Sådan dyrker du brasilianske skildpadder derhjemme

, Jakarta – Skildpadder er et af de mest almindeligt holdte krybdyr. Udover at det er ret nemt at passe, har dette dyr, der har en skal på toppen af ​​kroppen, også mange unikke egenskaber, så det er ikke overraskende, at mange mennesker er interesserede i at beholde det. Af de mange typer af skildpadder i verden er en, der er unik og smuk, den brasilianske skildpadde.

Den brasilianske skildpadde kaldes også ' skyder med røde ører ' fordi den har en karakteristisk form af en rødlig-orange linje bag øjnene, så den minder om formen af ​​et øre. Fordi de er små, har skaller med unikke motiver og er relativt føjelige, er brasilianske skildpadder ret populære som kæledyr.

Ikke få mennesker er endelig interesseret i at dyrke disse padder. Så hvad nu hvis du vil dyrke brasilianske skildpadder derhjemme? Se hele anmeldelsen her.

Læs også: Lær Sulcata-skildpadden at kende tættere på truet

Kort om den brasilianske skildpadde

Før du ved, hvordan man dyrker det, er det en god idé først at vide om brasilianske skildpadder. Som det kan gættes ud fra navnet, kommer den brasilianske skildpadde fra Sydamerika, mere præcist på Brasiliens sletter. Dette dyr har en længde, der kan nå op til 30 cm, når det er voksent.

Hunskildpadder er normalt større end hanner. Denne type krybdyr har også et ret stærkt immunsystem, så det kan vokse i ekstreme miljøer.

En brasiliansk skildpadde kan normalt leve mellem 20 og 30 år, selvom nogle skildpadder har levet i mere end 40 år. Deres forventede levetid er kortere, når de anbringes i fangenskab. Kvaliteten af ​​deres boligmiljø har også stor indflydelse på deres levetid og trivsel.

Brasilianske landskildpadder formerer sig ved at lægge æg. Dyr, der tilhører familien Emydidae, kan producere så mange som 45 æg i august til september. Antallet af æg produceret af skildpadden afhænger dog af fertilitetsniveauet og kropsstørrelsen. Inkubationstiden for brasilianske skildpaddeæg er omkring 59-112 dage.

Læs også: Kend 9 meget nærende fødevarer til brasiliansk skildpadde

Hvordan man dyrker en brasiliansk skildpadde

At opdrætte brasilianske skildpadder er ret nemt, fordi disse dyr er relativt blide og føjelige. Du kan også rejse sunde æg med bare lidt tid og kræfter. Sådan dyrker du en brasiliansk skildpadde derhjemme:

1. Sørg for, at skildpadden er klar til at parre sig

Hold øje med din skildpadde for tegn på, at den er klar til at parre sig, hvilket normalt er, når hannen er 2-3 år og hunnen er 5-7 år. Parring sker normalt i de koldere måneder af året, såsom januar og februar. Dette er for at deres babyer kan klække i forsommeren, så de kan overleve godt.

I ynglesæsonen vil de mindre hanskildpadder ofte klø sig i hunnens hoved og nakke og kilde hende for at se, om hunnen accepterer det.

Hvis hunskildpadden accepterer, vil hun vise sin villighed til at parre sig ved at lade hannen skubbe til hende og ride på hende. Hvis hunnen ikke accepterer og viser fjendtlighed, adskille dem straks for at forhindre skade.

2. Forbered akvariet til parring

Efter at hunnen har accepteret hannens forførelse, skal du straks forberede et akvarium, så de kan parre sig. Fyld akvariet med seks tommer klart, stuetemperatur vand. Vandet skal være højt nok til, at hannen nemt kan klatre op på hunnen, men ikke så højt, at hun ikke kan trække vejret.

Placer han- og hunskildpadderne i tanken og observer dem stille og roligt. Skildpaddeparringsprocessen tager omkring 15 minutter, så giv din skildpadde tid til at parre sig uden forstyrrelser.

3. Flyt skildpadden tilbage

Når parringsprocessen er afsluttet, skal du overføre skildpadderne tilbage til deres sædvanlige bure, og derefter adskille hannerne og hunnerne under graviditeten. Hunskildpadder vil bære æg i cirka 60 dage. I løbet af de sidste to uger af graviditeten vil hunskildpadden bruge mere tid på land og grave og lede efter et sted at lægge æg.

4. Forbered akvariet til æglægning

Opret et akvarium til gydning og fjern hunskildpadderne, så snart du ser hendes æglægningsadfærd. Fyld tanken med fire eller fem tommer ren pottemuld. Hunnen graver derefter sin rede og lægger mellem to og 20 æg hvor som helst, og dækker den derefter med jord, når hun er færdig.

Spænd varmelyset i akvariet og peg det mod redeplaceringen. Sørg for at holde redetemperaturen omkring 29 grader Celsius for at æggene kan overleve godt. Du kan placere et simpelt akvarietermometer ved siden af ​​forslagene for at hjælpe dig med at overvåge temperaturen.

5. Hold øje med æggene

Observer reden omhyggeligt for tegn på rugeæg. Korrekt inkuberede brasilianske skildpaddeæg vil klække omkring 80 dage efter lægningen, så hold øje med dem, når de nærmer sig 80 dage.

Du vil se jorden begynde at flytte sig, da babyskildpadden bryder æggets bløde skal med små, hårde knopper på trynen, kendt som æggetænder. Bevar roen og forstyr ikke æggene, når de klækkes, da skræmte skildpaddeunger vil forsinke udklækningen og blive i deres skaller, hvis de føler sig truede.

6. Forbered et akvarium til babyskildpadder

Sæt et akvarium op til skildpaddeungerne og flyt dem dertil, så snart de klækkes. Fyld tanken halvt med jord, og skab et fast jordområde til babyen. Fyld derefter den anden halvdel af tanken med kun et par centimeter vand for at give baby adgang til vandet uden at tabe dem på dybt vand.

Rens vandet mindst tre gange om ugen for at forhindre sygdom og infektion, og hold de nyudklækkede brasilianske skildpadder glade og sunde.

Læs også: Kend de sundhedsproblemer, der ofte opstår hos skildpadder

Det er en forklaring på, hvordan man dyrker brasilianske skildpadder. Hvis dit kæledyr er sygt, kan du købe medicin udskrevet af en dyrlæge gennem ansøgningen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent applikationen lige nu.



Reference:
Wikipedia. Tilgået i 2021. Rødøret skyder.
nuttethed. Fået adgang i 2021. Sådan opdrættes røde øreskydere.