Navlesmerter, hvad forårsager det?

, Jakarta - Smerten i navlen kan være skarp eller mild og kan være konstant. En person kan kun føle smerte i nærheden af ​​navlen, eller smerten kan udstråle til andre dele af kroppen. Navlesmerter er ikke en tilstand, der opstår uden grund, men kan henvise til en tilstand, der kan være et symptom på en anden lidelse.

Hvis du føler en skarp smerte i din navle, når du strækker eller hoster, kan du have brok. En bule i navlen er det mest almindelige symptom. Ud over et brok er der flere andre årsager eller årsager til navlesmerter:

1. Fordøjelsesbesvær

Fordøjelsesbesvær er også kendt som dyspepsi eller mavesmerter. Dette forårsager brændende smerte eller ubehag i den øvre del af maven, der udstråler til navleområdet. Fordøjelsesbesvær kan behandles med antacida i håndkøb og syreblokkere.

Læs også: Pas på, disse 8 tilstande kan forårsage lavere mavesmerter

Funktionel dyspepsi giver smerter i den øverste del af maven, der stråler ud til navlen. Det er en sygdom, der kommer og går, men årsagen er ukendt. Som ved fordøjelsesbesvær kan funktionel dyspepsi behandles med antacida i håndkøb og syreblokkere. Eller du kan også købe det gennem køb medicin-funktionen i applikationen .

2. Forstoppelse

Forstoppelse er en bred tilstand defineret som at have 3 eller færre afføringer i en periode på 1 uge. Næsten alle oplever fra tid til anden forstoppelse, og kortvarig forstoppelse er ikke alvorlig.

Lejlighedsvis forstoppelse behandles ved at tilføje raffinerede fibre til kosten. Hvis du er forstoppet i 2 måneder eller mere, skal du straks tale med din læge gennem ansøgningen om dens håndtering.

3. Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner eller UVI er mere almindelige hos kvinder end mænd. Men alle, også børn, kan opleve det. UVI kan forårsage smerter i maven og navlen. UVI er forårsaget af bakterier og kan behandles med antibiotika.

Læs også: Har du brug for at kende 7 fordøjelsesforstyrrelser fra mild til svær\

4. Maveinfektioner på grund af bakterier

Dårlige tarmbakterier kan trænge ind i kroppen og leve i fordøjelseskanalen i årevis. Over tid kan bakterierne forårsage smertefulde sår på slimhinden i maven og tyndtarmen. Nogle gange kan disse infektioner sætte folk i fare for mavekræft. Infektionen kan give smerter i navlen og i hele maven.

5. Gastroenteritis

Almindeligvis også kendt som maveinfluenza, gastroenteritis er forårsaget af indtagelse af forurenet mad eller drikke eller direkte kontakt med en inficeret person. Mavesmerter og kramper er klassiske symptomer på gastroenteritis. Gastroenteritis bliver normalt bedre af sig selv.

6. Graviditet

Graviditet kan give smerter i navlen eller det omkringliggende område, dette skyldes ledbåndssmerter. Du kan føle en skarp smerte på den ene side eller begge, og det kan være i nærheden af ​​navlen eller i hofteområdet.

Det er sandsynligt, at gravide kvinder vil opleve smerter i navlen i andet trimester. Det runde ledbånd forbinder den forreste del af livmoderen med lysken og strækkes under graviditeten for at støtte livmoderen.

Visse bevægelser under graviditeten kan få ledbåndene til at trække sig hurtigt sammen, såsom at rejse sig hurtigt op, hoste og grine. Hurtig sammentrækning af disse ledbånd kan forårsage smerte, men smerten varer kun i få sekunder. Du behøver dog ikke bekymre dig, for navlesmerter under graviditet er normalt. Normalt vil denne tilstand forsvinde med stigende gestationsalder eller efter fødslen.

Læs også: 5 tips til at forebygge forstoppelse

Efter at have kendskab til symptomerne og årsagerne til smerter i navlen, vil du forhåbentlig være mere lydhør over for symptomerne. Tal med din læge med det samme, hvis du oplever det, så den rigtige behandling kan ske med det samme.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Navlesmerter
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Almindelige årsager til navlesmerter