7 Forskelle mellem EQ og IQ, som du har brug for at kende

, Jakarta – Mange faktorer kan bestemme en persons succes. Ikke kun god til naturvidenskab, ekspertise i det sociale miljø er ikke mindre vigtigt end viden, der øger ens chancer for succes. Dette er påvirket af tilstanden af ​​en persons EQ (emotionel intelligens) og IQ (intellektuel intelligens).

Læs også: Er det rigtigt, at børns intelligens er arvet fra moderen?

Rapporteret fra Nøgleforskelle EQ er evnen til at styre følelser og indse, at disse følelser ikke kun spiller en rolle i personlig udvikling, men også miljøet. EQ kan også være et værktøj til at ændre andres følelser. Mens IQ er et mål for en persons intelligensniveau målt i karakterer eller score og sammenlignet med andre mennesker, der bruger lignende tests.

Hvad er vigtigere, EQ eller IQ?

Hvad er vigtigere, en god EQ eller en høj IQ? Daniel Goleman, forfatter til bogen med titlen " Følelsesmæssig intelligens sagt, en højere EQ-score er vigtigere end en persons egen IQ-score. Dette skyldes, at nogle psykologer siger, at en persons IQ-score anses for at være for snæver til at vurdere en persons fulde intelligens.

I stedet for at jagte en persons karakterer eller score, tillader evnen til at forstå og udtrykke følelser på passende vis en person at leve en højere livskvalitet. Alligevel er IQ stadig en komponent, der anses for at påvirke en persons succes med at opnå akademiske karakterer. Generelt klarer folk med gode akademikere det bedre i skolen og har en tendens til at være sundere.

Rapporteret fra Meget godt sind , IQ-score er nødvendige for akademiske præstationer, mens EQ ikke er mindre vigtigt for at opnå bestemte områder, såsom forretning eller forretning.

Læs også: Dette er forskellen mellem EQ og IQ, som forældre har brug for at kende

Kend forskellen mellem EQ og IQ

Selvom begge er forpligtet til at have gode betingelser for at leve et kvalitetsliv, skal du kende forskel på EQ og IQ Nøgleforskelle , det er:

  1. EQ kan repræsentere en persons følelsesmæssige værdi. Generelt ses EQ-værdien, når en person udfører flere standardiserede tests for at få en EQ-score. Mens IQ er en scoreværdi opnået fra udførte intelligenstests og repræsenterer en persons logiske ræsonnementevne.

  2. IQ-score kan påvirke en persons akademiske præstationer, mens deres EQ påvirker en persons succes med at socialisere og håndtere følelser i det virkelige liv.

  3. IQ-score bruges også til at bestemme tilstanden af ​​en persons ræsonnement og logik. Mens en persons EQ-værdi bruges til at måle en persons evne til at genkende andres og sig selv følelser.

  4. EQ-værdien kan øges til det bedre. En persons EQ-evne udvikler sig, hvis han er i et miljø, der understøtter hans følelsesmæssige intelligens mere rettet. Mens IQ-scorer opnås, siden barnet er født og kan udvikles med vejledning af akademisk viden.

  5. Mennesker, der har en høj IQ, kan få succes med kognitive evner, akademiske tests, karakterer skrevet på papir, men de kan ikke nødvendigvis arbejde sammen i et team, herunder at lede et team. Kun dem med følelsesmæssig intelligens (EQ) kan lede et team.

  6. De, der har en høj IQ, har mere kapacitet til at arbejde med problemer, der kræver matematiske data. I modsætning til dem, der har en høj EQ, er de mere i stand til at løse sociale problemer. At have en høj EQ betyder at være tæt på miljøet, at være i stand til at stjæle publikums opmærksomhed og at påvirke offentlighedens interesse for at følge deres opmærksomhed.

  7. En anden forskel mellem EQ og IQ er deres kommunikationsevner. Dem, der har en høj IQ, er ikke nødvendigvis gode til at snakke, nogle har evnen til offentlige taler men de fleste af de oftere gemmer ideer "skøre" gennem beregninger og logik. I mellemtiden har høj EQ bedre kommunikationsevner til at formidle ideer og ideer.

Læs også: Følelser kan forbedres, EQ-værdier kan ændres?

Det er forskellen mellem IQ og EQ. Ud over tilstanden af ​​en persons IQ og EQ, er succes og succes i livet påvirket af mange faktorer. En af de afgørende faktorer er en persons helbredstilstand. Tøv ikke med at spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Nok Hent Ansøgning når som helst og hvor som helst.

Reference:
Meget godt sind. Tilgået 2020. Er IQ eller EQ vigtigere?
Nøgleforskelle. Tilgået 2020. Forskellen mellem IQ og EQ en A