Amenorémetode, naturlig prævention, spiral

Jakarta – Lactational Amenorrhea Method (MAL) er en midlertidig naturlig præventionsmetode, der kan bruges efter fødslen. MAL har en måde at arbejde på i form af undertrykkelse af ægløsning.

Forøgelsen af ​​hormonet prolaktin (hormonet til at producere modermælk) efter fødslen medfører et fald i andre hormoner såsom LH og østrogen, som er nødvendige for at opretholde menstruationscyklussen, så ægløsningen (ægmodningen) ikke finder sted.

(Læs også: Effekt af IUD prævention på livmoderhalskræft)

Hvis moderen ønsker at bruge MAL som naturlig prævention, er her de forhold og ting, der skal overvejes:

  1. Mødre skal udelukkende amme deres babyer, hvilket betyder fuld eller næsten mætte i 24 timer i døgnet inklusive om natten. Mødre bør amme deres babyer 8 eller flere gange om dagen, normalt 10-12 gange om dagen. Undgå afstand mellem fodring på mere end 4 timer. Barnet skal sutte moderens bryst direkte.
  2. Hvis barnet er mindre end 6 måneder gammelt, vil behovet for supplerende fødevarer stige, og amningshyppigheden vil falde.
  3. Mor skal være i perioden uden menstruation. Hvis moderen allerede har menstruation, kan denne metode ikke bruges længere, fordi ægløsning kan forekomme efter menstruation. Blødning før 56 dage efter fødslen betragtes ikke som en menstruation. Hos udelukkende ammende mødre sker ægløsning først 10 uger efter fødslen.

MAL som præventionsmiddel har mange fordele for både mor og baby. Eksklusivt ammende mødre kan reducere forekomsten af ​​blødninger efter fødslen. MAL har ingen systemiske bivirkninger for moderen.

Eksklusiv amning til babyer kan øge kroppens modstand, fordi modermælk indeholder antistoffer, som babyer har brug for. Derudover får babyer også den bedste næring fra de næringsstoffer, der findes i modermælken. Det vigtigste er, at MAL forbedrer den psykologiske forbindelse mellem mor og baby.

MAL har en høj risiko for graviditet, hvis moderen ikke ammer sit barn ordentligt. Hvis metoden udføres korrekt, er risikoen for graviditet mindre end 1 ud af 100 mødre i 6 måneder efter fødslen.

Den hindring, som mødre normalt støder på ved brug af MAL-metoden, er manglende forberedelse til amning umiddelbart efter fødslen. MAL kan lykkes, hvis moderen straks ammer inden for 30 minutter til 1 time efter fødslen. Derudover er ammemønsteret i form af: på efterspørgsel eller amme, når barnet har brug for det og direkte fra begge mors bryster.

(Læs også: 13 fakta om IUD-prævention, du skal vide)

Lactational Amenoré-metoden bør betragtes som en præventionsmulighed, der ikke bør vælges, hvis der er følgende omstændigheder:

  • Vanskeligheder for barnet at amme moderen.
  • Infektion af moderens bryst.
  • Mor er HIV-positiv.

Derudover kan andre tilstande såsom mødre, der arbejder eller har andre aktiviteter, der forårsager, at mødre ikke kan amme deres babyer direkte 10-12 gange om dagen. Vi anbefaler at bruge en anden præventionsmetode, der er sikker efter fødslen, såsom spiralen.

Selvom det anses for sikkert, skal du huske på, at MAL stadig indebærer risikoen for en uventet graviditet. Sammenlignet med mødre, der kombinerer MAL med andre præventionsmetoder efter fødslen, er risikoen for at blive gravid stadig høj. Det, du skal vide, er, at brugen af ​​yderligere prævention udover MAL ikke vil påvirke modermælken, så det er stadig sikkert at gøre det på samme tid.

Hvis moderen ønsker at bruge Lactational Amenorrhea Method, kræver det et stærkt engagement for at holde denne metode effektiv til at forhindre graviditet. Afstand mellem den næste graviditet, så du kan opfylde alle babyens behov fra nu af, ja.

(Læs også: Ingen grund til bekymring, her er 4 bivirkninger af IUD-prævention)

Nå, hvis du vil vide mere om MAL, så lad os spørge lægen, der bruger applikationen ! Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!

*Denne artikel blev publiceret på SKATA den 25. maj 2018