Forklaring af de forskellige blodtyper af far og søn

, Jakarta - Selvom et barn har samme blodtype som en af ​​sine forældre, er det ikke altid tilfældet. Faderens blodtype kan være forskellig fra det biologiske barns. Hvis faderen for eksempel har blodtype AB, mens moderen er O, kan barnet have blodtype A eller B.

Nogle gange er faderens og sønnens blodtyper de samme, og nogle gange er de forskellige. Der er visse genetiske årsager, der gør det muligt for en fars blodtype at være anderledes end hans biologiske barns. Dette skyldes, at barnets blodtype vil følge det stærkere gen, mellem far eller mor.

Læs også: Kan blodtype bestemme dit match?

Årsagen til, at fædres og biologiske børns blodtyper kan være forskellige

Ikke kun mellem individer, blodtyperne hos fædre og biologiske børn kan også være forskellige. Det skal huskes, at selvom gener, DNA og forskellige dele af et barns selv kommer fra deres forældre, er det ikke nødvendigvis det samme som blodgruppen hos barnets far eller mor.

Forældre bidrager med meget af deres genetiske information eller DNA til deres børn gennem blod. I de fleste tilfælde vil forældre med samme blodtype have samme blodtype som det barn, de blev født med.

Men hvis begge forældres blodtyper er forskellige, vil blodgruppen med det mest dominerende gen blive fulgt af barnet. I dette tilfælde har faderen ikke nødvendigvis det mest dominerende gen. Det er det, der gør, at faderens blodtype kan være forskellig fra det biologiske barn.

Lancering af Dr. Greene, her er de mulige blodtyper et barn vil have, hvis forældrenes blodtyper er forskellige:

  • Hvis dine forældres blodtyper er A og B, vil du sandsynligvis få et barn med blodtype A, B, AB eller endda O.
  • Hvis forældrenes blodtyper er A og AB, vil de få børn med blodtype A, B eller AB.
  • Hvis forældrenes blodtyper er A og O, får de børn med blodtype A eller O.
  • Hvis forældrenes blodtyper er B og AB, vil de få børn med blodtype A, B eller AB.
  • Hvis forældrenes blodtyper er B og O, får de børn med blodtype B eller O.
  • Hvis forældrenes blodtyper er AB og O, får de børn med blodtype A eller B.

Læs også: Skal vide, dette er forskellen mellem blodtype og rhesusblod

Gen-protein forhold i blod

Gener er information for proteiner. Og forskellige versioner af genet laver også forskellige versioner af proteinet. Så version A af ABO-genet laver version "A"-protein, version B bliver til protein til version B, og version O gør ingenting. Menneskers blodtyper bestemmes af, hvilke proteiner kroppen faktisk laver. Derfor er der fire forskellige blodtyper.

Så AO er blodtype A, fordi den kun laver proteinversionen A. Samme med BO undtagen blodtype B, fordi den kun laver version B. O bidrager ikke med noget, undtagen i næste generation.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er forholdet mellem infektion med blodtype

Så hvordan kender man den mulige blodgruppe af børn? Det eneste man skal vide er forældrenes blodgenotype. Brug af Punnett-firkanten er en fantastisk måde at finde ud af et barns mulige blodtyper baseret på deres forældres blodtyper. Punnett square er et diagram, der hjælper med at organisere alle generne for at finde ud af de mulige kombinationer af bestemte gener.

Det er meget vigtigt at kende din blodtype. Dette er for at forhindre fejl ved at udføre blodtransfusioner eller undergå kirurgisk behandling. Inkompatibilitet af blod modtaget fra donorer kan forårsage et sundhedsproblem kendt som ABO-inkompatibilitet.

Hvis du oplever helbredsproblemer i forbindelse med blod, skal du straks kontakte din læge via applikationen . Kom nu, download applikationen nu!

Reference:
Tech Interactive. Tilgået i 2021. Blodtyper
The Globe and Mail. Tilgået 2020. Hvorfor skal jeg kende min blodtype?
Dr. Greene. Hentet 2020. Blodtyper 102: A-, B-, O- og AB-gruppernes rolle i fastlæggelsen af ​​faderskab