5 ting du skal vide om myomer og cyster

Hej Doc, Jakarta Ud over livmoderhalskræft er fibromer og cyster almindelige sygdomme, som kvinder lider af. Men desværre er der ikke mange, der er klar over forskellen mellem fibromer og cyster. Kom nu, læs mere om 5 ting, du skal vide om fibromer og cyster.

1. Vises efter Menarche

Myom er en godartet tumor i livmoderen eller livmodermusklen. En cyste er en klump i æggestokken (ovarie). Generelt udvikler fibromer og cyster sig, når en kvinde går ind i menarche eller første menstruation. Dens udvikling vil også falde, når man kommer i overgangsalderen.

2. Karakteristika for Miom

Omkring 75 procent af kvinderne har haft fibromer, og denne tilstand er ikke anerkendt, fordi der ikke er nogen symptomer. Bemærk venligst, at de symptomer, der oftest opstår hos en person, der er ramt af fibromer, er lange og kraftige menstruationer, hyppig vandladning og ikke kan holde urinen, besvær med at få afføring, ubehag i underlivet, smerter ved vandladning. menstruation, smerter under samleje, infertilitet og abort.

3. Karakteristika for cyster

Ved cyster ligner symptomerne fibromer, men generelt vil kvinder med cyster opleve pludselige og ekstraordinære menstruationssmerter under menstruation, ubehag i den nederste del af maven, forstørret mavestørrelse, spisebesvær og menstruationsforstyrrelser såsom udeblevne menstruation.

4. Behandling af myom og cyste

Myomer og cyster kræver forskellige typer behandling og behandling. I alvorlige tilfælde er behandlingen af ​​fibromer at fjerne myom eller hele livmoderen. Mens cysten, kan gøres fjernelse af cysten er moderat i alvorlige tilfælde kræves fjernelse af æggestokkene afhængigt af alderen på den syge og størrelsen af ​​cysten.

5. Forebyggelse af myom og cyste

En sund livsstil og kost er den nemmeste måde at undgå fibromer og cyster på. Derudover skal kvinder, der har haft sex, mindst en gang om året undersøges for myomer og cyster. Det anbefales også at udføre en ultralydsundersøgelse for at bestemme tilstanden af ​​livmoderen og æggestokkene. Jo hurtigere disse to sygdomme opdages, jo større er chancen for helbredelse.

Så fra nu af skal du være opmærksom på de symptomer, der opstår under menstruation, for trin til at forhindre fibromer og cyster. Husk altid at diskutere dine helbredsproblemer med den rigtige læge. Du behøver ikke altid at forlade huset for at få råd fra en læge, du kan bruge funktionerne ringe, chatte, eller videoopkald fra HaloDoc og tal med lægen direkte. Download HaloDoc-applikationen nu i App Store og Play Store.