Fødevarer, der er gode til mennesker med hypokaliæmi

Jakarta – Kalium er et af de vigtige mineraler for kroppen. Det er derfor, når niveauet er for lavt i kroppen, er en person i risiko for at udvikle hypokaliæmi. Denne tilstand er karakteriseret ved flere fysiske symptomer, der ofte forstyrrer aktiviteter.

Hypokaliæmi er en tilstand, hvor kaliumniveauet i blodet er under normale grænser. Normalt varierer kaliumniveauet fra 3,6-5,2 mmol/L. Meget lave kaliumniveauer, mindre end 2,5 mmol/L, skal man holde øje med på grund af den høje risiko for at forårsage død.

Læs også: Forårsaget af lave kaliumniveauer, disse er hypokaliæmi-fakta

Genkend symptomerne på hypokaliæmi

Lave niveauer af kalium i blodbanen forårsager flere fysiske symptomer. Disse omfatter mavekramper, forstoppelse, prikken, følelsesløshed, kvalme, oppustethed, opkastning, hjertebanken, hyppig vandladning, hyppig tørst, træthed, muskelkramper i arme eller ben og psykologiske lidelser (såsom depression, delirium, forvirring eller hallucination). ).

Hvis niveauerne fortsætter med at falde til lavere end 2,5 mmol/L, har symptomerne en tendens til at være mere alvorlige. Blandt dem er lammelse, åndedrætssvigt, muskelvævsskade, til fravær af mave-tarmbevægelse.

Selv mennesker med hypokaliæmi, der tager digitalis-lægemidler, er tilbøjelige til fysiske symptomer som takykardi, bradykardi eller atrieflimren og ventrikelflimmer. Andre symptomer omfatter tab af appetit, kvalme og opkastning.

Du rådes til straks at tale med en læge hvis du har tegn og symptomer, der ligner hypokaliæmi. Uden at skulle stå i kø kan du bestille tid hos en læge online på det valgte hospital her.

Læs også: Dette er grunden til, at kvinder er tilbøjelige til hypokaliæmi

Fødevarer til at overvinde hypokaliæmi

Fødevarer med højt indhold af kalium anbefales stærkt til personer med hypokaliæmi, herunder:

  • vand med , herunder drikkevarer, der er egnede til indtagelse til at erstatte væsker og elektrolytter, når kroppen sveder. Udover at være rig på kalium, indeholder kokosvand også simple sukkerarter, mineraler og vitaminer, der er vigtige for kroppen.

  • Orange vand . Appelsinjuice kan også være en mulighed for at behandle hypokaliæmi. Denne drik indeholder kalium, sukker, vitaminer, antioxidanter og andre vigtige mineraler.

  • Frugt. En af dem er banan, fordi den er berømt for sit høje kaliumindhold. Denne frugt indeholder også kulhydrater, der let optages, så den kan være en energikilde for kroppen. Frugter med højt kaliumindhold, der er velegnede til indtagelse af mennesker med hypokaliæmi, er avocadoer, dadler, vandmelon, tomater, papaya og abrikoser.

  • Grøntsager, især mørkegrønne som broccoli, spinat, rødbeder og grønkål.

  • Nødder. For eksempel grønne bønner, fordi de indeholder masser af kalium og calcium, så de er gode til mennesker med hypokaliæmi.

  • Fisk og skaldyr, såsom laks, makrel, tun og skaldyr. Udover at have et højt indhold af kalium, er fisk og skaldyr også rig på omega-3 fedtsyrer og D-vitamin, som er godt for helbredet.

Inden de forlader hospitalet, får personer med hypokaliæmi normalt instruktioner om kostregler, så deres kaliumniveauer opretholdes. Læger regulerer også en kost med højt magnesiumindhold relateret til kaliumindtagelse, herunder anbefale folk at tage magnesiumtilskud.

Selvom det anbefales, skal folk med hypokaliæmi overholde reglerne for calciumforbrug for ikke at overdrive det. Årsagen er, at høje niveauer af kalium i blodbanen udløser hypokaliæmi, karakteriseret ved træthed, svaghed, kvalme, opkastning, brystsmerter, vejrtrækningsproblemer, prikken, følelsesløshed, hjertebanken, lammelser, til hjertesvigt.

Læs også: Bliv ikke undervurderet, hypokaliæmi kan være dødelig