Vådt eller tørfoder til katte, hvad er bedre?

Jakarta - Hvilken type kattefoder er bedre og anbefalet? Er det våd- eller tørfoder? Uanset hvad der gives, har begge deres fordele og ulemper. Vådfoder kan hjælpe med at øge dit kæledyrs væskeindtag. Mens tørfoder, kan hjælpe med at opretholde sundheden for kattens tænder. Her er en forklaring på hver af de to.

Læs også: Sådan slipper du af med irriterende hundelopper

1. Vådfoder

Væsker i kattens krop er nødvendige for at holde stofskiftet kørende. Det er dog ikke alle kæledyr, der kan lide at indtage meget vand. Nå, en af ​​fordelene ved vådfoder er at opfylde kroppens væskeindtag for at forhindre dehydrering. Dette foder kan ikke kun være en sultslukker, men også godt for gamle katte.

Den skarpe aroma er meget elsket af katte, så dette foder er meget velegnet til at blive givet, når kæledyr oplever et fald i appetit på grund af oplevede helbredsproblemer. Ved at indtage denne type kattefoder har katten indirekte opnået tilstrækkeligt med protein, vitaminer og mineraler uden at skulle tygge det i længere tid.

Ud over en række allerede nævnte fordele har vådfoder også sine ulemper. Den første ulempe er, at katte bliver mere brutale på grund af deres stærke duft. Hvis det er tilfældet, vil det have indflydelse på det snavsede gulv, fordi vådfoder bliver spredt. Det er ikke alt, du ved . Vådfoder kan føre til tandsundhedsproblemer.

Katte, der får vådfoder for ofte, vil opleve en ophobning af madrester mellem og spidserne af de indre tænder. Som følge heraf kan plaqueproblemer på tænderne opstå og forårsage dårlig ånde. Plak, der ophobes, kan også forårsage kræftsår hos katte, hvilket kan føre til visse sundhedsproblemer. Så vær klog i at give denne type kattemad, ja.

Læs også: Hvad er årsagen til, at hunde ikke gøer?

2. Tørfoder

Ud over vådfoder er den type kattefoder, der er meget foretrukket, tørfoder. Ikke kun smagen og aromaen er tillokkende, denne ene kattefoder er heller ikke svær at opbevare. Prisen er billigere end vådfoder gør stk katteelskere foretrækker denne type snack til kæledyr. Tørfoder kan holde sig længe, ​​selv når de opbevares i en åben beholder.

Det modsatte af vådfoder er tørfoder en type mad, der kan træne deres tænder til at holde sig skarpe og stærke. Der er fordele, selvfølgelig er der ulemper. Hvis den opbevares i løbet af sommeren, kan teksturen af ​​kattefoder blive sejere, så katte er ofte dovne til at spise, fordi det er svært at tygge. Disse fødevarer har også ubalanceret ernæring, som kan føre til fedme, hvis de gives for ofte.

Ikke nok med det, denne type foder er også meget vanskelig for tænderne på gamle kæledyr. Ud over at være hårde, indeholder disse fødevarer ikke vand, så de vil være sværere at sluge. På dette tidspunkt, hvilken mad vælger du at give til din elskede? Vær klog i fodring, ja. Årsagen er, at dette kan føre til dit kæledyrs helbredstilstand.

Læs også: 6 vaner, der får hunde til at leve længere

Som i den foregående forklaring har hver type kattefoder sine egne fordele og ulemper. Som katteejer ved du bedre, hvilken type kattefoder dit kæledyr har brug for. Hvis katten ikke er som den plejer, er det bedst at diskutere dette med dyrlægen i appen for at finde ud af, hvilke skridt der skal tages.

Reference:
Royalcanin.com. Tilgået i 2020. Våd- eller tørfoder - hvilken man skal give katten.
Proplan.co.id. Tilgået 2020. Forskelle i vådt og tørfoder til katte.