Sådan overvindes vanskeligt KAPITEL hos gravide kvinder

, Jakarta – Forstoppelse eller forstoppelse er et almindeligt problem, som ofte opleves af gravide kvinder. Forstoppelse hos gravide kvinder opleves normalt af gravide kvinder i graviditetens første trimester. Når de lider af dette, vil gravide automatisk opleve en meget ubehagelig følelse. De bør heller ikke skødesløst tage stoffer for barnets sundhed. Så hvordan kan man overvinde forstoppelse hos gravide kvinder?

Læs også: 6 tips til at holde mor og foster sunde under graviditeten i andet trimester

Sådan overvindes forstoppelse hos gravide kvinder

At overvinde problemet med forstoppelse hos gravide kvinder bør ikke være skødesløst, fordi det vil påvirke sundhedstilstanden for barnet i livmoderen. Prøv ikke at tage stoffer, men prøv at gøre nogle af følgende naturlige:

  • Forbrug af masser af fiber

Under graviditeten rådes mødre til at indtage forskellige typer af nærende fødevarer for at opfylde de næringsstoffer, som moderen og fosteret har brug for. Et af de vigtige indtag, der skal opfyldes og er nyttigt for en jævn fordøjelse, er fiber. Forstoppelse hos gravide kvinder kan gøres ved at spise en række fødevarer, der indeholder højt fiberindhold, såsom grønne grøntsager, frugter, nødder, korn og hvede.

  • Drik mere vand

Hvordan man overvinder forstoppelse hos gravide kvinder kan så gøres ved at indtage masser af vand. Denne vane kan hjælpe med at forbedre fordøjelsen ved at rense tarmene og blødgøre resterne af mad, der kan være hærdet, hvilket gør det svært at udstøde.

  • Spis i små portioner

Forstoppelse hos gravide kvinder kan overvindes ved at indtage små portioner mad. Årsagen er, at indtagelse af for meget mad vil gøre moderen mæt, så det vil belaste fordøjelsessystemet med at fordøje maden. I denne henseende kan mødre indtage mad i små portioner, men i en hyppig tid.

  • Sport

Masser af bevægelse og regelmæssig motion kan stimulere fordøjelsessystemet, så det kan fungere bedre. Under graviditeten behøver mødre kun at træne 3 gange om ugen, i 20-30 minutter hver session. For den type træning, der passer til din mors tilstand, glem ikke at diskutere det med din læge først, OK!

Læs også: 6 Skal spise gravide fødevarer i første trimester

Årsager til forstoppelse hos gravide kvinder

Forstoppelse hos gravide vil ikke kun ske uden en underliggende årsag. Her er de ting, der forårsager det:

  • Hormonændringer

Graviditet får hormonet progesteron til at stige i kroppen hos gravide kvinder. Dette hormon spiller en rolle i at få glatte muskler til at slappe af, så deres bevægelser bliver langsommere. På grund af dette tager processen med at fordøje mad længere, og i sidste ende oplever gravide kvinder forstoppelse.

  • Forstørret livmoder

Efterhånden som svangerskabsalderen stiger, vil fosteret udvikle sig og få livmoderen til at forstørre. Når livmoderen bliver større, vil tarmene og endetarmen blive komprimeret og dermed forstyrre processen med at fjerne madaffald fra kroppen.

  • Stress

Igen vil hormonelle ændringer få gravide kvinders humør til at blive uberegnelig. Dette vil gøre moderen mere følsom. Gravide kvinder tænker også ofte på ting, der gør dem ængstelige, hvilket fører til stress. Gravide kvinder rådes til at holde sindet afslappet, fordi stress ikke kun påvirker fosteret, men også forårsager forstoppelse.

Læs også: 5 sunde morgenmadsmenuer til gravide

En forstørret mave og øget vægt gør de fleste gravide kvinder dovne til at bevæge sig. Dette er hovedårsagen til forstoppelse hos gravide kvinder. Hvorimod gravide burde have brug for at bevæge sig meget, så kroppens muskler ikke bliver stive, så fødslen kan gennemføres gnidningsløst.

Reference:

American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Graviditet og forstoppelse.

Healthline. Tilgået 2020. 5 sikre midler mod forstoppelse under graviditet.

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Forstoppelse og graviditet: Hvad skal du vide.