Lær 5 fordele ved Beluntas-blade til sundhed at kende, tjek anmeldelserne!

"Beluntas blad eller Pluchea Indica Less er en plante, der almindeligvis bruges som friske grøntsager eller traditionel medicin. Denne plante kan behandles helt, startende fra blade, skud og blomster. Disse blade kan også indtages rå eller kogte. Så hvad er fordelene ved beluntas-blade for kroppens sundhed?"

Jakarta - Beluntas blade er meget kendte i traditionel medicin. De anti-inflammatoriske, antibakterielle, antiulcus og antituberkulose egenskaber i det er gavnlige for kroppens sundhed for at fremskynde helingsprocessen af ​​sygdommen. De gode fordele ved dette blad understøttes også af aktive forbindelser, såsom calcium, magnesium og natrium i det. Her er fordelene ved beluntas-blade for kroppens sundhed:

Læs også: 5 fødevarer, der bør indtages, når mavesyre stiger

1. Sænker dårligt kolesterol (LDL)

Den første fordel ved beluntas-blade er at reducere niveauet af dårligt kolesterol (LDL) i blodet. På den måde vil risikoen for hjerte-kar-sygdomme, herunder hypertension, hjertesygdomme og slagtilfælde falde. For at få disse fordele, skal selvfølgelig balanceres med anvendelsen af ​​en sund livsstil. For eksempel, såsom at holde op med at ryge, motionere regelmæssigt, indtage sunde afbalancerede nærende fødevarer og implementere en sund kost.

2. Sænker kræftrisikoen

Beluntas bladekstrakt har anticancer egenskaber. Med sine egenskaber er beluntas-bladene i stand til at hæmme væksten af ​​kræftceller, såsom livmoderhalskræft. Der skal dog foretages yderligere forskning for at bestemme effektiviteten af ​​beluntas-blade som kræftbehandling.

3. Kontrol af blodsukker i kroppen

Den næste fordel ved beluntas-blade er at kontrollere blodsukkeret i kroppen. Indholdet i bladene på beluntas anses for at kunne sænke blodsukkerniveauet, og holde det inden for normale grænser. Denne plante menes at kunne hæmme nedbrydningen og optagelsen af ​​sukker i tarmene, samt øge produktionen og funktionen af ​​hormonet insulin i kroppen.

Læs også: Kend 8 årsager til lavt blodtryk og hvordan man overvinder det

4. Fremskynd sårheling

Sår er normalt forårsaget af en punktering, dyrebid eller skarp genstand. For at undgå yderligere skade frigiver kroppen en sårlukningsmekanisme kendt som inflammation. Brugen af ​​beluntas bladekstrakt menes at være i stand til at fremskynde helingsprocessen, fordi den indeholder saponiner, tanniner og terpenoider, som virker anti-inflammatoriske og antibakterielle.

5. Forhindrer celleskade på grund af frie radikaler

Den næste fordel ved beluntas-blade er at forhindre celleskader på grund af frie radikaler. Frie radikaler forårsager selv oxidativt stress, som er en proces, der forårsager celleskader i kroppen. Oxidativt stress er hovedårsagen til kroniske sygdomme i kroppen, såsom kræft, hjertesygdomme, diabetes, Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom. For at få fordelene ved dette beluntas-blad kan du indtage det i form af kosttilskud, urter eller urtete.

Læs også: Praktiske Asem-grøntsagskrydderier at prøve

Selvom det har mange fordele, vil alt, der indtages i overskud, forårsage sine egne bivirkninger, herunder beluntas-blade. Det skyldes, at planter trives i et miljø med et højt saltindhold, hvorfor man frygter, at bladene også har et højt indhold af natrium og klorid.

Derfor bør personer med hypertension og hjertesygdom begrænse forbruget af beluntas-blade. For at være mere sikker kan du først diskutere det med lægen i ansøgningen før du spiser det, ja.

Reference:

Journal of The Ferns Tropical. Hentet 2021. Pluchea indica.
NCBI. Tilgået 2021. Hexanfraktion af Pluchea indica-rodekstrakt hæmmer spredning og inducerer autofagi i humane glioblastomceller.
Semantiske lærde. Tilgået 2021. Ernæring, sundhedsmæssige fordele og anvendelser af Pluchea indica (L.) Less Leaves.
Dermatologiske rapporter. Tilgået 2021. Rollen af ​​beluntas (pluchea indica less.) bladekstrakt i at forhindre forekomsten af ​​fibroblaster hyperproliferation: En in vitro foreløbig undersøgelse.
University of North Sumatra Institutional Repository. Tilgået i 2021. Effekter af Beluntas (Pluchea indica (L.) Mindre) Leaf Ethanol Extract på Helende Nedskæringer hos Mus (Mus musculus L.).
Kernejournal. Tilgået i 2021. EVALUERING AF ANTIOXIDATIV AKTIVITET AF BELUNTAS (Pluchea indica) BLADEKSTRAKT BASEREDE PÅ FORSKELLE I LOVE.