Svarende til bumser på øjenlågene kaldet blepharitis

Jakarta – Blefaritis er en betændelse i øjenlågene, der normalt opstår i området for øjenvippers vækst og kan påvirke begge øjenlåg. Sygdommen kan være i begge øjne, hvor betændelsen er mere udtalt i det ene øje end i det andet. Selvom det kan opleves af alle aldersgrupper, er blepharitis generelt ikke smitsom.

Årsager og risikofaktorer for blefaritis

Den nøjagtige årsag til blepharitis kendes ikke. Men nogle eksperter har mistanke om, at blepharitis kan opstå på grund af flere faktorer. Blandt andet på grund af forekomsten af ​​skæl i hovedbunden eller øjenbrynene, allergiske reaktioner på grund af brugen af ​​kosmetiske produkter, bivirkninger ved brug af medicin, bakterielle infektioner, abnormiteter i oliekirtlerne og lus på øjenvipperne. Blefaritis er opdelt i to typer, nemlig:

1. Anterior Blepharitis

Anterior blepharitis er betændelse i huden på ydersiden af ​​lågene. Denne type blepharitis udløses normalt af en bakteriel infektion Staphylococcus og skæl i hovedbunden.

2. Posterior blepharitis

Posterior blepharitis er betændelse i huden på indersiden af ​​øjenlågene. Denne type blepharitis udløses normalt af en abnormitet i oliekirtlerne på indersiden af ​​øjenlågene. Andre udløsende faktorer er hudlidelser, såsom seborrheic dermatitis eller rosacea.

Tegn og symptomer på blefaritis

Blefaritis er generelt karakteriseret ved følgende symptomer:

- Hævelse og rødme af øjenlågene.

- Udseendet af kløe på øjenlågene.

- Øjenlågene bliver klistrede.

- Øjne bliver lysfølsomme.

- Unormal vækst af øjenvipper.

- Blinker ofte.

- Sløret syn.

- Tørre øjne, så det ser vandet ud.

- Øjenvipper falder ud.

- Eksfoliering af huden omkring øjnene.

- Brændende eller stikkende fornemmelse i øjnene.

Diagnose og behandling af blefaritis

Hvis du oplever ovenstående tegn og symptomer, skal du straks tale med din læge for at finde ud af årsagen og den rette behandling. Læger vil normalt diagnosticere blepharitis ved at undersøge tilstanden af ​​øjnene, især øjenlågene. Efter undersøgelsen vil lægen bruge et specielt værktøj, der ligner et forstørrelsesglas, så du kan se dine øjnes tilstand tydeligere. Derudover vil lægen også undersøge en prøve af hudskorpe eller olie på øjenlågene for at afgøre, om der er en svampe- eller bakterieinfektion på øjenlågene, samt mulige allergier.

- Selvom der ikke er nogen behandling til at behandle blepharitis, er der flere ting, der kan gøres for at behandle de oplevede symptomer. Blandt andre:

- Påføring af kortikosteroidsalve for at reducere betændelse.

- Brug af kunstige tårer for at reducere irritation forårsaget af tørre øjne.

- Tryk øjnene sammen med en klud og varmt vand i mindst 1 minut. Fugt en klud af og til for at holde den varm for at blødgøre skorpen og forhindre olieaflejringer på øjenlågene.

- Hvis din blepharitis er udløst af en bakteriel infektion, vil din læge ordinere orale antibiotika, salver eller øjendråber.

- Spis fødevarer, der indeholder omega-3 fedtsyrer, såsom fisk (tun, laks og sardiner), nødder, frø og grønne grøntsager.

Forebyggelse af blefaritis

- Vask dit ansigt regelmæssigt, og glem ikke at rense dit ansigt, inden du går i seng.

- Vask hænder med sæbe og rindende vand. Sørg for, at dine hænder altid er rene, når de rører ved dine øjne.

-Brug anti-skælshampoo til at reducere og fjerne skæl. Fordi skæl kan være en udløser for blepharitis.

Det er fakta om blepharitis, som du skal vide. Hvis du har andre spørgsmål om blefaritis, skal du bare spørge din læge . For at tale med en læge kan du bruge appen . Du kan ringe til lægen når som helst og hvor som helst gennem funktionerne Kontakt læge via snak, og Video/taleopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • 6 naturlige måder at overvinde tørre øjne syndrom
  • Hvornår er det rigtige tidspunkt at få en børneøjenundersøgelse?
  • 4 Årsager til farlig øjenirritation