Lær Sulcata-skildpadden at kende tættere på truet

Jakarta - Stor, sej og langlivet, det er det, der kan beskrive Sulcata-skildpadden. Denne sjældne art af skildpadde er også kendt som den afrikanske sporeskildpadde. På grund af sin størrelse indtager Sulcata-skildpadden positionen som den tredjestørste skildpaddeart i verden.

Faktisk er Sulcata-skildpadden uden tvivl den største af alle landskildpadder. Vil du vide mere om det unikke ved Sulcata-skildpadden? Kom nu, se følgende diskussion!

Læs også: Før du rejser en skildpadde, skal du være opmærksom på disse 5 ting

Sulcata Tortoise: Den formidable fra det afrikanske fastland

Sulcata-skildpadden er hjemmehørende i Sahara-ørkenen og Sahel, en overgangs-økoregion af de halvtørre græsarealer, kratområder og savanner i det nordlige Afrika. Den gennemsnitlige voksne Sulcata-skildpadde har en skallængde på 18 tommer og en vægt på 31-45 kg. Der er dog også dem, der når 36 tommer og vejer mere end 68 kilo.

For at overleve graver Sulcata-skildpadder huller i jorden op til en dybde på omkring 30 tommer. Nogle gange graver de også et ret langt tunnelsystem under jorden. Det er her, Sulcata-skildpadden tager tilflugt fra dens barske, varme og tørre habitat.

Sulcata-skildpadden er hjemmehørende i ørkenregionen, så den har stor tilpasningsevne til ekstrem varme. Hvor godt de tåler kolde temperaturer er dog mindre kendt. Men ligesom de fleste skildpadder fra tørre områder er de normalt mere tilpasningsdygtige til temperaturudsving end andre skildpaddearter.

Læs også: Den rigtige måde at passe en brasiliansk skildpadde for begyndere

En ting, der er interessant, er, når temperaturen udenfor er kold, kan Sulcata-skildpadder aktivt søge ly. I modsætning til de fleste tropiske skildpadder, som ikke ønsker at tage aktive skridt for at opretholde en stabil kropstemperatur, fryser de kun, når de udsættes for kulde.

I koldt vejr vil Sulcata-skildpadder fortsætte med at bevæge sig udenfor og græsse. Ved at bevæge sig langsomt sparer Sulcata-skildpadder på energi, hvilket giver dem mulighed for at overleve uger uden mad. I dagens kolde vejr går de langsomt og græsser. Sulcata-skildpadder får det vand, de har brug for, fra de planter, de spiser.

Sulcata-skildpadder er planteædere

Dybest set er Sulcata-skildpadden en ægte planteæder. I deres naturlige habitat spiser de for det meste græs og blade af ørkenbuske. De spiser også lejlighedsvis noget spiseligt ukrudt og blomster, såsom mælkebøtte, kløver, endive og kaktuspuder.

Selvom deres kost kun er planter, er Sulcata-skildpadder meget stærke og i stand til at skubbe og vælte tunge genstande med lethed. De kan støde ind i hinanden for at skræmme. Dette er dog normal adfærd.

Læs også: Kend 9 meget nærende fødevarer til brasiliansk skildpadde

Sulcata-skildpadder "opdrager ikke rigtig børn"

Skildpadder og andre krybdyr "opdrager ikke rigtig unge." De parrer sig, hunnen lægger æg, og deres engagement som forældre stopper der. Dette er, hvad der skete med Sulcata-skildpadden.

Ynglesæsonen indtræffer normalt mellem september og slutningen af ​​november, lige efter regntiden. Sulcata-hanskildpadder kæmper normalt med hinanden om retten til at parre sig med hunner. Cirka 60 dage efter parringen begynder hunnen at strejfe på jagt efter det perfekte redested.

Hver hun kan bruge op til to uger på at finde et passende sted til hende, før de graver en rede. Den vil bruge omkring 5 timer på at fjerne løs afføring, skabe fordybninger i jorden og bygge en rede.

Derefter vil hunnen Sulcata-skildpadde lægge et æg, normalt et hvert tredje minut, indtil hun i gennemsnit har 15 til 30 æg. Det bruger derefter omkring en time på at fylde reden og dække alle æggene. Baby Sulcata-skildpadder klækkes generelt efter omkring 8 måneder.

Det er en lille forklaring om Sulcata-skildpadden. I øjeblikket er Sulcata-skildpadden opført som kritisk truet af IUCN, verdens førende bevaringsorganisation. Deres eksistens er truet af tab af levesteder og overopsamling til dyrehandelen.

Derfor, hvis du vil beholde, bør du beholde andre typer skildpadder, som ikke er sjældne, ja. Har du brug for råd til, hvordan du passer på skildpadder, kan du bruge appen at spørge dyrlægen, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Maryland Zoo. Tilgået i 2021. Sulcata Tortoise.
Kæledyrene af gran. Hentet 2021. Sulcata-skildpadde (African Spurred Tortoise): Artsprofil.