Pas på 4 sygdomme, der er sårbare over for angribende killinger

, Jakarta - Killinger, især nyfødte, er modtagelige for sygdom. Dette skyldes, at killinger endnu ikke har et stærkt immunsystem som voksne katte. Killingens immunsystem er ikke fuldt dannet og er modtageligt for sygdom. Derfor skal du være forsigtig, når du opdrager en killing.

Det, man skal passe på, er ankomsten af ​​herreløse katte, der ofte bærer farlige sygdomme. Til det skal du beskytte din kat mod vildtlevende katte, der bærer sygdomme. Ved at blive indendørs kan katte undgå parasitter, herunder lopper, vira og bakterier.

Læs også: Dette er grunden til, at dit kæledyr skal vaccineres

Følgende er sygdomme, der er tilbøjelige til at angribe killinger og skal være på vagt over for, nemlig:

  • Hudinfektion

Når kattens alder er under et år, er kroppens immunitet stadig svag. En af de sygdomme, killinger er modtagelige for, er hudinfektioner. Denne sygdom kan opdages, når katten ses klø sig på kroppen. Årsager til hudinfektioner varierer, men skyldes oftest svampeinfektioner.

Skimmelsvamp ringorm er en svampetype, der ofte er årsag til hudinfektioner hos killinger. Hvis det efterlades uden behandling, vil det forårsage læsioner eller hudvævsskade.

Denne infektion opstår ofte i hovedet, ørerne, til kattens krop. Forebyggelse, der kan gøres, er at bade katten med shampoo eller påføre en speciel salve til kattehud. Hvis tilstanden er alvorlig, bør katten få dyrlægebehandling.

  • Diarré

Det, der får killinger til at få diarré, er rotavirus og adenovira. Derudover kan killinger opleve diarré på grund af fodringsfejl. For eksempel får killinger mælk til mennesker, der indeholder laktose. Faktisk er kattens fordøjelse ikke i stand til at acceptere disse stoffer og forårsager til sidst, at katten får diarré.

Måden at behandle diarré hos killinger på er at give dem en speciel veterinær ORS-løsning. Denne medicin bruges til at erstatte væske tabt under diarré. Du skal også tage forholdsregler, så killingen ikke nemt får diarré. Tricket er at regulere den mad, killingen spiser, rense kattens bur regelmæssigt og forhindre vira, der forårsager diarré.

Læs også: Kend komplikationerne på grund af toxoplasmose

  • Kaste op

Et andet fordøjelsesproblem, som killinger er tilbøjelige til, er opkastning. Opkastningstilstanden, man skal være opmærksom på, er, når killingen kaster mad eller væske op, der lugter. Når en killing spytter ildelugtende mad eller væske op, kan der være problemer med dens fordøjelse.

Dette kan være forårsaget af den mad, de spiser, eller på grund af en virus. Til det skal man passe på, når man fodrer killinger, for der er nogle stoffer, som ikke egner sig til kattes fordøjelse.

  • Rabies

Rabies er en virussygdom, der angriber hjernen og rygmarven hos næsten alle pattedyr, inklusive katte, hunde og mennesker.

Denne sygdom kan forebygges, men hvis det sker for dit kæledyr, kan det være dødeligt. Hvis du har en killing, der har rabies, skal du straks tage den til en klinik eller dyrlæge.

Læs også: 6 fordele ved at have kæledyr til børn

Forebyggelse af sygdomme forårsaget af virus kan ske ved at give vacciner, herunder rabiesvaccinen. Det er vigtigheden af ​​at give vacciner til kæledyr som en form for ansvar og kærlighed til kæledyrsejere.

Hvis du vil vide om forebyggelse eller vaccination til kæledyr, kan du spørge din dyrlæge gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Dyrenes planet. Tilgået i 2020. CATS5 mest farlige kattesygdomme
WebMD. Tilgået 2020. Hvad kan gå galt med min killing?