4 årsager til Panu ser så foruroligende ud

, Jakarta - Forekomsten af ​​hvide pletter aka tinea versicolor på nogle dele af huden er bestemt meget irriterende, ikke? Fordi det vil forstyrre udseendet og gøre dig mindre selvsikker. I stedet for bare at blive irriteret, lad os få mere at vide om tinea versicolor, og hvad der får den til at dukke op.

Panu er en hudsygdom, som for det meste opleves af dem, der bor i tropiske lande. I den medicinske verden er panu kendt som tinea versicolor eller pityriasis versicolor . Panu viser sig med symptomer i form af hvide, lyserøde eller brune pletter, som klør ved sveden. De dele af huden, der oftest oplever tinea versicolor, er ryg, bryst, nakke og overarme.

Denne hudsygdom kan ske for alle, uanset alder eller køn. Hovedårsagen er en type svamp Malassezia furfur eller pityrosporum ovale . Menneskelig hud har normalt en række svampe. Men når svampen vokser og udvikler sig for meget, er det det, der får tinea versicolor til at dukke op.

Fordi det er forårsaget af en svamp, og skimmelsvamp er let at trives på fugtige steder, kan følgende vaner forårsage spredning af svampen, der får tinea versicolor til at øges og gøre det mere sandsynligt, at den opstår:

1. Sjældent eller mindre rent ved badning

Antagelsen om, at tinea versicolor er relateret til vanen med sjældent at bade, er ikke helt forkert. Årsagen er, at folk, der sjældent bader, har en tendens til at have mere fugtig hud, fordi deres sved aldrig bliver renset. Denne fugtige hudtilstand får svampen til at vokse og spredes, hvorefter tinea versicolor vises.

Derudover kan et mindre rent bad også få en person til at opleve denne hudsygdom. Som på bagsiden for eksempel, er de fleste nok ikke opmærksomme og renser denne del intenst, fordi det er lidt svært at nå helt. Det er også det, der gør hudområdet på ryggen til det område, der oftest er tilgroet med tinea versicolor.

2. Doven til at skifte tøj

Vanen med at bære tøj, der er blevet brugt igen, kan udløse udviklingen af ​​svampe, der forårsager tinea versicolor. Især på tøj, der har været brugt hele dagen, eller som klæber direkte til huden såsom undertøj. Muligheden for udvikling af svampe og andre mikroorganismer vil øges.

3. Forkert valg af tøj

Fejl i tøjvalget betyder her udvalget af tøj, der åbner muligheder for, at svampe kan udvikle sig på huden. Tøj med materialer, der ikke suger sved og er for stramt, frarådes, da det vil få kroppen til at svede mere og ikke kan cirkulere ordentligt. Som et resultat vil huden blive fugtig og blive et foretrukket sted for svampen, der forårsager tinea versicolor.

4. Brug af hudprodukter, der indeholder olie

Huden producerer naturligt olie. Men hvis olien kommer for meget ud, vil det gøre huden for fugtig og potentielt grobund for svamp. Derfor bør brug af hudprodukter, der indeholder olie, undgås, så huden ikke bliver for fugtig.

Det er nogle vaner, der bør undgås, hvis du er tilbøjelig til at blive smittet med tinea versicolor. Hvis du har hudproblemer, kan du prøve at drøfte det med din læge kl , igennem Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe stoffer online online , når som helst og hvor som helst, bare ved at trykke på Hent Ansøgning i App Store eller Google Play Store.

Læs også:

  • 7 fødevarer, der gør huden sund hele året
  • Rødlig og kløende hud? Pas på psoriasis-symptomer
  • Her er fordelene ved 8 forskellige mineraler for hudens sundhed