3 Hudpleje til fedtet ansigt og acne

, Jakarta – Fedtet hud opstår, når talgkirtlerne i huden producerer for meget talg. Sebum er et voksagtigt, olieagtigt stof, der beskytter og fugter huden. Talg er meget vigtigt for at holde huden sund.

Men for meget talg kan føre til fedtet hud, tilstoppede porer og acne. Håndtering af fedtet hud kræver ofte, at en person gør rutinemæssig hudpleje til en vane. Læs mere om hudpleje til fedtet og akneudsat hud nedenfor!

Fedtet og acne hudpleje

Symptomer på fedtet hud omfatter et skinnende eller fedtet udseende, meget store eller tydeligt synlige porer på huden, hud, der ser tyk eller ru ud, lejlighedsvis eller intens acne og tilstoppede porer og hudorme.

Læs også: Den rigtige måde at gøre hudpleje på til fedtede ansigter

Folk med fedtet hud kan have svært ved at finde makeup, der passer til deres hud. Dette skyldes, at makeup kan blandes med talg, hvilket giver den en anden konsistens.

Symptomer på fedtet hud og deres sværhedsgrad varierer fra person til person. Genetik kan spille en stor rolle for, hvor fedtet hud bliver. Hormonelle ændringer eller høje stressniveauer kan også øge kroppens produktion af fedtet talg.

Følgende er en hudpleje til fedtet og akneudsat hud, som du kan påføre hver dag:

  1. Almindelig ansigtsvask

Regelmæssig vask kan reducere mængden af ​​olie på huden. Følgende metoder anbefales til vask af fedtet hud:

  • Vask med mild sæbe og varmt vand.
  • Undgå sæber med duftstoffer, tilsat fugtighedscreme eller skrappe kemikalier, som kan irritere eller udtørre huden.
  • Undgå at bruge en grov vaskeklud, da tilføjelse af friktion kan stimulere huden til at lave mere olie.
  • Brug hudplejeprodukter, der indeholder salicylsyre, glycolsyre, beta-hydroxysyre og benzoylperoxid. Husk på, at disse syrer kan forårsage irritation på nogle hudtyper. Når du starter et nyt produkt, skal du først påføre det på et lille område af huden for at se, hvordan kroppen reagerer.
  1. Brug ansigtsmaske

Visse ansigtsmasker kan være nyttige til behandling af fedtet hud. De anbefalede ingredienser til ansigtsmasker er dem, der indeholder mineraler. som smectit eller bentonit, så det kan absorbere olie og reducere niveauet af hudens glans og talg uden at irritere huden.

Brug kun lejlighedsvis for at forhindre huden i at tørre ud, og påfør en blid fugtighedscreme bagefter. Naturlige rå honningmasker har også antibakterielle og antiseptiske egenskaber. Brug af en 10-minutters honning ansigtsmaske kan reducere acne og fedtet hud, samtidig med at huden holdes blød.

Læs også: Her er 6 kraftfulde fødevarer til at forhindre fedtet hud

Masker, der indeholder kolloid havregryn, kan også hjælpe med at rense huden. Havre indeholder blide rensende saponiner, antioxidanter og antiinflammatoriske forbindelser, der kan lindre irriteret hud.

  1. Aloe vera

For personer med meget fedtet hud kan en oliefri fugtighedscreme hjælpe med at holde huden fugtet og beskyttet uden at føles fedtet. Prøv at bruge en fugtighedscreme, der indeholder aloe.

Virkningerne af aloe vera kan have en naturlig beroligende effekt på huden. Nogle mennesker vælger at bruge ren aloe vera gel til at fugte, på grund af bekymring for, at skjulte ingredienser, især alkohol, kan tørre ud og irritere huden.

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende fedtet og akneudsat hudpleje, så spørg direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Top seks hjemmebehandlinger til fedtet hud.
Meget godt helbred. Tilgået i 2019. Tips til behandling af acne og fedtet hud.