Lær at kende fordelene ved saltfisk for sundheden, virkelig?

, Jakarta – Saltet fisk er en af ​​de mest populære tilbehør til indonesere. Udover chilisauce og kiks er saltet fisk også ofte til stede som et supplement til mad, såsom nasi uduk eller stegte ris.

Der er flere typer fisk, der normalt forarbejdes til saltet fisk, såsom ansjoser, korkfisk, tun og makrel. Fremstillingsprocessen saltes med store mængder salt og tørres derefter i solen i flere dage, så fisken kan holde sig længere. Men bag fornøjelsen ved saltet fisk, er der nogen sundhedsmæssige fordele? Her er anmeldelsen.

Læs også: Kylling vs fisk, hvad er bedre?

Næringsstoffer indeholdt i saltet fisk

Selvom det ofte betragtes som en simpel tilbehør, har saltet fisk faktisk mange næringsstoffer, der er gode for kroppen. I 100 gram saltet fisk er der følgende næringsstoffer:

  • Energi: 193 kcal.
  • Protein: 42 gram.
  • Kulhydrat: 0
  • Fedt: 1,5 gram.
  • Calcium: 200 milligram.
  • Fosfor: 300 milligram.
  • Jern: 3 milligram.
  • Vitamin B1: 0,01 milligram.

Med disse næringsstoffer kan saltet fisk indtaget i moderation give mange sundhedsmæssige fordele.

Fordele for sundhed

Her er de sundhedsmæssige fordele, du kan få ved at indtage saltet fisk i normale mængder:

  1. Godt for tand- og knoglesundhed

Calcium og fosfor er et af de højeste indhold i saltet fisk. Disse næringsstoffer er gavnlige for sunde knogler og tænder, herunder at øge højden under vækst, forebygge knogleabnormiteter og styrke knoglestrukturen.

Læs også: For at dit lille barn bliver højere, prøv disse 4 fødevarer

  1. Hjælper med at fremskynde sårheling

Udover at være godt for sunde knogler og tænder, er saltet fisk også nyttig til at hjælpe med at fremskynde sårheling. Dette skyldes det høje jernindhold. Disse fordele gælder dog muligvis ikke for personer med hæmofili.

  1. Forebyg anæmi

Jernet i saltet fisk er også gavnligt for kroppen for at forhindre anæmi. Denne tilstand opstår, når kroppen mangler et sundt antal røde blodlegemer. Nå, jernet i saltet fisk kan hjælpe kroppen med at producere blodceller, så anæmi kan forebygges.

  1. Vedligeholde kroppens immunsystem

Saltet fisk er også i stand til at opretholde og øge udholdenheden. Dette er takket være proteinindholdet i den. Et godt immunforsvar gør dig mindre modtagelig for sygdom.

  1. Hjælper med at opbygge muskler

Med et ret højt proteinindhold er saltet fisk også nyttig til at opbygge og øge muskelmassen, især for dig, der er i gang med et muskelopbygningsprogram.

  1. Kilde til energi til kroppen

Hele 100 gram tørret saltfisk kan give energi til kroppen hele 193 kcal. Dette kan være med til at dække kroppens energibehov på én dag. Især når de kombineres med andre fødevareingredienser, der har høj næringsværdi.

  1. Forebyg hjertesygdomme

Saltet fisk indeholder omega-3, som er ret højt. Derudover er denne fisk og skaldyr også rig på godt kolesterol. Saltet fisk hjælper med at forhindre hjertesygdomme og forskellige andre hjerteproblemer. Indholdet af omega-3 i saltet fisk er også med til at sænke det dårlige kolesterol i kroppen.

Nå, det er fordelene ved saltfisk for sundheden. Du rådes dog til ikke at spise for ofte og ikke overdrive, hvis du vil spise saltfisk. Saltet fisk indeholder højt saltindhold, som kan forårsage forhøjet blodtryk.

Derfor bør saltet fisk indtages i sunde mængder. Du rådes også til at tilføje grøntsager og frugter til din daglige kost.

Læs også: Salte fødevarer kan give højt blodtryk, lær fakta at kende

Ud over at spise sund mad, såsom saltet fisk, kan du også tage kosttilskud for at hjælpe med at opfylde din krops ernæringsbehov. Du kan købe kosttilskud og vitaminer gennem appen .

Ingen grund til at forlade huset, du skal blot bestille gennem applikationen, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Dr. Sundhedsmæssige fordele. Tilgået i 2021. 13 sundhedsmæssige fordele ved saltet fisk – du kan ikke undervurdere.