Har du brug for tandbehandling for at fjerne plak hos katte?

, Jakarta – Vidste du, at 8 ud af 10 katte over tre år har tænder og tandkødsproblemer? En af årsagerne er ophobning af plak på kattens tænder. Ligesom mennesker kan plak bygge sig op på en kats tænder.

Plak er ophobning af spyt, madpartikler og bakterier, der klæber til tænderne nær og under tandkødskanten. Hvis det ikke kontrolleres, kan plak hærde og danne tandsten, som igen irriterer tandkødet og forårsager tandkødsbetændelse.

Opbygningen af ​​bakterier i munden kan komme ind i blodbanen og inficere andre organer, såsom lever, hjerte og nyrer, hvilket potentielt kan forårsage alvorlige helbredsproblemer.

Så din kat har også brug for tandpleje for at fjerne plak. Det er vigtigt blot at rense din kats tænder derhjemme, men din kat kan også have brug for professionel tandrensning. Her er anmeldelsen.

Læs også: Her er, hvordan du vedligeholder din hunds tandsundhed

Hvordan ved man, om en kat har tandproblemer?

Først og fremmest skal du løfte din kats læber og undersøge dens tænder og tandkød. Sunde tænder skal se hvide, skinnende ud og ikke dækket af gulbrun plak eller tandsten. Hvis du lugter en ubehagelig lugt fra din kats mund, kan det være tegn på en tandkødsinfektion, som er et tegn på usunde tænder eller tandkød.

Observer også din kats adfærd og spisevaner. Hvis din kat taber mad fra munden, kun tygger på den ene side eller slet ikke vil spise, kan det være et tegn på alvorlig tandkødsbetændelse.

Nogle gange viser katte med alvorlig tandsygdom overhovedet ingen tegn, da de normalt ikke bøvler, når de ikke har det godt. Derfor skal du tjekke din kats tænder regelmæssigt, især hos ældre katte.

Læs også: Kend tegnene på, at en kat er syg

Sådan passer du på kattens tænder

At børste din kats tænder er en god måde at fjerne plak på dit kæledyr for at forhindre tandsygdomme. Ideelt set skal du udføre tandpleje på din kat, siden han var barn.

Selvom killingers mælketænder ikke bør børstes, skal killinger vænne sig til at blive rørt ved deres tænder tidligt for at være klar til tandpleje senere. Her er tips til at starte tandpleje hos katte:

  • Bed din dyrlæge om at vise dig, hvordan du børster din kats tænder korrekt.
  • Køb en tandpasta specielt udviklet til katte. Undgå at bruge menneskelig tandpasta på katte.
  • Start med at putte kattetandpasta på fingerspidserne og giv den til katten at slikke. Gør dette dagligt i et par dage, indtil han vænner sig til smagen og konsistensen.
  • Køb derefter en tandbørste designet til katte. Hvis du har mere end én kat, skal du købe en tandbørste til hver kat for at undgå at overføre bakterier. Du kan også bruge en babytandbørste, da den er ret blød, men undgå at børste din kats tænder med fingrene, da du ved et uheld kan blive bidt af en kat.
  • Vælg et tidspunkt, som du kan følge hver dag for at gøre børstning til en del af dit kæledyrs rutine. Vælg et tidspunkt, hvor I begge er afslappede, så du og din kat kan føle jer godt tilpas.
  • Bed katten om at komme tættere på, hvis den prøver at bevæge sig væk fra dig, mens du børster hans tænder. Du har også brug for en andens hjælp til at bære ham, men det er bedre at nærme sig katten langsomt ved gentagne gange at røre ved hans mund og hoved, berolige ham med beroligende ord eller tilbyde en belønning.

Der er ingen grund til at skynde sig at børste din kats tænder, det vigtige er, at han kan lære at stole på tandpasta, tandbørster og dig.

  • Åbn din kats læber langsomt og rør blot ved deres tænder med kattens tandbørste først, stop derefter og beløn katten. Gentag hver dag i et par dage, indtil han er rigtig tryg ved at gøre det. Først derefter kan du begynde at børste hans tænder forsigtigt.

Det er en forklaring på vigtigheden af ​​tandpleje for at fjerne plak hos katte. Hvis du bemærker et tandproblem hos din kat, skal du tage den med til dyrlægen for specialtandpleje. Din dyrlæge kan fjerne tandsten ved hjælp af ultralydsvibrationer, som kan fjerne plak og tandsten uden at beskadige overfladen.

Læs også: Hvor ofte skal en hunds tænder børstes?

Du kan også bede dyrlægen om helbredsløsninger vedrørende tandproblemer, som din kat oplever gennem ansøgningen . Kom nu, Hent applikationen er nu som en ledsager til at hjælpe dig med at opretholde kæledyrs sundhed.

Reference:
Purin. Fået adgang i 2021. Sådan passer du på din kats tænder.
Killarney Cat Hospital. Tilgået i 2021. Er tandpleje nødvendig for katte?