndlingsretter, til at spise mad med en blød tekstur."

, Jakarta – Corona-virusinfektion eller kendt som COVID-19 forårsager, at en række symptomer opstår hos patienter. Startende fra feber, kvalme, diarré, anosmi, til nedsat appetit. Faktisk vil disse symptomer i nogle tilfælde opleves af COVID-19-overlevere kendt som symptomer på lang covid.

lang covid sig selv kan mærkes i løbet af få uger eller endda måneder efter, at en person med COVID-19 er erklæret at være kommet sig over coronavirusinfektionen. Så hvordan kan man overvinde det fald i appetit, som personer med COVID-19 og overlevende af COVID-19 har oplevet lang covid? Se anmeldelsen her!

Læs også: Metaboliske forstyrrelser kan forårsage lav appetit

Den rigtige måde at overvinde en nedsat appetit på grund af COVID-19

Symptomerne for mennesker med COVID-19 er ret forskellige. Startende fra milde symptomer til ret alvorlige symptomer kan forekomme. Generelt vil symptomerne opstå efter 2-14 dages eksponering for en virusinfektion. Du skal være opmærksom på COVID-19, hvis du oplever symptomer, såsom feber, kvalme, diarré, opkastning, træthed, hovedpine, anosmi og nedsat appetit.

Ikke kun mennesker med COVID-19, faktisk COVID-19-overlevende er i fare for at opleve lang covid som forårsager en række symptomer, herunder nedsat appetit. Denne tilstand er meget almindelig oplevet af en person, der har helbredsproblemer eller er på vej ind i en restitutionsperiode.

Det er nødvendigt at spise godt, når du har et helbredsproblem eller går ind i en restitutionsperiode. Ved at spise sund mad vil naturligvis behovet for vitaminer, mineraler og næringsstoffer, der er nødvendige i restitutionsperioden, blive dækket ordentligt, så restitutionen bliver hurtigere.

For det skal du vide den rigtige måde at håndtere nedsat appetit på grund af COVID-19:

  1. Spis i små portioner, men ofte

En af de mest effektive måder at håndtere nedsat appetit på på grund af COVID-19 er at spise små, men hyppige måltider. Vi anbefaler, at du spiser 5-6 gange om dagen i små portioner.

  1. Vælg en favoritmenu at spise

At vælge en favoritmenu at spise kan være en måde at øge appetitten på. Hvis du oplever et alvorligt fald i appetit, bør du et øjeblik glemme den sunde kost, du lever. Der er ikke noget galt i at spise din yndlingsmad, så indtaget af næringsstoffer og vitaminer stadig er opfyldt ordentligt.

Læs også: 3 appetitforbedrende næringsstoffer

  1. Vælg fødevarer med blød tekstur

Udover at vælge din yndlingsmenu, kan du også spise mad med en blød tekstur for at lette spiseprocessen. Kartoffelmos tilsat kød, æggekage, flødesuppe, havregryn med bananer, budding og hvidt brød med jordnøddesmørfyld kan være madvalg, som kan indtages, når man oplever et fald i appetit.

  1. Undgå fødevarer med stærk lugt

Det fald i appetit, der opstår, når man oplever COVID-19, kan også være forårsaget af et fald i smags- og lugtesansen. For det er der ingen skade i at undgå fødevarer med stærke aromaer i et stykke tid.

  1. Overvind kvalme og opkastningstilstande

Nedsat appetit kan også opstå på grund af symptomer på kvalme og opkastning, der opstår gentagne gange på grund af COVID-19. Vi anbefaler, at du overvinder tilstanden med kvalme og opkastning ved at indtage ingefærvand, så helbredsforholdene kan forbedres.

Det er nogle af de rigtige måder at håndtere nedsat appetit på på grund af COVID-19. Nedsat appetit, der opstår kontinuerligt og ikke behandles med det samme, kan føre til underernæring og vægttab. Selvfølgelig kan denne tilstand udløse forskellige sundhedsproblemer, der er værre.

Læs også: Mistet appetitten, da Broken Heart? Dette er årsagen

Hvis dette fald i appetit opstår i lang tid, gør det aldrig ondt straks at foretage en undersøgelse på det nærmeste hospital og tage lægebehandling. Vær opmærksom på nedsat appetit ledsaget af symptomer, såsom mavesmerter, feber, åndenød og ændringer i puls.

Aftal tid hos nærmeste sygehus vha så inspektioner, der skal udføres, kan forløbe problemfrit. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad forårsager et tab af appetit?
Meget godt helbred. Tilgået 2021. 8 måder at behandle en elskedes appetitløs på.
Din COVID Recovery NHS. Tilgået i 2021. Spis godt.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. COVID-19.