Hunde hyler ved at se spøgelser, dette er faktum

, Jakarta - Du må have hørt hunde hyle om natten. Ifølge en cirkulerende myte hyler hunde, fordi de ser ånder eller spøgelser. Det virker betryggende, for udover at "sige folk" optræder der ofte situationer med hylende hunde i gyserfilm. Er det sandt? Så hvorfor hyler hunde om natten?

Hvis spøgelser var ægte, ville hunde være de første til at finde ud af det. Hunde har sanser langt uden for menneskers rækkevidde. Så det giver mening at undre sig over hundens detektionsevner. Før du tror på disse hundehylende rygter, skal du først forstå, hvorfor hunde hyler om natten.

Læs også: At holde dyr hjemme, her er fordelene for børn

Hvorfor hyler hunde om natten?

Et hundehyl er en udtryksform, som også kan være en autonom reaktion. Når en hund hyler, vil andre nærliggende hunde normalt være med, som om de laver et kor. Med blot et hyl vil et andet hyl blive mødt.

Men i modsætning til når en ulv hyler i en gyserfilm, betyder en hunds hylen ikke, at der vil ske noget slemt. Her er grunden til, at hunde hyler:

1.Vokal kommunikation

Ulvene hyler for at sende beskeder til adskilte familiemedlemmer og informerer dem om deres nuværende opholdssted og placering. Denne metode hjælper ulvene med at finde hinanden. Hunde arver denne adfærd fra deres forfædre.

2. Tilstedeværelse af fremmede hunde

Territorial adfærd er en anden egenskab, som hunde arver fra ulve. Ligesom ulve lever hunde i grupper og forsvarer deres grænser. Når de observerer eller har mistanke om, at en hund fra en anden flok trænger sig på, udløser det et hyl for at advare hunden og selv advare medlemmer af hundegruppen.

Læs også: Sådan får du børn til at elske dyr, siden de var små

3. Føler sig rastløs over at skilles

Hunde er flokdyr af natur, og de vil være ængstelige for adskillelse. Når de føler sig adskilt fra gruppen, eller når et medlem af deres gruppe mangler, udløser det et hyl, som for at sige: "Jeg er her, hvor er du?".

4. Nødisolation

Hvis din hund efterlades alene i lange perioder, kan den føle sig isoleret og kan udvikle usædvanlige vaner. Isolationsangst er et almindeligt problem for alle hunde, og hunde begynder at hyle og opføre sig på uforudsigelige måder, når de efterlades alene.

5. At have medicinske problemer

Herreløse hunde vil hyle, når de kommer til skade ved et uheld. Nogle gange vil din hund hyle af smerte, eller noget er fysisk ikke rigtigt, og han eller hun har indre smerter.

Så hvis din hund hyler konsekvent, skal du sørge for, at den ikke er syg og tjekke for eventuelle fysiske skader. Hvis hunden har en synlig skade, skal du straks kontakte dyrlægen via appen at få behandling. Hvis lægen ordinerer medicin, kan du købe medicin gennem ansøgningen .

Læs også: Hvad er årsagen til, at hunde ikke gøer?

Så kan hunde se spøgelser?

Dette vides stadig ikke med sikkerhed. Videnskabeligt er der ingen beviser for, at der eksisterer spøgelser. Set fra en hunds synsvinkel er der mange grunde at finde, især hundens hyleadfærd om natten.

Men, anekdotisk eller novelle, tror mange mennesker, at hunde hyler ved synet af ånder. Fra at hyle af noget, der ikke rigtig eksisterer, til at bo tæt på et afdødt familiemedlems yndlingssted. Der er en mængde beviser indsamlet af hundeelskere for at bevise, at hundens overmenneskelige evner er reelle.

Så tilbage til din tro på mystiske ting. Det er dog stadig vigtigt at huske, at uanset årsagen til din hunds hylen, prioriter din hunds opmærksomhed af mere medicinske og videnskabelige årsager.

Reference:
Purin. Fået adgang i 2021. Kan hunde se spøgelser?
Hjælpsomme kæledyr. Tilgået i 2021. 10 Reasons Why Dogs Howl
WebMD. Tilgået i 2021. Howling in Dogs