Almindelige symptomer, når nogen har autoimmun sygdom

, Jakarta - Autoimmun sygdom er en tilstand, hvor immunsystemet fejlagtigt angriber sunde dele af kroppen. Det menneskelige immunsystem spiller en vigtig rolle i at beskytte kroppen mod bakterier som bakterier og vira. Normalt kan immunsystemet skelne mellem fremmede celler og raske kropsceller.

Men hos personer med autoimmune sygdomme opfatter immunsystemet fejlagtigt kropsdele, såsom led eller hud, som fremmede. Som et resultat frigiver immunsystemet proteiner kaldet autoantistoffer for at angribe sunde celler. Her er symptomerne på autoimmune sygdomme, som du har brug for at kende

Læs også: Dette er den autoimmune sygdom, der kan påvirke kvinder

Almindelige symptomer på autoimmun sygdom

Selvom der er mange forskellige typer autoimmune sygdomme, har de lignende symptomer, såsom:

  • Træthed.
  • Ledsmerter og hævelse.
  • Hudproblemer.
  • Mavesmerter eller fordøjelsesproblemer.
  • Feber.
  • Hævede kirtler.

Diagnose kan også være vanskelig, fordi ovenstående symptomer kan være tegn på et almindeligt helbredsproblem. Tjek derfor straks dig selv, hvis du oplever yderligere symptomer uden for ovenstående symptomer. Hvis du planlægger at tage på sygehuset til kontrol, kan du bestille tid hos en læge på forhånd via ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Læs også: 4 Tilstande, der indikerer, at kroppen er påvirket af autoimmune sygdomme

Forskellige typer autoimmune sygdomme

Autoimmune sygdomme opstår, når kroppens naturlige forsvarssystem ikke er i stand til at skelne mellem kroppens egne celler og fremmede celler, hvilket får kroppen til at fejlagtigt angribe normale celler. Der er mere end 80 typer autoimmune sygdomme, der angriber forskellige dele af kroppen. De mest almindelige autoimmune sygdomme er dog:

  • Reumatoid arthritis er karakteriseret ved betændelse i leddene.
  • Psoriasis, en tilstand karakteriseret ved tykke, skællende pletter af huden.
  • Psoriasisgigt, en type gigt, der rammer mennesker med psoriasis.
  • Lupus, en sygdom, der beskadiger områder af kroppen, der omfatter led, hud og organer.
  • Skjoldbruskkirtelsygdomme, herunder Graves' sygdom, som får kroppen til at producere for meget skjoldbruskkirtelhormon (hyperthyroidisme), og Hashimotos thyroiditis, som ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormon (hypothyroidisme).

Hos nogle mennesker kan symptomerne på autoimmun sygdom være alvorlige og kan være milde. Sværhedsgraden af ​​symptomer afhænger generelt af flere faktorer såsom genetik, miljø og generelle sundhedsmæssige forhold. Af de mere end 80 autoimmune sygdomme overlapper symptomerne ofte, hvilket gør dem svære at diagnosticere.

Læs også: Få mere at vide om autoimmun sygdom

Derfor skal læger tage blodprøver for at lede efter autoantistoffer for at diagnosticere denne tilstand. Hovedbehandlingen af ​​autoimmune sygdomme er normalt medicin til at berolige en overaktiv immunrespons og reducere inflammation i kroppen.



Reference:
Hopkins medicin. Tilgået 2020. Hvad er almindelige symptomer på autoimmun sygdom?.
Healthline. Tilgået 2020. Autoimmune sygdomme: typer, symptomer, årsager og mere.